Кои се поинтересни новите или старите Rock/Metal групи?
+12
The Breaking Dawn
Angelic
Marej
pankerishte
Рокси
Болиглава
Punk
ноунејм
Џајко
Bleak
zzz
METALBOY
16 posters
Адаптер Форум :: Забава :: Mузика
Страна 2 of 2
Страна 2 of 2 • 1, 2
Re: Кои се поинтересни новите или старите Rock/Metal групи?
Рокси напиша:Абе имат разлика меѓу стариве и новиве, нормално, али сите земет/земале пари на еден или друг начин од музиката шо ја прает
е да ама имат групи шо првенствено свирет и создавет нешо заради самите себе а после ак им се свиѓет на народов заработвет од то
то веке не е комерцијала
The Breaking Dawn- Модератор
Број на мислења : 1107
Директен пример се ац дц сеа ќе имет концерт Белград карта е 130 евра! Па и да не биле комерцијала, сега се.Punk напиша:појкето стари бендој не се комерцијала. мислиш дека во 60тите имало комерцијала ко шо имат денес и сите свиреле за пари?Рокси напиша:ако прајме муабет за комерцијала СИТЕ се комерцијала, та старите, та новите
Последната промена е направена од Џајко на Чет Апр 02, 2009 9:23 pm. Мислењето е променето 1 пати (Reason for editing : саав)
Џајко- addicted to beautiful days
Број на мислења : 950
Хоби(работа) : flying
Забавен? : можеби
Џајко напиша:Директен пример се ац дц сеа ќе имет концерт Белград карта е 130 евра! Па и да не биле комерцијала, сега се.
сега е друг свет.
Angelic- ex Rainbow*
Број на мислења : 713
A поимот комерцијала мислам дека во секое време бил/е/ќе остане ист... времето немат врска со то
Рокси- Нејкам ништо
Број на мислења : 517
Ок... значит прашањево е кој се поинтересни - дали старите или новите групи....
и мене поинтересни ми се старите.
и мене поинтересни ми се старите.
Angelic- ex Rainbow*
Можда ојдовме малу офтопик, смо ке напоменам дека имам гледано, слушано и читано интервјуа од ац дц и без двоумење свиреа од кејф, а сега, сега се гледат дека се комерцијала, колку години имет 50 или појке? Јас мислам дека до 50 години ке ти поминит ќејфот, да недолжам мислам ја свативме поентата и сега можиме да се вратиме на темава, ако нејките пишите комерцијала, јас ја создадов темава, јас ве оставам, консултирајте се со администраториве и шо сакате пишите толку одмене, позз
METALBOY- Адаптериште
Број на мислења : 992
Хоби(работа) : офтопик
Забавен? : Не, забрзан
старите секако
ама не ги навредвите новиве зш имат и некој ептен фини шо се ко Linkin Park, Evanescensе, Coldplay, Maroon 5 , овај онај и така ... иако овие појке се кон alternative rock
ама не ги навредвите новиве зш имат и некој ептен фини шо се ко Linkin Park, Evanescensе, Coldplay, Maroon 5 , овај онај и така ... иако овие појке се кон alternative rock
NaTiChka- Адаптер4е
Број на мислења : 15
Хоби(работа) : Шетање, спиење и мсн
Забавен? : шо прајш муабет :о
Те молам Колдплеј не ги ставај во исти кош со тие срањата други.NaTiChka напиша:старите секако
И не се нови! Ах шо ти прајт антена5.
Marej- Модератор
Број на мислења : 986
Забавен? : ултра
ам океј де грешка .... ај ги редам во стари
NaTiChka- Адаптер4е
Број на мислења : 15
Хоби(работа) : Шетање, спиење и мсн
Забавен? : шо прајш муабет :о
NaTiChka напиша:старите секако
ама не ги навредвите новиве зш имат и некој ептен фини шо се ко Linkin Park, Evanescensе, Maroon 5 , овај онај и така ... иако овие појке се кон alternative rock
се согласвам
katusch- Нострадамус
Број на мислења : 148
Хоби(работа) : спиење
Темава во мајтап и шеги е ставена или да не се смејам?
Што е работава?
ко прво, прашањето не заслужува одговор, од причина многу едноставна. Rock and roll, hard Rock, Blues Rock, Heavy Metal, Doom Metal, и слични гранки на дрвото наречено Р О К се своевидна одлика на периодот од 1960 - 1980. Потоа се е крш. Галама. Катастрофа. Не дека после 1980 година нема добри бендови и добри звуци, има, ама сето тоа се од бендови создадени пред 1980 година (KISS на пример или Џудас Прист и тн) Другото се е катастрофа.
И затоа, не знам како можите да ги ставите “групи“ како Линкин парк, марун 5 или други глупи створења во рок бендови.
Која логика?
Што е работава?
ко прво, прашањето не заслужува одговор, од причина многу едноставна. Rock and roll, hard Rock, Blues Rock, Heavy Metal, Doom Metal, и слични гранки на дрвото наречено Р О К се своевидна одлика на периодот од 1960 - 1980. Потоа се е крш. Галама. Катастрофа. Не дека после 1980 година нема добри бендови и добри звуци, има, ама сето тоа се од бендови создадени пред 1980 година (KISS на пример или Џудас Прист и тн) Другото се е катастрофа.
И затоа, не знам како можите да ги ставите “групи“ како Линкин парк, марун 5 или други глупи створења во рок бендови.
Која логика?
^oва е одговор.
Angelic- ex Rainbow*
се сложувам со пејџ,неможе да се направи споредба меѓу некогашниот и сегашниот рок бидејќи сегашниов рок,ако воопшто може да се нарече рок,а не може но ајде нека се пофалат другине што ќе ми речат јас слушам рок. не е рок заш некој пуштиле долги коси напишале дебилни текстови,стајле некоја мека музика,два-три рифа и се фалат ние сме рокери,не, тоа не е рок
Ace Frehley- Адаптер4е
Број на мислења : 3
^ Фрили... ти не си нормален шо си на форумов воопшто. Иначе по годините те познав
Angelic- ex Rainbow*
Страна 2 of 2 • 1, 2
Адаптер Форум :: Забава :: Mузика
Страна 2 of 2