Кои се поинтересни новите или старите Rock/Metal групи?
+12
The Breaking Dawn
Angelic
Marej
pankerishte
Рокси
Болиглава
Punk
ноунејм
Џајко
Bleak
zzz
METALBOY
16 posters
Адаптер Форум :: Забава :: Mузика
Страна 1 of 2
Страна 1 of 2 • 1, 2
Кои се поинтересни новите или старите Rock/Metal групи?
Морав да го поставам ова прашање, зошто стариве се пред пензионирање, а според мене нема кој да ги замени, последно шо се формираја некој за нишо не ги бива. Секој коментар е добредојден. 

METALBOY- Адаптериште
Број на мислења : 992
Хоби(работа) : офтопик
Забавен? : Не, забрзан
Re: Кои се поинтересни новите или старите Rock/Metal групи?
старите секако мене ретко некоја нова група да ми се свиѓат
zzz- Солиден Адаптер
Број на мислења : 174
Дефинитивно старите... од Новите .... нови ги рачунам после 1990 шо се формирани од ниф подобри: 3 Doors Down, Placebo, итн не ми теквет други...
Старите се класики, новиве не го свирет баш истиот рок. Некој си нју вејв свирет, рок ама модернизиран малце.
Џајко- addicted to beautiful days
Број на мислења : 950
Хоби(работа) : flying
Забавен? : можеби
Џајко напиша:Старите се класики, новиве не го свирет баш истиот рок. Некој си нју вејв свирет, рок ама модернизиран малце.
да.. и многу ми се бендисува тој нју уејв
ноунејм- Бени Лава`с бигест фен
Број на мислења : 166
Хоби(работа) : па да.. работата ми е хоби. да
Забавен? : ногу
старите нормално.. новиве не ги сакам, сите се комерцијала тешка
Punk- Live fast!
Број на мислења : 505
во потполност се согласувамPunk напиша:старите нормално.. новиве не ги сакам, сите се комерцијала тешка

METALBOY- Адаптериште
Глупости зборвите, имат нови шо не се комецијала и то премногу. Сеа ако вие не ги знајте...
многу нормалноЏајко напиша:Глупости зборвите, имат нови шо не се комецијала и то премногу. Сеа ако вие не ги знајте...
ноунејм- Бени Лава`с бигест фен
Број на мислења : 166
Хоби(работа) : па да.. работата ми е хоби. да
Забавен? : ногу
METALBOY напиша:во потполност се согласувам
ноунејм напиша:многу нормално
Апсолутно.

Болиглава- Администратор
Број на мислења : 1166
нормално дека имат шо не се комерцијала ама не се ни малку ко стариве бендојЏајко напиша:Глупости зборвите, имат нови шо не се комецијала и то премногу. Сеа ако вие не ги знајте...
Punk- Live fast!
Старите бендови ги поштовам мн појке, новиве и ретко кој ги слушам, немаат оригиналност
Рокси- Нејкам ништо
Број на мислења : 517
Ај кажи ми 5 нови бендој шо не се комерцијала и не ти се ко стариве, молим те!Punk напиша:нормално дека имат шо не се комерцијала ама не се ни малку ко стариве бендојЏајко напиша:Глупости зборвите, имат нови шо не се комецијала и то премногу. Сеа ако вие не ги знајте...
очигледно нема да ти кажит, туку да продолжиме до кј шо застанавмеЏајко напиша:Ај кажи ми 5 нови бендој шо не се комерцијала и не ти се ко стариве, молим те!Punk напиша:нормално дека имат шо не се комерцијала ама не се ни малку ко стариве бендојЏајко напиша:Глупости зборвите, имат нови шо не се комецијала и то премногу. Сеа ако вие не ги знајте...

METALBOY- Адаптериште
ау сеа видов.. ногу имат такви во секој правец ама никој не мојт да го постигнит она шо го имет постигнато стариве.. ево на пример ниеден бенд немат да го постигнит то шо го постигнале битлси, дорс, рамоунс и ногу други. А дека имат добра музика и сега имат
Punk- Live fast!
Да има бендови од понов период па и од крај на 90ти што се мн океј и јаки и направиле слава и сл.
Најчесто се работи за Хардкорот ако сум добро упатен.Мислам дека Џајко ке се сложит за мене.
А рок и метал бендови од понов период ги има,али не се толку добри според мене,најчесто поради продукцијата.
Замислете порано снимале лудиве на т.н дрвени миксети испокршени и иставале ремек дела со пригушени снимки и мн подобри.Сега се е модернизирано и никој не може да го истајт тој олд скул звук.
Најчесто се работи за Хардкорот ако сум добро упатен.Мислам дека Џајко ке се сложит за мене.
А рок и метал бендови од понов период ги има,али не се толку добри според мене,најчесто поради продукцијата.
Замислете порано снимале лудиве на т.н дрвени миксети испокршени и иставале ремек дела со пригушени снимки и мн подобри.Сега се е модернизирано и никој не може да го истајт тој олд скул звук.
на ова мислевpankerishte напиша:Да има бендови од понов период па и од крај на 90ти што се мн океј и јаки и направиле слава и сл.

Punk- Live fast!
Старите, ради времето, духот, карактерот и чистиот квалитет.
Marej- Модератор
Број на мислења : 986
Забавен? : ултра
Па не мојт да го постигнит нормално зш то е веќе постигнато, не мојт некој по втор пат да откријат радио. Во секое време имат музика шо е револуционерна, во то време то била рок музиката и зато сега ниту еден рок бенд не мојт да е толку славен и толку познат зато шо времето на рок музиката е поминато, исто како шо е поминато и времето на радиото...Punk напиша:ау сеа видов.. ногу имат такви во секој правец ама никој не мојт да го постигнит она шо го имет постигнато стариве.. ево на пример ниеден бенд немат да го постигнит то шо го постигнале битлси, дорс, рамоунс и ногу други. А дека имат добра музика и сега имат
Дефинитивно старите бендој.
Новите се.. само за комерцијала без некоја вредна суштина.. нормално има и некои исклучоци.
Новите се.. само за комерцијала без некоја вредна суштина.. нормално има и некои исклучоци.
Angelic- ex Rainbow*
Број на мислења : 713
ако прајме муабет за комерцијала СИТЕ се комерцијала, та старите, та новите
Рокси- Нејкам ништо
Дека сите земет пара, земет, ама мислам дека се мисли на то дали свирет со кејф или колку да заработет пари и сл.
METALBOY- Адаптериште
имат некои шо не сеРокси напиша:ако прајме муабет за комерцијала СИТЕ се комерцијала, та старите, та новите

ама ретки се
The Breaking Dawn- Модератор
Број на мислења : 1107
појкето стари бендој не се комерцијала. мислиш дека во 60тите имало комерцијала ко шо имат денес и сите свиреле за пари?Рокси напиша:ако прајме муабет за комерцијала СИТЕ се комерцијала, та старите, та новите
Punk- Live fast!
Абе имат разлика меѓу стариве и новиве, нормално, али сите земет/земале пари на еден или друг начин од музиката шо ја прает
Рокси- Нејкам ништо
Страна 1 of 2 • 1, 2
Адаптер Форум :: Забава :: Mузика
Страна 1 of 2