Што мислите за проектот "Компјутер за секој ученик"
+23
24
aleksandra
ноунејм
Рокси
*Rhythm Divine*
princess
корун
malina
Jas**
The Breaking Dawn
Кирил
Mary Jane
Marej
Bleak
Наташа
kojgode
Golub-Samoubica
Lastojca
hollow
мирАл
комшивка
tHeJunKy
TONI
27 posters
Страна 1 of 2
Страна 1 of 2 • 1, 2
Што мислите за проектот "Компјутер за секој ученик"
Јас учам Гимназиско 4-4 кај шо нема компјутери.Искрејно на почетокот се бунев зошто само две училници без компјутери.Ама сега сум презадоволен шо не ми даја компјутер кај шо седам и не потпишав дека одговарам за него.
На крајот од годината ќе се пресметвела оштета од секоја училница и ќе им се подели на соучениците шо учат таму.
Дупка на екран,истаени сите копчиња на тастатури,искршени мн глувчиња,фалат кабли и којзнајт уше шо не.Бар да се користеа како шо треба и наликува.
Јас мислам дека овај проект е досега најутната работа во историјата на Р.М.
Најглупото е шо ги стадоа компјутерите на училници без соодветни клупи за нив,без камери,без кључ на врати.
-Што мислите за овај проект?
-Дали ги пријавувате искршените и украдените работи?
-Дали бар еден час се искористени компјутерите за работење во врска со школото?
и уше едно прашање...-Кои игри ги играте најчесто на часој?
На крајот од годината ќе се пресметвела оштета од секоја училница и ќе им се подели на соучениците шо учат таму.
Дупка на екран,истаени сите копчиња на тастатури,искршени мн глувчиња,фалат кабли и којзнајт уше шо не.Бар да се користеа како шо треба и наликува.
Јас мислам дека овај проект е досега најутната работа во историјата на Р.М.
Најглупото е шо ги стадоа компјутерите на училници без соодветни клупи за нив,без камери,без кључ на врати.
-Што мислите за овај проект?
-Дали ги пријавувате искршените и украдените работи?
-Дали бар еден час се искористени компјутерите за работење во врска со школото?
и уше едно прашање...-Кои игри ги играте најчесто на часој?
TONI- Модератор
Број на мислења : 466
Re: Што мислите за проектот "Компјутер за секој ученик"
многу “јака“ работа
после поќе ќе пишам, на заболекар сум :S :S
после поќе ќе пишам, на заболекар сум :S :S
tHeJunKy- Модератор
Број на мислења : 759
Хоби(работа) : Гитара, фотографирање, компонирање...
Забавен? : Сто.
хаха интернет да имаше мислам дека немаше да бидит толку досадно па морат да играме со тастатури глувчиња итн. секој се снајдвит за на часот од некој до него да ги имат сите потребни делови на својот компјутер за да мојт да играт спокојно. утнато ито како, ништо не добивме само обврска плус (а не мојш да сносиш цела одговорност зш не зависит се само од тебе..)од кај да знам јас во другава смена шо прает? камерите мислам дека ќе завршеа добра работа. како и да е.. глупости..
комшивка- Адаптериште
Број на мислења : 846
комшивка напиша:хаха интернет да имаше мислам дека немаше да бидит толку досадно па морат да играме со тастатури глувчиња итн. секој се снајдвит за на часот од некој до него да ги имат сите потребни делови на својот компјутер за да мојт да играт спокојно. утнато ито како, ништо не добивме само обврска плус (а не мојш да сносиш цела одговорност зш не зависит се само од тебе..)од кај да знам јас во другава смена шо прает? камерите мислам дека ќе завршеа добра работа. како и да е.. глупости..
абе глупости, камери шо сте будали, абе ќе ви зумирет, во облините да не речам.... хаха
можда имат перверзни педофилски настроени старчиња по гимназијава
tHeJunKy- Модератор
хахахахаха забеган. е и то шо велиш.. а ни камери ни компјутери? ни пари да плаќаш...
комшивка- Адаптериште
Број на мислења : 846
Нишо ич проектов стоет само прашина да фаќет!!! И нешо се филмет 50 000 евра биле компјутерине (не ме смејте ве молам) Некој ќе демолират јас ќе плаќам а можит и ќе платам!!!
Економски ни интернет немет компјутерине, пола не се уклучвет то е
И не требит да се викат компјутер за секој ученик туку монитор за секој ученик
Економски ни интернет немет компјутерине, пола не се уклучвет то е
И не требит да се викат компјутер за секој ученик туку монитор за секој ученик
мирАл- lec dudat again!
Број на мислења : 708
Хоби(работа) : едрење
Забавен? : најзабавен
Епа дека не се знајт кој скршил и од која смена зато двата класа ќе плаќаат заедно.Само работава е шо не држет само тие.На пример имат два класа во една смена шо за тестој ги шетаат цело време за да се праат во нивните празни училници.Цело време отклучено и после ќе ти речат плати!комшивка напиша:хаха интернет да имаше мислам дека немаше да бидит толку досадно па морат да играме со тастатури глувчиња итн. секој се снајдвит за на часот од некој до него да ги имат сите потребни делови на својот компјутер за да мојт да играт спокојно. утнато ито како, ништо не добивме само обврска плус (а не мојш да сносиш цела одговорност зш не зависит се само од тебе..)од кај да знам јас во другава смена шо прает? камерите мислам дека ќе завршеа добра работа. како и да е.. глупости..
Иначе мене ко ќе ме шетаат и ко ќе начекам саглам ком.најчесто си ја играм онаа со змијана.
TONI- Модератор
Број на мислења : 466
а исто така лошо е шо нонстоп имаме споени, ние алгебра, линеарна, некои итаљански, латински...
а иначе за препишвење се најубај
а иначе за препишвење се најубај
tHeJunKy- Модератор
Па да добри се за тепачки со глувчиња а ко со гледам и оние од прва се имат омрсено да им проверис дома по 1 компјутер си имет
hollow- Шуко утикач
Број на мислења : 348
Хоби(работа) : Бричење костени
јас мислам дека поглуп проект не можеше да се напрајт...катастрофа за компјутерите за нас за училиштата за све катастофа...залудно трошење пари...а за прва година вистина страшни се...кј нас пак не ни работет компјутерине да не мојт чоек едно тетрисче да мавнит...а интернет мислам луксуз е
Lastojca- Адаптериште
Број на мислења : 847
Абре брату какви пари давање, денар не им давам на лоповине...ако сакет нека земет од партиципацијана шо ја плаќаме на запишвење или та само за частење им е . 1300 ученици по 1000че...1 300 000 в џеп кај директорон.Башка со новиов закон средно задолжително е и не требит да плаќаме партиципација требит да ни ја вратет ама .i. .
Иначе метам "Mines" на компјутерине рекорд 10 секунди
Golub-Samoubica- Солиден Адаптер
Број на мислења : 125
Хоби(работа) : Masturbiram pred kompjuter
Забавен? : Uf uste prasvis
Прекрасен проект ми овозможи да се чувствувам среќен играјќи Гнометрис. Иначе ќе плаќаме големи оштети осеќам све искршено. Ваљда некој санкции ќе имат ако не платиме остајте сеа храбри шо се прает појќето. Мојме само да се договориме да не плаќаме сите и ако речет кој не платит бркање ии повторвење годиња пола пичиња ќе си дает пари, другите ќе го јадет стапот. Осеќам.
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
Абе убо е ак ги користевме за нешо компјутериве, не за играње тетрис или саме гноме. Овие глупиве професори не знает да ги пуштет компјутериве, а не па да држет настава на нив. Требаја порано да почнет да одет на курсот (на кој успат нишо нема да научет) за одма ко ги кладоја да ги користевме.
А уш пубо е да работеа и да не фалеа дваесет глувци, сите падој, и по некоја тастатура и монитор, уш куќиштана шо не ги кренаја, ебати хулиганите.
Остај то, смрдет претерано, глава ме стегат секој ден од нив, да не зборвиме шо се тепаме кај да стајме тетратки учебници итн. Немат место рацеве да ги потприш на клупине, пак уште глувци, мачки курци-палци.
п.с. се извинвам за генгста-речников ама нервозна сум.
А уш пубо е да работеа и да не фалеа дваесет глувци, сите падој, и по некоја тастатура и монитор, уш куќиштана шо не ги кренаја, ебати хулиганите.
Остај то, смрдет претерано, глава ме стегат секој ден од нив, да не зборвиме шо се тепаме кај да стајме тетратки учебници итн. Немат место рацеве да ги потприш на клупине, пак уште глувци, мачки курци-палци.
п.с. се извинвам за генгста-речников ама нервозна сум.
Наташа- Модератор
Број на мислења : 472
kojgode напиша:Прекрасен проект ми овозможи да се чувствувам среќен играјќи Гнометрис. Иначе ќе плаќаме големи оштети осеќам све искршено. Ваљда некој санкции ќе имат ако не платиме остајте сеа храбри шо се прает појќето. Мојме само да се договориме да не плаќаме сите и ако речет кој не платит бркање ии повторвење годиња пола пичиња ќе си дает пари, другите ќе го јадет стапот. Осеќам.
Абе седи не треси и ти за кршење година да повторвиш то немат врска со
повторвење т.е успех ова она, а за бркање не те бркет за 500 денари шо
не ке платиш и плус за то им требет докази дека ти баш си го скршил...а
докази немат и мојш да си тераш инает дека не го имаш скршено и готово.
Ти тресиш во случајов.Golub-Samoubica напиша:
Абе седи не треси и ти за кршење година да повторвиш то немат врска со
повторвење т.е успех ова она, а за бркање не те бркет за 500 денари шо
не ке платиш и плус за то им требет докази дека ти баш си го скршил...а
докази немат и мојш да си тераш инает дека не го имаш скршено и готово.
Како прво, не се петсто денари. Не се работат само за едно глувче, туку негде фалет и тастатури, мониторине не работет пола.
А то со доказите, ти си сејш на то место и не е битно дал влегол низ пенџера Разме и го скршил или Руже служителкана. Твој е компјутерот, ти ќе си платиш.
Наташа- Модератор
Па ја заебаја суштината на училиштето метет тетрис 80 % од децава не пратит настава никој
1.Како прво мислев 500 денари по ученик
2.Кинеско ѓубре се компјутерине:
-маус-50фче
-тастатура-50фче
-монитори немат расипани колку шо знам јас,башка и тие појке од 2000 не се,(она шо беа ко партизан едно време то е квар во инсталацијана)
3.За исти компјутер 2ца потпишвет ,и не плаќет двајцата туку тој шо не пријавил т.е тој шо пријавил не плаќат (а никој ништо не пријавуват така да...)
4.И ако влезит Разме низ пенџера или Ружа со метлана да ти го скршит ..Као ти ке го платиш одма а ,не е проблем? Ни за Разме ни за Размејца ако дојт не плаќам.
5.Плус сите бар-кодој од маусине и се друго се одлепени и немат никаква евиденција за нишо,ке му го зеам маусон од комшиана и готово е то ти.
6.Со ставањево на компјутериве требеше да стает и камери одма и така да така ке имаше и докази и се плус не ке мораше да потпишвиме ништо.
-маус-50фче
-тастатура-50фче
-монитори немат расипани колку шо знам јас,башка и тие појке од 2000 не се,(она шо беа ко партизан едно време то е квар во инсталацијана)
3.За исти компјутер 2ца потпишвет ,и не плаќет двајцата туку тој шо не пријавил т.е тој шо пријавил не плаќат (а никој ништо не пријавуват така да...)
4.И ако влезит Разме низ пенџера или Ружа со метлана да ти го скршит ..Као ти ке го платиш одма а ,не е проблем? Ни за Разме ни за Размејца ако дојт не плаќам.
5.Плус сите бар-кодој од маусине и се друго се одлепени и немат никаква евиденција за нишо,ке му го зеам маусон од комшиана и готово е то ти.
6.Со ставањево на компјутериве требеше да стает и камери одма и така да така ке имаше и докази и се плус не ке мораше да потпишвиме ништо.
Зеј го ак сакаш ти маусот од комшијата тој ќе плаќат за тебе ваљда. И плус во нашана училница не е многу демолирано и ефтино ќе не фатит. Ама во некој училници фалет рамој и други глупости ниф ќе ги фатит многу осеќам. А за то пријавјањето мислам врска немат на крај година ак дојдет и таму запишано кој кј сејт и ак е на негово место нешо демолирано ќе го јајт стапот ваљда ни криф ни должен.
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
Мислам дека е едно големо л-а-ј-н-о. Не го предадов, нормално, ливчето со то потписот од родител. Јас не барав компјутер, а добив компјутер, немат шо јас да плаќам за него ако некое wannabe мангуп копиљче од прва си лечит фрустрации на едно парче кинеска пластика. И да, секој ден се плеткам во каблишчана и незнам колку тони пцофки и пљунка имам потрошено на нив.
Marej- Модератор
Број на мислења : 986
Забавен? : ултра
Не бараја ни професориве, им ги лупнаја, им рекоја потпишете и после жалете се ак сакате, така да ни тие немет избор, мораја да ги клает пошо од влада е онадено, не им дувна нив ај компјутери ќе редиме.Marej напиша:Мислам дека е едно големо л-а-ј-н-о. Не го предадов, нормално, ливчето со то потписот од родител. Јас не барав компјутер, а добив компјутер, немат шо јас да плаќам за него ако некое wannabe мангуп копиљче од прва си лечит фрустрации на едно парче кинеска пластика. И да, секој ден се плеткам во каблишчана и незнам колку тони пцофки и пљунка имам потрошено на нив.
Наташа- Модератор
Кој рече нешо против професори?
Marej- Модератор
Број на мислења : 986
Забавен? : ултра
Се трудам да кажам дек не се криви професориве пошо се во иста каша со нас, зш и тие не бараја ама сепак ги кладоја. Мислев дек на нив се жалеше, а ти си се жалела на владава, така да мојот обид да бидам мајка тереза беше неуспешен.
Наташа- Модератор
Избрзан проект, ама и професорите не ни се ентузијасти и плус врска немаат од компјутер.
Кај нас ХР инсталираа оние од 4 и сеа Кантер се играт на големо...
Се испокаравме и со класна и со оние од 4 за то кој ја праел штетата. Не може да се докаже кој е крив.
Кај нас ХР инсталираа оние од 4 и сеа Кантер се играт на големо...
Се испокаравме и со класна и со оние од 4 за то кој ја праел штетата. Не може да се докаже кој е крив.
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
Golub-Samoubica напиша:Абре брату какви пари давање, денар не им давам на лоповине...ако сакет нека земет од партиципацијана шо ја плаќаме на запишвење или та само за частење им е . 1300 ученици по 1000че...1 300 000 в џеп кај директорон.Башка со новиов закон средно задолжително е и не требит да плаќаме партиципација требит да ни ја вратет ама .i. .
слаб си ти го истиснав рекордот од Top 10, иначе имам 2 пати по 3 секунди и неколку пати по 8, 9 и 10 секунди
и да си ги бараме парите од партиципацијата, и онака за гитара ми требет пари
tHeJunKy- Модератор
Golub-Samoubica напиша:1.Како прво мислев 500 денари по ученик
-маус-50фче
-тастатура-50фче
море неубаф еден, мене ми го имаше земено
хаха, ама јас поубаф си најдоф
оваона
tHeJunKy- Модератор
Страна 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Колку често ви тече "Река" од мишките и дали ви се допаѓа тоа??
» Колку сте оптимисти и дали постојт нешо шо ве "пуштат да пловите во оптимизмот" ?
» "Штрумфовите и се за ниф? Колку често гледате и критики..." :)
» Нaj "COOl" топик шо сте го виделе/имале на емесен :)
» "Невидени" успеси на Македонската влада!
» Колку сте оптимисти и дали постојт нешо шо ве "пуштат да пловите во оптимизмот" ?
» "Штрумфовите и се за ниф? Колку често гледате и критики..." :)
» Нaj "COOl" топик шо сте го виделе/имале на емесен :)
» "Невидени" успеси на Македонската влада!
Страна 1 of 2