Каква музика слушате и препорачајте
+12
Stefk0
Master
tHeJunKy
Punk
комшивка
T&T
Jordison
Odyssey
Marej
kojgode
pankerishte
TONI
16 posters
Адаптер Форум :: Забава :: Mузика
Страна 1 of 1
Каква музика слушате и препорачајте
Јас слушам рок музиче и во последно време гледам да не сум мн ограничен.
Најчесто слушам дорс,лед цепелин,даер стрејтс,чорба.....
Би препорачал да ја слушните Johnny B Goode од Чак Бери зш таа ми е една од најомилените.
Најчесто слушам дорс,лед цепелин,даер стрејтс,чорба.....
Би препорачал да ја слушните Johnny B Goode од Чак Бери зш таа ми е една од најомилените.
TONI- Модератор
Број на мислења : 466
Re: Каква музика слушате и препорачајте
Музикава што ја слушам не ја препорачувам.
Моментално слушам Oi Punk Rock односно музика која е слушана и подржана од поголемиот број на Traditional Skins исполнета со доста Football Chants или Фудбалски Химни,хулиганизам и така се.
Тематиката како што кажав,Фудбалски Клубови,Хулиганизам,Пиво,Anti Police,Химни и Систем Без Аворитети.
Бендови:
Cock Sparrer,Cockney Rejects,The 4Skins,Abrasive Wheels,GbH,Anti Nowhere League.
Од Cockney Rejects слушнете ја I forever blowing Bubble - Химната на West Ham па ке ви станит јасно
Моментално слушам Oi Punk Rock односно музика која е слушана и подржана од поголемиот број на Traditional Skins исполнета со доста Football Chants или Фудбалски Химни,хулиганизам и така се.
Тематиката како што кажав,Фудбалски Клубови,Хулиганизам,Пиво,Anti Police,Химни и Систем Без Аворитети.
Бендови:
Cock Sparrer,Cockney Rejects,The 4Skins,Abrasive Wheels,GbH,Anti Nowhere League.
Од Cockney Rejects слушнете ја I forever blowing Bubble - Химната на West Ham па ке ви станит јасно
И јас Рок слушам за пошироки маси би ги препорачал Dire Straits, AC/DC и Queen, а за понавлезени рокери Pink Floyd, The Who, Led Zeppelin, Тhe Doors, Deep Purple итн.
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
Јас од тие шо не се спомнати ги препорачвам Coldplay за меки рокери, John Mayer за љубители на комерцијален блуз, музичари и групи ко Joe Cocker, Jefferson Airplane, Grateful Dead, Janis Joplin, за да видет шо е права музика од 60ти, Pearl Jam, Alice in chains, Meat puppets за почетници во гранџ, ак се изнервирани Tool, а ак се ептен изнервирани Nile.
Marej- Модератор
Број на мислења : 986
Забавен? : ултра
Абе слушам House, ама не смеам да ви препорачвам ништо, ниту да ви давам така музика, ни имиња да кажвам. То е правилоооооо.
АМА
Pravilata se izmisleni za da se krset!!!
hahahahaha
Ама само по малце, хахахахаха
АМА
hahahahaha
Odyssey- Резидент ДискоЏокеј
Број на мислења : 594
Хоби(работа) : Dj
Odyssey напиша:Абе слушам House, ама не смеам да ви препорачвам ништо, ниту да ви давам така музика, ни имиња да кажвам. То е правилоооооо.
АМА
hahahahaha
lele se pomocav od smeenje
Jordison- tapanar4e
Број на мислења : 301
Многу комплицирано прашање е каква музика слушате...
Јас слушам разновидна шо ја сметам за квалитетна. Најмногу слушам рок, ги обожавам The Doors покрај многуте други...И то...
Сакам jazz, blues, чил аут, некогаш метал ама не секаков, калсична музика, традиционална музика од истокот.....................итн
Јас слушам разновидна шо ја сметам за квалитетна. Најмногу слушам рок, ги обожавам The Doors покрај многуте други...И то...
Сакам jazz, blues, чил аут, некогаш метал ама не секаков, калсична музика, традиционална музика од истокот.....................итн
T&T- Шмизла со без наводници
Број на мислења : 663
Забавен? : е то би требало други да го кажат, иако сама си се сметам за луда и забавна (и нарцис)
Dire Straits таман за пред заспивање.Кој лудаци се луѓево бре бре.
Од рок ми се најомилен бенд дефинитивно.Поз до тој што ги спомна погоре во постот.
Од рок ми се најомилен бенд дефинитивно.Поз до тој што ги спомна погоре во постот.
Слушам скоро се. Зависит од расположение, друштво, место.. А слушајте вие шо си сакате, ништо не ви препорачувам.. Само Тоше не го заборавајте
комшивка- Адаптериште
Број на мислења : 846
Панк рок, Анархо, Стрит панк, Ои панк... Групи : Cock Sparrer, Cockney Rejects, Discharge, Amebix, 4 Skins, Abrasive Wheels, Adicts, Aus Rotten, Dead Kennedys, Anti Cimex, Ebba Gron, The Briggs, Bad Brains, Crass, Misfits и многу други а освен панк ги обожавам Дорс и Дип Прпл
Punk- Live fast!
Број на мислења : 505
претежно метал, скоро секаков вид на метал, и поретко рок... и нормално ви препорачвам метал, а шо друго ви би препорачал? хаха
tHeJunKy- Модератор
Број на мислења : 759
Хоби(работа) : Гитара, фотографирање, компонирање...
Забавен? : Сто.
Слушам се освен турбофолк, народно, хип-хоп и сите слични срања
Во моментов ви препорачвам Muse, едноствавно ги обожавам!!!
И Coldplay!!!
Во моментов ви препорачвам Muse, едноствавно ги обожавам!!!
И Coldplay!!!
Master- Харатист!
Број на мислења : 957
Хоби(работа) : Вампир
Забавен? : тихххх
Народно се поштуват.Нормално македонско.ех....вевчани како сум поминал пред некоја година со тоа нардното...незаборавно
Рок и поретко некој метал.. Многу закон групи шо би ги препорачал да ги слушните
Red hot chili peppers ( а ак не ги имате слушнато.. На кој свет живејте?)
Dire straits.
Dream theatre ( особено албумон - Liquid tesnion)
Foo Fighters - како едни по асални рок групи
Чак и многу други.. да не прам 5 км листа.
Red hot chili peppers ( а ак не ги имате слушнато.. На кој свет живејте?)
Dire straits.
Dream theatre ( особено албумон - Liquid tesnion)
Foo Fighters - како едни по асални рок групи
Чак и многу други.. да не прам 5 км листа.
Stefk0- Солиден Адаптер
Број на мислења : 113
Хоби(работа) : Pijandura
Забавен? : Веројатно?
Последно време The Killers ги слушам појќе, Coldplay нормално и новиве шо се вртат на топ листи, само да не се на топ листа на ПИНК ТВ...
А за сите шо се многу по балади препорачвам да си спуштите некоја песничка од Il Divo.
еве линк ак ве интересират да дознајте нешо појќе
http://www.ildivo.com
А за сите шо се многу по балади препорачвам да си спуштите некоја песничка од Il Divo.
еве линк ак ве интересират да дознајте нешо појќе
http://www.ildivo.com
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
Според групиве пресудете..
Rainbow, The Doors, Nirvana, Pearl Jam, Beatles, Oasis, String Forces, Area, Tose
Proeski, Foltin, Placebo, Muse, Kings of Leon, Depeche Mode,
Evanescence, Foo Fighters, Linkin Park, KISS, Staind, Seether, Avenged
Sevenfold...
Rainbow, The Doors, Nirvana, Pearl Jam, Beatles, Oasis, String Forces, Area, Tose
Proeski, Foltin, Placebo, Muse, Kings of Leon, Depeche Mode,
Evanescence, Foo Fighters, Linkin Park, KISS, Staind, Seether, Avenged
Sevenfold...
Angelic- ex Rainbow*
Број на мислења : 713
Perplex, Psysex, Azax Syndrom, Ananda Shake, Iron Madness, Teranoise, Audiosex, Atomic Pulse, BPM, Bizzare Contact, Cybercartel, DNA, Mekkanikka, Indra, Etnica, Gataka, Frozen Ghost, Eskimo, Erotic Dream, Electric Universe, Dynamic, Penta, Planet B.E.N., SUN Project, Ovnimoon, Richie Hawtin, Safi Connection, Sesto Sento, Sidhartha, Space Buddha, Space Tribe, System Nipel, Tryambaka, Ultravoice, Vibe Tribe и секако Xenomorph Што и да слушнете од наброениве овие пишете импресии
PhiLL * E- Набилдан Мултивитамин
Број на мислења : 350
Хоби(работа) : rabotam da....Zashto?
Забавен? : sekako deka sum zabaven...
Па нејќам да се ограничвам али моментално сум најфокусиран на рок и гранџ ногу метал некако послабо во последно време а иначе и метал слушам. Похипи сум настроен со мисливе сакам да кулирам појќе...
Препораки: Рок: Led Zeppelin, The Doors, Dire Straits, Blue Oyster Cult, Europe, GnR, Pink Floyd, Whitesnake, Iron Maiden, Oasis (страшна акустика имет... ), Prince, Van Halen, Alice Cooper, Rhcp, Deep Purple, Kiss, Foo Fighters, Placebo, Coldplay(помеко рокче се... за заспивање се 5-ка ), Рибља Чорба, Прљаво Казалиште, ЕКВ... и др....
Метал: Iced Earth, Metallica, Opeth, Judas Priest, Megadeth, Kreator, Axel Rudi Pell, Skid Row, King Diamond, Guano Apes, Crossfade, Pantera, Down ...
ГранЏ: Pearl Jam, Alice in Chains, Nirvana, Sound Garden...
Да не заборам Тоше Проески, Нокаут, Ареа стари македонски евергрини... и то засега...
И да напомнам: НЕМОЈТЕ ДА БИДИТЕ КО КУЧИЊА ДА ПРИФАЌАТЕ СЕ ШТО ЌЕ ВИ СЕ ФРЛИ.... БАРАЈТЕ ЈА И СЛУШАЈТЕ ЈА ТАА МУЗИКА ШО ЈА САКАТЕ А НЕ ШО ВИ СЕ НАЛАГАТ... ! фала пријатно
Едит: Го заборајф Jimi Hendrix, Janis Joplin и да од гранџ вака ко основоположници на гранџ стилот... Melvins...
Препораки: Рок: Led Zeppelin, The Doors, Dire Straits, Blue Oyster Cult, Europe, GnR, Pink Floyd, Whitesnake, Iron Maiden, Oasis (страшна акустика имет... ), Prince, Van Halen, Alice Cooper, Rhcp, Deep Purple, Kiss, Foo Fighters, Placebo, Coldplay(помеко рокче се... за заспивање се 5-ка ), Рибља Чорба, Прљаво Казалиште, ЕКВ... и др....
Метал: Iced Earth, Metallica, Opeth, Judas Priest, Megadeth, Kreator, Axel Rudi Pell, Skid Row, King Diamond, Guano Apes, Crossfade, Pantera, Down ...
ГранЏ: Pearl Jam, Alice in Chains, Nirvana, Sound Garden...
Да не заборам Тоше Проески, Нокаут, Ареа стари македонски евергрини... и то засега...
И да напомнам: НЕМОЈТЕ ДА БИДИТЕ КО КУЧИЊА ДА ПРИФАЌАТЕ СЕ ШТО ЌЕ ВИ СЕ ФРЛИ.... БАРАЈТЕ ЈА И СЛУШАЈТЕ ЈА ТАА МУЗИКА ШО ЈА САКАТЕ А НЕ ШО ВИ СЕ НАЛАГАТ... ! фала пријатно
Едит: Го заборајф Jimi Hendrix, Janis Joplin и да од гранџ вака ко основоположници на гранџ стилот... Melvins...
можам да додам на ова неколку бендој: The Adicts, Ramones, Amebix, Aus Rotten, Dead Kennedys, Ebba Gron, Anti Cimex,The Casualties и уште многу многу други. Омилени секако Cock Sparrer. Уше еден пост пишам зш сум малце похулигански настроена ко шо напиша панкериштеpankerishte напиша:Музикава што ја слушам не ја препорачувам.
Бендови:
Punk- Live fast!
Број на мислења : 505
Similar topics
» Каква музика за какви расположенија?
» Која песна ја слушате во моментов?
» КЛАСИЧНА МУЗИКА
» Балади - Какви чувства ви будет кога ги слушате?
» Requests!! На музика нормално.
» Која песна ја слушате во моментов?
» КЛАСИЧНА МУЗИКА
» Балади - Какви чувства ви будет кога ги слушате?
» Requests!! На музика нормално.
Адаптер Форум :: Забава :: Mузика
Страна 1 of 1