Платонска љубов
+11
комшивка
Џајко
Marej
Mary Jane
Alexandra
Master
мирАл
корун
Lastojca
Болиглава
T&T
15 posters
Адаптер Форум :: Општо :: Љубов и секс
Страна 1 of 4
Страна 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
T&T- Шмизла со без наводници
Број на мислења : 663
Забавен? : е то би требало други да го кажат, иако сама си се сметам за луда и забавна (и нарцис)
Re: Платонска љубов
Хаха. Па оставам на вас. Зш јас знам да забегам.
Забавен? : е то би требало други да го кажат, иако сама си се сметам за луда и забавна (и нарцис)
Е аку де, забегај. Ова е тема на која шо мојш да забегаш.
Болиглава- Администратор
Број на мислења : 1166
Па, вервите во Платонска љубов? Љубов која за цел има духовно издигнување без сексуален контакт? (го знам одговорот на појќето од вас на ова) Вервите во хомоеротична платонска љубов? Само во препознавање и восхитување на убавина макар и во истиот пол?
Јас во првото можда вервам, иако е тешко за вервење, а во второто не само шо вервам, туку и го имам искусено. То не ме прајт би.
btw некои ја сметаат платонската љубов како нереална или пак обратно од то шо го напишав, дека е спој на духовното и телесното.
Ај сега слободно коментирајте
Болиглава, гледаш дека забегав, сега нема да ми го читет ова од шо е "краткичко"
Јас во првото можда вервам, иако е тешко за вервење, а во второто не само шо вервам, туку и го имам искусено. То не ме прајт би.
btw некои ја сметаат платонската љубов како нереална или пак обратно од то шо го напишав, дека е спој на духовното и телесното.
Ај сега слободно коментирајте
Болиглава, гледаш дека забегав, сега нема да ми го читет ова од шо е "краткичко"
Не вервам во таква такозвана платонска љубов, зш било шо да зејш и најубото нешо да е и да го имаш до тебе, да знајш дека е твое се здосадвит, во врска со второто прашање требит да си многу затрескан и не е препорачливо долго да трајт...
Па немат шо да се вервит во платонска љубов, јас мислам дека то само мојт да го осеќаш!!!! Јас од лично искуство кажвам бев премногу запечен во една личност!!! То е платонска љубов сакаш некој а не мојш да си со него!!! ( БЕВ ЗАПЕЧЕН)
мирАл- lec dudat again!
Број на мислења : 708
Хоби(работа) : едрење
Забавен? : најзабавен
Погрешно имаш сфатено. Сигурно ти си сакал сексуално општење со таа личност во која си бил затрескан. То веќе не е платонска љубов.мирАл напиша:Па немат шо да се вервит во платонска љубов, јас мислам дека то само мојт да го осеќаш!!!! Јас од лично искуство кажвам бев премногу запечен во една личност!!! То е платонска љубов сакаш некој а не мојш да си со него!!! ( БЕВ ЗАПЕЧЕН)
Болиглава- Администратор
Број на мислења : 1166
Па добро, јас ја испревртив дефиницијата малце. Иначе имат појќе гледишта за то шо е платонска љубов.
Мене првото ми е најинтересно од тие шо ги напишав
Мене првото ми е најинтересно од тие шо ги напишав
не не сексуално ти погрешно ме сфакаш!!! одев јас со нејзе ама раскинавме и после та со друг а јас уште ја сакав дебил во та смисла платонска љубовБолиглава напиша:Погрешно имаш сфатено. Сигурно ти си сакал сексуално општење со таа личност во која си бил затрескан. То веќе не е платонска љубов.мирАл напиша:Па немат шо да се вервит во платонска љубов, јас мислам дека то само мојт да го осеќаш!!!! Јас од лично искуство кажвам бев премногу запечен во една личност!!! То е платонска љубов сакаш некој а не мојш да си со него!!! ( БЕВ ЗАПЕЧЕН)
мирАл- lec dudat again!
Платонската љубов е најинтересната љубов, според мене и која јас повеќе ја практикувам од било која друга љубов. Сметам дека таа е најпјур љубов.
Иако често можит да дојдит до разочарување, преку неа најлесно можеш да процениш дали некоја личност е толку вредна да го троши твоето време.
Иако често можит да дојдит до разочарување, преку неа најлесно можеш да процениш дали некоја личност е толку вредна да го троши твоето време.
Master- Харатист!
Број на мислења : 957
Хоби(работа) : Вампир
Забавен? : тихххх
Шо те интересират подетално?
Master- Харатист!
корун напиша:Како ја сваќаш ти зш овде секој поинаку ја сватил.
Баш она ставање на духовното пред физичкото. Неморат со некого да се шлапаш на секои пет секунди или да имаш секс за да дозивееш љубов. Полесно можам да се заљубам во некој со кого имам помалку физички контакт.
Master- Харатист!
Master напиша:Полесно можам да се заљубам во некој со кого имам помалку физички контакт.
Точно,me2
Да копнееш по него! хехMaster напиша:корун напиша:Како ја сваќаш ти зш овде секој поинаку ја сватил.
Баш она ставање на духовното пред физичкото. Неморат со некого да се шлапаш на секои пет секунди или да имаш секс за да дозивееш љубов. Полесно можам да се заљубам во некој со кого имам помалку физички контакт.
мирАл- lec dudat again!
не баш да копнееш. Ти можиш да бидиш со него, ама да гледаш да го избегнуваш физичкиот контакт (ама не да претераш), после ќе ти бидит поинтересно.
Master- Харатист!
супер одговор на темава од мастер.
сега е све појасно thx
сега е све појасно thx
мирАл- lec dudat again!
абе шо зборвите...таква љубов не е љубов...а и да постојт ќе го напрајт чоекот несреќен а љубовта требит да те напрајт среќен..
Lastojca- Адаптериште
Број на мислења : 847
Lastojca напиша:абе шо зборвите...таква љубов не е љубов...а и да постојт ќе го напрајт чоекот несреќен а љубовта требит да те напрајт среќен..
Те поддржавам : )
Alexandra- Секретарка на форумот
Број на мислења : 176
Забавен? : Prilichno.
Пак, мали моменти на абстиненција, ко ке се вратиш на старо может да ти напрает огромен кејф. Мали.
Најголемите уметници живееле за таа платонска љубов. Јас не би сакала цел живот да се затрескам во некого, без никаков ефект. Платонската љубов најчесто е еднострана и е проследена со многу патење и тага...Камо среќа сите навреме да се освестат...Јас не сум за платонска љубов.
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
Страна 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Љубов...а што е тоа?
» Несебична љубов
» Пријателство или љубов?
» Љубов преку интернет!?
» Вашата дефиниција за љубов?
» Несебична љубов