Што би правеле ако поединци од вашето друштво користат дрога?
+13
Mary Jane
Болиглава
s...
Marej
KaTeRiNcE
Ivana
Џајко
корун
RoTkViCa
REGINA
METALBOY
Рокси
kojgode
17 posters
Адаптер Форум :: Општо :: Општи муабети
Страна 1 of 1
Што би правеле ако поединци од вашето друштво користат дрога?
Би им помогнале
Би ги кажале дома при тоа што нивните родители ке се справат со нив али тоа не е другарски од ваша страна (донекаде)
или воопшто не се замарате па нека прават што сакаат?
Би ги кажале дома при тоа што нивните родители ке се справат со нив али тоа не е другарски од ваша страна (донекаде)
или воопшто не се замарате па нека прават што сакаат?
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
Re: Што би правеле ако поединци од вашето друштво користат дрога?
ах, тешка одлука.
Во секој случај, зависи од тоа колку сум блиска со поединецот/ката, ако сум мн блиска и навистина ми значи тогаш ќе зборувам со неа/него, можеби ќе кажам на родителите ама не сум сигурна... како и да е, тешка ситуација е, ама мислам дека никогаш не би се одделила од другар/ка кој/а е во таква лоша ситуација.
Во секој случај, зависи од тоа колку сум блиска со поединецот/ката, ако сум мн блиска и навистина ми значи тогаш ќе зборувам со неа/него, можеби ќе кажам на родителите ама не сум сигурна... како и да е, тешка ситуација е, ама мислам дека никогаш не би се одделила од другар/ка кој/а е во таква лоша ситуација.
Рокси- Нејкам ништо
Број на мислења : 517
јас мислам дека е негова/нејзина работа, сепак тој/таја одлучвит дали ке земит или не, појке несољам памет за вакви работи, ако е побарана помош би реагирал..
METALBOY- Адаптериште
Број на мислења : 992
Хоби(работа) : офтопик
Забавен? : Не, забрзан
Не бе не е тешка одлукава, имат неколку можни опции како решение.
Ама шо се однесвит до мене прво би разговарала, би му/и ги отворила очите саглам во шо се спуштат.
Ќе одржам некој предавања во мој стил, ќе му/и појаснам дека имат избор меѓу живот(нормален без дрога) и живот(со дрога). па тој живот шо му се свиѓат појќе нека го одберит.
Ама едно е сигурно дека ќе напрам све шо е во моја моќ да го/ја тргнам од погрешниот пат по кој шо е тргнат/а.
Во краен случај ќе се консултирам со постручни лица и ќе го/ја пратам кај нив, па нека го/ја посредат.
И во никој случај немат да кренам раце од та особа, пошо знам кад тад ќе му/и затребит моја помош т.е помош од другарка.
Ама шо се однесвит до мене прво би разговарала, би му/и ги отворила очите саглам во шо се спуштат.
Ќе одржам некој предавања во мој стил, ќе му/и појаснам дека имат избор меѓу живот(нормален без дрога) и живот(со дрога). па тој живот шо му се свиѓат појќе нека го одберит.
Ама едно е сигурно дека ќе напрам све шо е во моја моќ да го/ја тргнам од погрешниот пат по кој шо е тргнат/а.
Во краен случај ќе се консултирам со постручни лица и ќе го/ја пратам кај нив, па нека го/ја посредат.
И во никој случај немат да кренам раце од та особа, пошо знам кад тад ќе му/и затребит моја помош т.е помош од другарка.
REGINA- my way... or no way!
Број на мислења : 914
Хоби(работа) : Ваѓање луѓе од такт.
јас воопшто не ни пробвам да помислам да се ставам во ваква ситуација....зато шо дур сум жива нема да остам моја другарка (најдобра) да се зафатит со пушење, а не пак др нешто....мислам дека никој од мое друштво не би напрајл такво нешто зато и не пробвам да помислам
RoTkViCa- Модератор
Број на мислења : 723
Хоби(работа) : Аеробик,возење ролери,слушање музика и дружење на форумчево :D
Забавен? : хм....оценете сами
^животов е полн со изненадувања. баш од тие шо очеквиш најмалку мојт да се нафатат на вакво "решение" за некој проблеми.
REGINA напиша:^животов е полн со изненадувања. баш од тие шо очеквиш најмалку мојт да се нафатат на вакво "решение" за некој проблеми.
хммм не дај боже..........можно е ама пак ќе ти речам никогаш......имам ептен доверба бар за то
RoTkViCa- Модератор
Број на мислења : 723
Хоби(работа) : Аеробик,возење ролери,слушање музика и дружење на форумчево :D
Забавен? : хм....оценете сами
ак намислит да почнит немојш да и забраниш па ак сакаш и на гла застани. ак се трудиш да и наредвиш само ќе и делуваш одбивно и толку од префиксот `нај` од зборчето другарки.RoTkViCa напиша:зато шо дур сум жива нема да остам моја другарка (најдобра) да се зафатит со пушење, а не пак др нешто....
и
никогаш не вели никогаш... а довербата е минлива работа.RoTkViCa напиша:можно е ама пак ќе ти речам никогаш......
Би почнал и јас за да не се чувствуваат поразлични од другите...
Не би ми сметало, доколку не се на некој тешки хероини.
Џајко- addicted to beautiful days
Број на мислења : 950
Хоби(работа) : flying
Забавен? : можеби
мене искрено би ми сметало... и би им кажала на нивните дома... од проста причина да им помогнам колку шо можам, и не би се дружела појќе со нив..
Ivana- Солиден Адаптер
Број на мислења : 231
значит сеа ќе дојш и ќе ме издајш и скаар за везден ќе е ? хахахахIvana напиша:мене искрено би ми сметало... и би им кажала на нивните дома... од проста причина да им помогнам колку шо можам, и не би се дружела појќе со нив..
не во право си и јас така мислам
KaTeRiNcE- P aR tY aN iM aL
Број на мислења : 234
Хоби(работа) : Да ширам среќа и депресија,зависит од расположение
Забавен? : Иди-види :D
Едноставно ќе ги убијам.
Marej- Модератор
Број на мислења : 986
Забавен? : ултра
imam jas mnogu dobar grugar koj koristi droga ama ona vo odredeni kolicini, a inace razgovarame vaka mislam deka ne bi se otkazal od grogara zasega.. a sto vikate dali bi probale droga vie barem ednas??
s...- Солиден Адаптер
Број на мислења : 114
можда требит тема да се отворит на ова прашање, а за сега да не е без ич, мојот одговор на твоево прашање е: периодично НЕ!s... напиша:imam jas mnogu dobar grugar koj koristi droga ama ona vo odredeni kolicini, a inace razgovarame vaka mislam deka ne bi se otkazal od grogara zasega.. a sto vikate dali bi probale droga vie barem ednas??
METALBOY- Адаптериште
Број на мислења : 992
Хоби(работа) : офтопик
Забавен? : Не, забрзан
pa ok soznam jas mislam vaka ednas da probam mozebi da kolku da znam kako e... a inace sum protiv droga.. kako i da e od edna narkoman ne se stanvit hehe
s...- Солиден Адаптер
Број на мислења : 114
Секој наркоман така рекол дек од еднаш не се станвит, па ево глеаш до кое дереџе се.s... напиша:pa ok soznam jas mislam vaka ednas da probam mozebi da kolku da znam kako e... a inace sum protiv droga.. kako i da e od edna narkoman ne se stanvit hehe
Болиглава- Администратор
Број на мислења : 1166
незнам...како мојш така да размислуваш? си против дрога а сакаш да пробаш мисљамs... напиша:pa ok soznam jas mislam vaka ednas da probam mozebi da kolku da znam kako e... a inace sum protiv droga.. kako i da e od edna narkoman ne se stanvit hehe
KaTeRiNcE- P aR tY aN iM aL
Број на мислења : 234
Хоби(работа) : Да ширам среќа и депресија,зависит од расположение
Забавен? : Иди-види :D
Од еднаш наркоман не се станвит, ама од тревче многу лесно се преминвит на кока, и мислам колку и јак карактер да си, ак почниш да ојш по тој пат, немат враќање.
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
За педер и наркоман се станвит од првиот пат... ако е трефче во прашање мојт да се поможит зш не стварат органска зависност ама ако е нешо потешко во прашање понастрана со време зш мојш да заминиш со него... т.е. да го јајш стапот за него...
Ако е трева би помогнал... ако имат разбирање и ако е можно да се поможит...
Ако е трева би помогнал... ако имат разбирање и ако е можно да се поможит...
Јас имам еден другар шо дуват и за да му помогнам му понудив дома во wc да подуват за да не го фатет алфи. Но тој беше совесен и одби.
xpert- Солиден Адаптер
Број на мислења : 104
па ако имат проблеми ако мислит дека то е единствено решение... а инаку не би сакала мојте другарки да се нафатат на такво нешто .... а ако дојт до такво несто сигурно немат да стојам со скрстени раце ...
slatkish- Адаптер4е
Број на мислења : 22
Прво би се попрајла паметна и би им дала совети... а ако не ојт то а ак се во прашање и потешки дроги и плус ак е некој шо ми значит .. мн работи би превзела и до крајности би одела...
*UnIqUe*- Солиден Адаптер
Број на мислења : 244
брао експерт сиxpert напиша:Јас имам еден другар шо дуват и за да му помогнам му понудив дома во wc да подуват за да не го фатет алфи. Но тој беше совесен и одби.
Ivana- Солиден Адаптер
Број на мислења : 231
Similar topics
» За шо најчесто прајте муабет во вашето друштво?
» Кој е најспецифичниот дел од вашето тело?
» Откријте го вашето вампирско име
» Кој дел од вашето тело е осетлив на скокоткање?
» Kое е вашето хоби и колку време посветувате на него?
» Кој е најспецифичниот дел од вашето тело?
» Откријте го вашето вампирско име
» Кој дел од вашето тело е осетлив на скокоткање?
» Kое е вашето хоби и колку време посветувате на него?
Адаптер Форум :: Општо :: Општи муабети
Страна 1 of 1