КЛАСИЧНА МУЗИКА
+10
tHeJunKy
Болиглава
Master
zzz
Џајко
TONI
Mary Jane
pankerishte
kojgode
T&T
14 posters
Адаптер Форум :: Забава :: Mузика
Страна 1 of 1
КЛАСИЧНА МУЗИКА
Ми тргна со жанројве...
Ај зш видов појќе коментари за поврзаноста на метал со класика или други жанрови, сега овде пишете
Јас најмногу ја сакам класиката... Не можам да кажам омилен, сите ми се омилени.
Моцарт пример не ми е толку омилен како на појќето зш е многу едноставен сепак, имат некои композиции да се наежиш)
Јас сакам чудни композиции за изведвење, а поедноставни за слушање...
исто обожавам да гледам изведувач. Редовно одам на охридско лето.... Појако ми е ко ќе гледам дека некој се соживуват со музиката и прајт гримаси, се тресит, плачит, се смејт...Уф какво чувство! Имам појќе другарки и другари музичари и многу ги поштовам. Уметниците си се уметници
И плус се палам на музичари. Можит да ме освојт некој ако ми испејт или исвирит нешто. Паѓам на то...
Се изнапишав, ај сега вие
Ај зш видов појќе коментари за поврзаноста на метал со класика или други жанрови, сега овде пишете
Јас најмногу ја сакам класиката... Не можам да кажам омилен, сите ми се омилени.
Моцарт пример не ми е толку омилен како на појќето зш е многу едноставен сепак, имат некои композиции да се наежиш)
Јас сакам чудни композиции за изведвење, а поедноставни за слушање...
исто обожавам да гледам изведувач. Редовно одам на охридско лето.... Појако ми е ко ќе гледам дека некој се соживуват со музиката и прајт гримаси, се тресит, плачит, се смејт...Уф какво чувство! Имам појќе другарки и другари музичари и многу ги поштовам. Уметниците си се уметници
И плус се палам на музичари. Можит да ме освојт некој ако ми испејт или исвирит нешто. Паѓам на то...
Се изнапишав, ај сега вие
T&T- Шмизла со без наводници
Број на мислења : 663
Забавен? : е то би требало други да го кажат, иако сама си се сметам за луда и забавна (и нарцис)
Re: КЛАСИЧНА МУЗИКА
Јас не слушам многу класична во домажна атмосфера ама ми е прилично јака. Турски марш, За Елиза, Ода на радоста, Бумбаров лет, 4 годишни времиња итн. овие ми се од појаките. Композитор омилен неам зш скоро ниедна композиција незнам од кого е. Само по слух ми се познати и то е то. Иначе виолина ми е омилен инструмент за музичарење од овој тип.
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
Од класична музика претежно сакам да го слушам Шопен, а многу добро ги распознавам оперите. А балет многу сакам да гледам.
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
Интересна музика и најсовршена до сега според мене.Имам некое цд низ дома со класика ама мн ретко ми теквит да пуштам да слушам.И мене поќе ми се прајт ќејф да гледам во живо кај шо ми свират.Така секојпат музиката ми е мн поубава и повеќе се задлабочувам во неа.
TONI- Модератор
Број на мислења : 466
Обожавам класична музика иако не ја слушам често. Ме бендисвит мн Моцарт зш е многу јак за свирење на клавир, едноставен, брз, жив. Многу ме нервират Бах зш е кењажа светска многу е бавен, депресивен....
Џајко- addicted to beautiful days
Број на мислења : 950
Хоби(работа) : flying
Забавен? : можеби
џајо а зш престана клавир да свириш
zzz- Солиден Адаптер
Број на мислења : 174
Џајко напиша:Обожавам класична музика иако не ја слушам често. Ме бендисвит мн Моцарт зш е многу јак за свирење на клавир, едноставен, брз, жив. Многу ме нервират Бах зш е кењажа светска многу е бавен, депресивен....
За Бах, се согласувам, некако морбидно е да слушаш оргули...
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
zzz напиша:џајо а зш престана клавир да свириш
свирам, коа како
Охохо! Ја љубам многу класичнава музика, верувале или не одлична е за медитација (поточно healing meditation).
Најмногу го сакам Requiem на Моцард иако не е завршен. И Lake on a moonlight.
Го обожавам и Чајковски (Достоевски за Т )
Ептен обожавам пијано и клавир (штета шо незнам да свирам, а многу сакам да научам).
Биолина ми е убо ко ќе сум нешо нерасположена.
Најмногу го сакам Requiem на Моцард иако не е завршен. И Lake on a moonlight.
Го обожавам и Чајковски (Достоевски за Т )
Ептен обожавам пијано и клавир (штета шо незнам да свирам, а многу сакам да научам).
Биолина ми е убо ко ќе сум нешо нерасположена.
Master- Харатист!
Број на мислења : 957
Хоби(работа) : Вампир
Забавен? : тихххх
Џајко напиша: Многу ме нервират Бах зш е кењажа светска многу е бавен, депресивен....
За кого како...Мене ми е еден од омилените
Нопак сум знам :P
Забавен? : е то би требало други да го кажат, иако сама си се сметам за луда и забавна (и нарцис)
Имав порано едно цеде ко копиљак. Се радвев со него. Ја почитувам многу музикава, ама неможам да ја слушам дома. Требит да сум на тешки опијати за да се десит то.
Болиглава- Администратор
Број на мислења : 1166
многу законска музика, посебно ако е во рок изведба
едно време(одамна) 24/7 слушав класика
едно време(одамна) 24/7 слушав класика
tHeJunKy- Модератор
Број на мислења : 759
Хоби(работа) : Гитара, фотографирање, компонирање...
Забавен? : Сто.
Сакам класика и понекогаш слушам. Таа љубов ја добив уште кога "свиревме" клавир со Џајко.
xpert- Солиден Адаптер
Број на мислења : 104
не слушам класична..ама ми се имат десено неколку пати да земам и цел ден да слушам такво нешо пошо мн ме опуштат ...иначе не
Lastojca- Адаптериште
Број на мислења : 847
klasika si e klasika....mnogu jasno deka ako e klasika so metal prepleteno e fantasticno, bashka smirvit zivci........ nekoj mi se smeet ko ke kazam deka peam klasiki ama jas mnogu ne se zamram so nivnata neznajnost zato sho tie neznaet ne jas:D:D:..i edno golemo bravo za temava
misticnata- Солиден Адаптер
Број на мислења : 124
Хоби(работа) : peenje
Абе знам јас....
сакаш јас да ти кажам?T&T напиша:Абе знам јас....
Ево пример за класика и метал https://www.youtube.com/watch?v=eCMSydlCNhA закон е детево.
METALBOY- Адаптериште
Број на мислења : 992
Хоби(работа) : офтопик
Забавен? : Не, забрзан
Similar topics
» Requests!! На музика нормално.
» Каква музика за какви расположенија?
» Каква музика слушате и препорачајте
» Каква музика за какви расположенија?
» Каква музика слушате и препорачајте
Адаптер Форум :: Забава :: Mузика
Страна 1 of 1