Глеање на кафе, на дланка...
+13
Болиглава
Џајко
Punk
Mary Jane
Lastojca
Рокси
The Breaking Dawn
RoTkViCa
Angelic
TONI
Ane
METALBOY
REGINA
17 posters
Адаптер Форум :: Општо :: Општи муабети
Страна 2 of 2
Страна 2 of 2 • 1, 2
Re: Глеање на кафе, на дланка...
за соништа ми прајш муабет?
Angelic- ex Rainbow*
Број на мислења : 713
Rainbow* напиша:за соништа ми прајш муабет?
не бе, за луѓе шо имет дарба да претскажувет на други луѓе, ама не овие шо лажет..
комшивка- Адаптериште
Број на мислења : 846
абе како шо ме имаш прашано погоре.. за привидувањето на светци е нормално преку сон. Ако веќе некој сонуват светци и дека требат да напрајт вака и вака.. некои луѓе го прават тоа - верувајќи во соновите, ама и да не се направи побараната работа е океј - зашто е кажано во сонови да не се веруват.
А за монасите кои се позорливи (да речам видовити) се ретки и тие живеат по манастири, на пример во Русија. И тие не ти ја претскажуваат иднината туку ти ја покажуваат насоката...
А за монасите кои се позорливи (да речам видовити) се ретки и тие живеат по манастири, на пример во Русија. И тие не ти ја претскажуваат иднината туку ти ја покажуваат насоката...
Angelic- ex Rainbow*
мене жими еднаш ми гледаја на кафе, ито кафето не го ни испив, само една голтка и го турив само за да ми гледет....грозно ми е турско...
а на рака само ми имет кажано колку деца ке имам и дали ке се машки или женски хехехе
а на рака само ми имет кажано колку деца ке имам и дали ке се машки или женски хехехе
fairy- Адаптериште
Број на мислења : 278
јас не да вервам мн, ама една другарка шо иам, кога и да ми глеат, СВЕ погодвит. за глеање на кафе само таја, на другиве не им вервам и + нишо не ми погодвет.
а битола во некое селце имало некој гледач, од брачеда ми другарка била кај него, чоекот знаел дури во собата нејзина шо кај стојт! и кажал мн работи шо и се случиле во минатото и зш и се случвеле, и за иднината и кажал за некои работи како да постапит...
а за една жена шо ја знам, сеа мажена е и две мали деца имат, ко била млада одела со некој, и ко требало да се земет, родителите негови не дозволвеле, и овие двајца нз како се искарале и се разделиле. оваја мн го сакала и го проколнала никојпат среќа во љубовта да немат. лани летото се сретнаја после 10тина год, типот е двапати женет и двапати разведен и деца немат
малце ја иступив со приказниве, ама стварно за вервење се некој работи
а битола во некое селце имало некој гледач, од брачеда ми другарка била кај него, чоекот знаел дури во собата нејзина шо кај стојт! и кажал мн работи шо и се случиле во минатото и зш и се случвеле, и за иднината и кажал за некои работи како да постапит...
а за една жена шо ја знам, сеа мажена е и две мали деца имат, ко била млада одела со некој, и ко требало да се земет, родителите негови не дозволвеле, и овие двајца нз како се искарале и се разделиле. оваја мн го сакала и го проколнала никојпат среќа во љубовта да немат. лани летото се сретнаја после 10тина год, типот е двапати женет и двапати разведен и деца немат
малце ја иступив со приказниве, ама стварно за вервење се некој работи
katusch- Нострадамус
Број на мислења : 148
Хоби(работа) : спиење
^ само ќе се изнасмеам на погорниот пост...
Рокси- Нејкам ништо
Број на мислења : 517
е де, аку јас само кажвам то шо знам...
katusch- Нострадамус
Број на мислења : 148
Хоби(работа) : спиење
знам само дека не би се осмелила да појдам кај некој/а за да ми ја претскажит иднината.
замисли само да ми кажит дека во скоро време ќе умрам или па уште полошо некоја особа шо ми значит дека таа ќе умрит. ќе загинам од депресија.
плус вака пубо е. си го живејш секој ден во неизвесност, без грижи дали ќе се десит нешо неубо блаблабла.
замисли само да ми кажит дека во скоро време ќе умрам или па уште полошо некоја особа шо ми значит дека таа ќе умрит. ќе загинам од депресија.
плус вака пубо е. си го живејш секој ден во неизвесност, без грижи дали ќе се десит нешо неубо блаблабла.
REGINA- my way... or no way!
Број на мислења : 914
Хоби(работа) : Ваѓање луѓе од такт.
Која е смислата воопшто некој да ти ја цитират иднината? Или пак, да ти го прераскажит минатото? Мислам... смешно е. (барем мене)
Angelic- ex Rainbow*
абе да...за безвезе да одиш е глупаво, ама не дај Боже некои луѓе навистина си имаат мака или некој проблем, и ако слушнале дека ако одат кај тој и тој човек или како било и дека може да им помогне, се ќе направат...а и во право се...во маката не гледаш што е глупаво или не.....
на пример некоја двојка ако подолго време немаат деца, одат кај некој човек да го прашаат дали воопшто некогаш ќе имаат, не дека навистина тој ќе е во право, ама барем ќе имаат некоја утеха или па ќе почнат да размислуваат да посвојат дете....шо знам така мислам јас
на пример некоја двојка ако подолго време немаат деца, одат кај некој човек да го прашаат дали воопшто некогаш ќе имаат, не дека навистина тој ќе е во право, ама барем ќе имаат некоја утеха или па ќе почнат да размислуваат да посвојат дете....шо знам така мислам јас
RoTkViCa- Модератор
Број на мислења : 723
Хоби(работа) : Аеробик,возење ролери,слушање музика и дружење на форумчево :D
Забавен? : хм....оценете сами
Да, во маката не гледаш дали е глупаво или не.. ама баш тогаш се гледат вредноста на човекот, во случајов - дали да се потприт на човек кој носит епитет "гледач на иднината" или пак свесно да се соочит со проблемот кој го затекнал.
Животот сам по себе носит многу проблеми, мистерии, прашања. Ако тие "гледачи" ни ја изрецитираат иднината.. ах.. па тоа ли е живот? или пак ако ни дадат "решение'' за некој проблем.. до кога така?
Животот сам по себе носит многу проблеми, мистерии, прашања. Ако тие "гледачи" ни ја изрецитираат иднината.. ах.. па тоа ли е живот? или пак ако ни дадат "решение'' за некој проблем.. до кога така?
Angelic- ex Rainbow*
Страна 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Какво кафе пијате и шо муабет прајте на кафе-муабет?
» Дали некогаш навечер ви идат желба да шетате, место на кафе или в дискотека?
» Дали некогаш навечер ви идат желба да шетате, место на кафе или в дискотека?
Адаптер Форум :: Општо :: Општи муабети
Страна 2 of 2