Живот
+8
*UnIqUe*
Болиглава
Bleak
Рокси
Angelic
pankerishte
RoTkViCa
METALBOY
12 posters
Страна 1 of 1
Живот
Која е смислата?
едни велат среќа, други нема, трети не знаат и сега вие сте на ред, која е смислата?
видов еден графит на кој пишеше "која е смислата на животот кога никој жив не излегол"
според мене смислата на живот е да се биде среќен, да се радвиме на туѓа среќа и да го доживееме до крај.
едни велат среќа, други нема, трети не знаат и сега вие сте на ред, која е смислата?
видов еден графит на кој пишеше "која е смислата на животот кога никој жив не излегол"
според мене смислата на живот е да се биде среќен, да се радвиме на туѓа среќа и да го доживееме до крај.
METALBOY- Адаптериште
Број на мислења : 992
Хоби(работа) : офтопик
Забавен? : Не, забрзан
Re: Живот
Според мене смислата на животот е да живееме и да уживаме, и патем да научиме некои важни работи, да научиме да се сакаме, да го делиме животот со другите околу нас(а не само за себе) затоа што само така го правиме животот подобар и поубаво ќе си поминеме...зашто сепак според мене на овој свет сме само гости и треба што повеќе работи да научиме...бидејќи не знаеме кога ќе треба назад 

RoTkViCa- Модератор
Број на мислења : 723
Хоби(работа) : Аеробик,возење ролери,слушање музика и дружење на форумчево :D
Забавен? : хм....оценете сами
каде назад?RoTkViCa напиша:Според мене смислата на животот е да живееме и да уживаме, и патем да научиме некои важни работи, да научиме да се сакаме, да го делиме животот со другите околу нас(а не само за себе) затоа што само така го правиме животот подобар и поубаво ќе си поминеме...зашто сепак според мене на овој свет сме само гости и треба што повеќе работи да научиме...бидејќи не знаеме кога ќе треба назад

pankerishte напиша:каде назад?RoTkViCa напиша:Според мене смислата на животот е да живееме и да уживаме, и патем да научиме некои важни работи, да научиме да се сакаме, да го делиме животот со другите околу нас(а не само за себе) затоа што само така го правиме животот подобар и поубаво ќе си поминеме...зашто сепак според мене на овој свет сме само гости и треба што повеќе работи да научиме...бидејќи не знаеме кога ќе треба назад![]()
па не мислиш дека од кај шо идаме и се враќаме???? не мислев на утробата на мајката....ама некако вервам во претходен и иден живот.....и мислам дека пред овај живот сум била друго суштество, сеа друго, после овај живот ќе сум друго и така нешто...валда хахаха
RoTkViCa- Модератор
Број на мислења : 723
Хоби(работа) : Аеробик,возење ролери,слушање музика и дружење на форумчево :D
Забавен? : хм....оценете сами
Па не мислам баш така.хехеехе...јас мислам се раѓаме,живееме и толку умираме.После тоа ништо....никој не се вратил да кажит...засегаRoTkViCa напиша:pankerishte напиша:каде назад?RoTkViCa напиша:Според мене смислата на животот е да живееме и да уживаме, и патем да научиме некои важни работи, да научиме да се сакаме, да го делиме животот со другите околу нас(а не само за себе) затоа што само така го правиме животот подобар и поубаво ќе си поминеме...зашто сепак според мене на овој свет сме само гости и треба што повеќе работи да научиме...бидејќи не знаеме кога ќе треба назад![]()
па не мислиш дека од кај шо идаме и се враќаме???? не мислев на утробата на мајката....ама некако вервам во претходен и иден живот.....и мислам дека пред овај живот сум била друго суштество, сеа друго, после овај живот ќе сум друго и така нешто...валда хахаха

хехех

а јас мислам се раѓаме, живееме, умираме и заминуваме на другиот свет. (во согласност на тоа како сме го преживеале овој земски живот)
*темава во философија требат да е
*темава во философија требат да е

Angelic- ex Rainbow*
Број на мислења : 713
се раѓаме, живееме, умираме, скапуваме, се претвораме во неоргански материи, впивани сме од растенијата, се претвораме во органски материи, јадени сме, варени во желудник, исфрлани низ анус... ај не продолжвам 

Рокси- Нејкам ништо
Број на мислења : 517
Живот - нешо шо можда не заслужвам да го иам...
Животот е едно колаче кое секој мора да го изеде без разлика дали ни се допаѓа вкусот или не. Имат смисла реченицава ја мисља... тоЉку...
Животот е едно колаче кое секој мора да го изеде без разлика дали ни се допаѓа вкусот или не. Имат смисла реченицава ја мисља... тоЉку...
Блажо аман бе не биди емо. Аман.Bleak напиша:Живот - нешо шо можда не заслужвам да го иам...
Болиглава- Администратор
Број на мислења : 1166
незнаев кј да ја стам, па ак се најт некој овластен и ако сметат дека требит да ја преместит нека ја преместиRainbow* напиша:темава во философија требат да е
METALBOY- Адаптериште
Број на мислења : 992
Хоби(работа) : офтопик
Забавен? : Не, забрзан
Живот..
Животот не треба да се сфати толку сериозно. Но сепак не треба да се опуштиме и да ја расипеме неговата убавина и смисла.
Секој треба да се обиде да го изгради животот на начин на кој смета дека треба да го проживее овој земски свет.
Но некои веруваат во задгробен живот .. а некој не. Тука постои една разлика...
And you run and you run to catch up with the sun, but its sinking
And racing
around to come up behind you again
The sun is the same in the relative way,
but you're older
Shorter of breath and one day closer to death
And racing
around to come up behind you again
The sun is the same in the relative way,
but you're older
Shorter of breath and one day closer to death
(Пинк Флоид - Time)
Животот не треба да се сфати толку сериозно. Но сепак не треба да се опуштиме и да ја расипеме неговата убавина и смисла.
Секој треба да се обиде да го изгради животот на начин на кој смета дека треба да го проживее овој земски свет.
Но некои веруваат во задгробен живот .. а некој не. Тука постои една разлика...
Angelic- ex Rainbow*
Број на мислења : 713
Животот не е ни колаче ни цвеке ни нз шо таму.Според мене животот е борба за да докажиме шо стварно мојме да сме.Покрај целата та борба неизбежна е и среќата и радоста и тагата и болката... То се само определени работи шо не терет да ојме понатака или ни прает да се впиваме во себе...то е според мене !
*UnIqUe*- Солиден Адаптер
Број на мислења : 244
Bleak напиша:Живот - нешо шо можда не заслужвам да го иам...
Секој заслужвит да живејт....
*UnIqUe*- Солиден Адаптер
Број на мислења : 244
Bleak напиша:Живот - нешо шо можда не заслужвам да го иам...
чим не 3аслужвиш 3ш уште се немаш фрлено од Канео?
Блажо, дај не се филмај, самиот си крив
Рокси- Нејкам ништо
Број на мислења : 517
Life isn't about finding yourself, it's about creating yourself.
^^го поштовам тој шо го напишал ова и се сложвам.
^^го поштовам тој шо го напишал ова и се сложвам.

The Breaking Dawn- Модератор
Број на мислења : 1107
Абсолутно се слагам со напишаново.Рокси напиша:Bleak напиша:Живот - нешо шо можда не заслужвам да го иам...
чим не 3аслужвиш 3ш уште се немаш фрлено од Канео?
Блажо, дај не се филмај, самиот си крив

» Поттик или мотив за живот
» Модератор на Ноќен живот?
» Најголема глупост во својот живот?
» Верувате ли во живот после смртта?
» Дали ја играте главната улога во вашиот живот?
» Модератор на Ноќен живот?
» Најголема глупост во својот живот?
» Верувате ли во живот после смртта?
» Дали ја играте главната улога во вашиот живот?
Страна 1 of 1