Вашата дефиниција за љубов?
+11
Gallowsraven
Болиглава
sweet
The Breaking Dawn
kojgode
Bleak
Angelic
Рокси
nice
REGINA
malina
15 posters
Адаптер Форум :: Општо :: Љубов и секс
Страна 1 of 2
Страна 1 of 2 • 1, 2
Вашата дефиниција за љубов?
Моја дефиниција епа вака јас сметам дека љубовта е чуство кое може и знае како да ги задоволи нашите фантазии.Љубовта е совршенство,духовно прочистување,столб на животот кој не не дозволува на живееме без него зошто би се срушиле.Таа е скриено богатство кое се крие во луѓето и кога ќе излезе на површината незнае за препреки,тага,солзи и патење.Знае само како да ги развесели и усреќи луѓето и да им подари насмевка,а сите останати да ги натера да побараат барем дел од сето тоа.
malina- Адаптериште
Број на мислења : 384
Хоби(работа) : .
Забавен? : понекогаш и зависи за кого
Re: Вашата дефиниција за љубов?
вашата дефиниција е ?
malina- Адаптериште
не би можела да дефинирам. или ај... љубовта е чувство. хехе
не стварно не би можела да дам конкретна дефиниција. секој различно то.
не стварно не би можела да дам конкретна дефиниција. секој различно то.
REGINA- my way... or no way!
Број на мислења : 914
Хоби(работа) : Ваѓање луѓе од такт.
Najvozvisenoto cuvstvo, no i najgolemata bolka
nice- Адаптер во подем
Број на мислења : 57
Знам дека некој ќе искоментират дека љубовта не е дефиниција ама би сакала сите да создадат своја дефиниција за љубовта
malina- Адаптериште
Љубовта кон родителите, најблиските, и најдобрите пријатели е онаа која не’ исполнува, онаа која не’ тера да се жртвуваме за нив, онаа која не’ тера да ги ставиме нив пред нас! ЗНачи, тие во преден план.
Љубовта кон спротивниот пол е онаа која не’ осудува на пропаст, целосно ни го заматува делумно објективното гледиште врз светот (делумно пошо човекот никогаш не може да се ослободи од субјективноста), не’ тера на страдање, а шо е најтрагично ја руши идеалната слика за љубовта помеѓу двајца шо ни ја имет создаено американскине филмој... значи, таа љубов е најчесто разочарување... прво ќе бидит убо (ак е успешно) ама после ќе е Болноооо! И секако ќе бидит инспирација за срцепарателни песни и текстови кои се се’ поискомерцијализирани, поглупи, поповршни и такви ствари...
Само немојте да ме напаѓате, it's just my opinion! Не го наметнувам на никого...
Ова е мојот моментален став за љубовта, за во иднина... who knows...
Љубовта кон спротивниот пол е онаа која не’ осудува на пропаст, целосно ни го заматува делумно објективното гледиште врз светот (делумно пошо човекот никогаш не може да се ослободи од субјективноста), не’ тера на страдање, а шо е најтрагично ја руши идеалната слика за љубовта помеѓу двајца шо ни ја имет создаено американскине филмој... значи, таа љубов е најчесто разочарување... прво ќе бидит убо (ак е успешно) ама после ќе е Болноооо! И секако ќе бидит инспирација за срцепарателни песни и текстови кои се се’ поискомерцијализирани, поглупи, поповршни и такви ствари...
Само немојте да ме напаѓате, it's just my opinion! Не го наметнувам на никого...
Рокси- Нејкам ништо
Број на мислења : 517
колку е само точно мислењево. најсупер искрено.
REGINA- my way... or no way!
Број на мислења : 914
Хоби(работа) : Ваѓање луѓе од такт.
Јас ќе кажам само
Љубовта е.
Љубовта е.
Angelic- ex Rainbow*
Број на мислења : 713
Рокси напиша:Љубовта кон родителите, најблиските, и најдобрите пријатели е онаа која не’ исполнува, онаа која не’ тера да се жртвуваме за нив, онаа која не’ тера да ги ставиме нив пред нас! ЗНачи, тие во преден план.
Се согласувам комплетно... Е сеа мое мислење:
ЉУбовта е чувство кон близок или личност од спротивниот пол кое не мојт да се објаснит ни да си го објасниш себеси или на било кој друг...
Вештицата од Портобело дан ја имаш читано?Rainbow* напиша:Јас ќе кажам само
Љубовта е.
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
не ја имам прочитано Хм... а нешто е поврзано или?
Angelic- ex Rainbow*
со таа реченица Пауло Коелјо колку и да е едноставна имат мн појќе кажано отколку некои шо се обидвет да дефинирет љубов колку и да е невозможно
луѓево не может да ја сфатет љубовта не пак да ја дефинирет
The Breaking Dawn- Модератор
Број на мислења : 1107
Љубовта не се дефинира, нити се сваќа, треба само да се почувствува и да не се плашиме од неа... а од сваќање и дефинирање нема потреба...
The Breaking Dawn напиша:со таа реченица Пауло Коелјо колку и да е едноставна имат мн појќе кажано отколку некои шо се обидвет да дефинирет љубов колку и да е невозможно
Да се согласувам и зато така напишав .. едноставна а всушност СЕ е кажано. (а инаку ја имам прочитано ова реченица на др место.. а баш во книгата )
Angelic- ex Rainbow*
љубовта...нз за кого како, за некои е болно чувство,а за други е нешо најслатко зависит...немат некоја одредена дефиниција за сите и то...
sweet- Адаптер4е
Број на мислења : 27
Хоби(работа) : чашитлама и исфрлање нервоза
Забавен? : пренајмногу
ко ќе научиш да го сакаш партнерот заради неговите/нејзините мани покрај сакањето заради неговите доблести.
Ко ќе го замислиш партнерот во ситуација на вршење голема нужда и пак да не ти е гадно. Е тоа е љубов.
Болиглава- Администратор
Број на мислења : 1166
Јас не можам да дефинирам, и да почнам ептен ќе се расприкажам. Последниов пост најмногу вредит. Имаше едно срање негде шо го иам прочитано - Љубов - Давање некому шанса да те уништит и да вервиш дека немат шанса да го напрајт то.
Болиглава напиша:Ко ќе го замислиш партнерот во ситуација на вршење голема нужда и пак да не ти е гадно. Е тоа е љубов.
хаха е ова да.
Болиглава напиша:Ко ќе го замислиш партнерот во ситуација на вршење голема нужда и пак да не ти е гадно. Е тоа е љубов.
јас можам да го замислам и не ми е гадно(природна појава хаха) ама сепак не сум заљубена ...хелп? хаха
RoTkViCa- Модератор
Број на мислења : 723
Хоби(работа) : Аеробик,возење ролери,слушање музика и дружење на форумчево :D
Забавен? : хм....оценете сами
Ама тебе и пача не ти беше гадно ко шо памтам, така да...RoTkViCa напиша:Болиглава напиша:Ко ќе го замислиш партнерот во ситуација на вршење голема нужда и пак да не ти е гадно. Е тоа е љубов.
јас можам да го замислам и не ми е гадно(природна појава хаха) ама сепак не сум заљубена ...хелп? хаха
Болиглава- Администратор
Број на мислења : 1166
Болиглава напиша:Ама тебе и пача не ти беше гадно ко шо памтам, така да...RoTkViCa напиша:Болиглава напиша:Ко ќе го замислиш партнерот во ситуација на вршење голема нужда и пак да не ти е гадно. Е тоа е љубов.
хахахахахаахаххахахахахааха ФАЛА
RoTkViCa- Модератор
Број на мислења : 723
Хоби(работа) : Аеробик,возење ролери,слушање музика и дружење на форумчево :D
Забавен? : хм....оценете сами
нешо посебно, необично...
METALBOY- Адаптериште
Број на мислења : 992
Хоби(работа) : офтопик
Забавен? : Не, забрзан
Го имам ова испробано и секогаш ми е гадно....
*UnIqUe*- Солиден Адаптер
Број на мислења : 244
Страна 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Вашата прва љубов (Симпатија)?!
» Пријателство или љубов?
» Љубов преку жици..
» Љубов...а што е тоа?
» Платонска љубов
» Пријателство или љубов?
» Љубов преку жици..
» Љубов...а што е тоа?