Македонија
+11
МаКсач
Bleak
корун
мирАл
Болиглава
kojgode
Наташа
tHeJunKy
Mary Jane
Фазлија
STIFLER
15 posters
Страна 1 of 4
Страна 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Македонија
Прашањето е дали Македонија е грчка. Македонија е сега наша, ние не сме грци (бугари и срби ), и зато гласав не, односно дека не е грчка.
Од причина што се работит за прашање од сегашноста, значи, дали е или не, не можит темава во историја да одит, поубо во политика.
А ако го поставиме прашањето како што имаш ти напишано, значи, како за во историја, односно, дали била грчка, одговорот ќе беше да, била
Од причина што се работит за прашање од сегашноста, значи, дали е или не, не можит темава во историја да одит, поубо во политика.
А ако го поставиме прашањето како што имаш ти напишано, значи, како за во историја, односно, дали била грчка, одговорот ќе беше да, била
Фазлија- Солиден Адаптер
Број на мислења : 106
Фазлија напиша:Прашањето е дали Македонија е грчка. Македонија е сега наша, ние не сме грци (бугари и срби ), и зато гласав не, односно дека не е грчка.
Не била грчка, кој те мамеше?
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
Ako мислат админиве модераториве дека не спајгат овде темава слободно нек ја трнат јас само сакав да се гласат за NO бдв го напрајв ком да пишам кирилица јеееееЧД
STIFLER- Чомо
Број на мислења : 225
Фазлија напиша:Прашањето е дали Македонија е грчка. Македонија е сега наша, ние не сме грци (бугари и срби ), и зато гласав не, односно дека не е грчка.
од вакви љуѓе пропаѓат државава...
tHeJunKy- Модератор
Број на мислења : 759
Хоби(работа) : Гитара, фотографирање, компонирање...
Забавен? : Сто.
Абе друже не знам што и одговарат на владата, на државата, на претседателот.....ама историјата велит како што велам јас
Фазлија- Солиден Адаптер
јас мислам темава в канта да ојт
едит: да појаснам, ај другите шо какет за нас, уш ние да почниме да сумљаме и ќе свршиме работа. банална тема.
едит: да појаснам, ај другите шо какет за нас, уш ние да почниме да сумљаме и ќе свршиме работа. банална тема.
Наташа- Модератор
Број на мислења : 472
Не ја фрлам в канта нека гласет децава за не. А другиве коментари не ми се битни.
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
мене ме плашит дек ќе имат некој извеани да шо ќе речет
Наташа- Модератор
Фазлија напиша:Абе друже не знам што и одговарат на владата, на државата, на претседателот.....ама историјата велит како што велам јас
тебе ти одговарат да и попуштаме на грција, и на комшииве. после мојш да речиш ич не сме македонци, дај да се споиме со бугарија/србија/албанија/грција...
инаку историјата не велит така, туку учебницине по историја, и некои стари закржлавени комунистички академици, кои шо велет словени дека сме. светски институт за генетски истражувања IGENEA ти кажвит дека имаш антички корени, ти и нив им викаш не...абе недај боже...
Последната промена е направена од tHeJunKy на Нед Фед 15, 2009 4:00 pm. Мислењето е променето 2 пати.
tHeJunKy- Модератор
Со отворење на темава не ми беше целта да се дојт до некој несакан конфликт ама ете дојде..ова го напишав за да гласате да видит светов дека македонија си е македонија а не грција ама македонска работа одма на карање зато се гледат разликата во гласовите..
STIFLER- Чомо
Број на мислења : 225
Сите менвете ги ip adresite и гласајте за не!!!
џубриииња
џубриииња
мирАл- lec dudat again!
Број на мислења : 708
Хоби(работа) : едрење
Забавен? : најзабавен
Хахаха, Игнеа......имаше ако памтиш и пред то некој "шпанци", ама излезе дека се македонски платеници, а и македонци биле самите. Сега, ако го имаш видено текстот во кој игнеа ги кажвит "резултатите", ќе видиш дека претставниците од овај институт се во ставојте блиски до Груески, односно се македонски националисти. Малку чудно, со оглед на то што тие требит да речет: вака и вака, а не да бистрет политики и истории, дека то не им е работа. Закључок: и тие, како и нивните шпански претходници, се платеници.tHeJunKy напиша:Фазлија напиша:Абе друже не знам што и одговарат на владата, на државата, на претседателот.....ама историјата велит како што велам јас
тебе ти одговарат да и попуштаме на грција, и на комшииве. после мојш да речиш ич не сме македонци, дај да се споиме со бугарија/србија/албанија/грција...
инаку историјата не велит така, туку учебницине по историја, и некои стари закржлавени комунистички академици, кои шо велет словени дека сме. светски институт за генетски истражувања IGENEA ти кажвит дека имаш антички корени, ти и нив им викаш не...абе недај боже...
Мене воопшто не ми одговарат да им попуштат државата на комшиите, ама иако во македонија успеват да се убедит народот за некакво античкомакедонско потекло, сите стручњаци во светов се смеет на то.
И тие закржлавени комунистички академици се врвни секој во својата област. Тие, ко ќе обработвет тема на која се стручни, не се водет од патриотски, партиски или други побуди, туку од чисто професионални. Тие читет стари извори, од а до ш, ко што пишит, а не измислувет приказни како некои други. ТЅо закржлавеност е?
Фазлија- Солиден Адаптер
Јас сакам ќотек, рече корун и почна да јадит гомна
Фазлија- Солиден Адаптер
Пак се појавија девијантни појави на форумов. Ве молам да се контролирате не мора да се тепате. Еден ден другарчиња можда ќе сте. Треба да има мир во светот. А можда и Мистер Америка ќе сум со ваков говор.
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
Mary Jane напиша:Фазлија напиша:Прашањето е дали Македонија е грчка. Македонија е сега наша, ние не сме грци (бугари и срби ), и зато гласав не, односно дека не е грчка.
Да се разбериме... Грција била МАКЕДОНСКА!!!
tHeJunKy напиша:Фазлија напиша:Абе друже не знам што и одговарат на владата, на државата, на претседателот.....ама историјата велит како што велам јас
Да се разбериме Фазлија... со то шо се негираш себеси и доказите кои датирет за нас од античко време шо со то воедно претставуваме една од најстарите народи со најстар јазик и историја ти е исто ко со глата в (со извинење - вака се доловуват целта ) лајна да си скокнал и то...
Јас ќе купам поќе карти и ќе полнам кутии за тебеkojgode напиша:Пак се појавија девијантни појави на форумов. Ве молам да се контролирате не мора да се тепате. Еден ден другарчиња можда ќе сте. Треба да има мир во светот. А можда и Мистер Америка ќе сум со ваков говор.
Фазлија- Солиден Адаптер
Кога?Bleak напиша:Mary Jane напиша:Фазлија напиша:Прашањето е дали Македонија е грчка. Македонија е сега наша, ние не сме грци (бугари и срби ), и зато гласав не, односно дека не е грчка.
Да се разбериме... Грција била МАКЕДОНСКА!!!
Фазлија- Солиден Адаптер
Каков најстар јазик бе, ко први записи на наш јазик се во 9. век, и тогаш се викал словенски јазик, него го зборвел словенски народ, и за тој јазик е напраено словенско писмо?Bleak напиша:tHeJunKy напиша:Фазлија напиша:Абе друже не знам што и одговарат на владата, на државата, на претседателот.....ама историјата велит како што велам јас
Да се разбериме Фазлија... со то шо се негираш себеси и доказите кои датирет за нас од античко време шо со то воедно претставуваме една од најстарите народи со најстар јазик и историја ти е исто ко со глата в (со извинење - вака се доловуват целта ) лајна да си скокнал и то...
Јас не се негирам себеси, јас ја читам историјата и сум горд на својата историја, и не ми требит да се китам со чужди личности.
Фазлија- Солиден Адаптер
Јас мислам да го банирате овега, бар од тема зш ќе отепам некого. Пак сеа почна и бугарски зборој да користит. Матеро!
Наташа- Модератор
Фазлија напиша:Каков најстар јазик бе, ко први записи на наш јазик се во 9. век, и тогаш се викал словенски јазик, него го зборвел словенски народ, и за тој јазик е напраено словенско писмо?Bleak напиша:tHeJunKy напиша:Фазлија напиша:Абе друже не знам што и одговарат на владата, на државата, на претседателот.....ама историјата велит како што велам јас
Јас не се негирам себеси, јас ја читам историјата и сум горд на својата историја, и не ми требит да се китам со чужди личности.
значи ние мојме да си ја бараме територијата од зад карпати, или од небо сме паднати овде, сме биле неми, не сме имале никаков јазик и дошле словените па ни го дале нивниот напреден племенски јазик. иако овде имало цевилизација т.е. Византија, ама сигурно и тие немале јазик, по шо словениве кои биле племе им го наметнале и ним, својот, пак ќе речам, напреден развиен племенски јазик.
tHeJunKy- Модератор
Страна 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Македонија на македонците или ????!!!
» Кој ке биде идниот претседател на Р.Македонија?
» Социјал Демократски Сојуз на Македонија
» Дали во Македонија треба да се легализира марихуаната?
» Која уметност е најразвиена во Македонија според вас?
» Кој ке биде идниот претседател на Р.Македонија?
» Социјал Демократски Сојуз на Македонија
» Дали во Македонија треба да се легализира марихуаната?
» Која уметност е најразвиена во Македонија според вас?
Страна 1 of 4