Дали сите сме родени еднакви?
+24
*UnIqUe*
Џајко
folder
Bleak
мирАл
METALBOY
Рокси
STIFLER
Наташа
The Breaking Dawn
ноунејм
*Rhythm Divine*
корун
Punk
Marej
kojgode
malina
PhiLL * E
Fantom
Mary Jane
Болиглава
pankerishte
Master
T&T
28 posters
Страна 1 of 4
Страна 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Дали сите сме родени еднакви?
Вчера западнав во дискусија за ова и имаше многу спротиставени мислења.
Јас мислам дека сите се раѓаме еднакви во моментот кога излегуваме од мајчината утроба, а после то секој си е приказна за себе и со оглед на можностите, средината, малце гените, самоактивноста и ред други услови се надградуват себеси шо го прајт нееднаков со другите
Вие шо мислите?
И ако некој знајт, дали се раѓаме со одредено ниво на интелигенција?
Јас мислам дека сите се раѓаме еднакви во моментот кога излегуваме од мајчината утроба, а после то секој си е приказна за себе и со оглед на можностите, средината, малце гените, самоактивноста и ред други услови се надградуват себеси шо го прајт нееднаков со другите
Вие шо мислите?
И ако некој знајт, дали се раѓаме со одредено ниво на интелигенција?
T&T- Шмизла со без наводници
Број на мислења : 663
Забавен? : е то би требало други да го кажат, иако сама си се сметам за луда и забавна (и нарцис)
Re: Дали сите сме родени еднакви?
Вчера дискутиравме, доволно си кажав вчера.
Master- Харатист!
Број на мислења : 957
Хоби(работа) : Вампир
Забавен? : тихххх
Ние по Педагогија се иаме убијано во дискусија.Како што бевме само 10 души со столови се гаѓафме накрај
Иначе според мене сите сме еднакви од раѓање.
Целата разлика настанува после социјализацијата.
Види таму Фројд,Адлер,Јунг...
Има достра теории за темава...секој си има свој став и сите се во право на некој начин....и лудаци...мислам генијалци...

Иначе според мене сите сме еднакви од раѓање.
Целата разлика настанува после социјализацијата.
Види таму Фројд,Адлер,Јунг...
Има достра теории за темава...секој си има свој став и сите се во право на некој начин....и лудаци...мислам генијалци...

Немат еднаков човек. Ни физички, ни никако... Едно е да се родиш ко син на кондураџија, а друго ко син на принц. Во никој случај не сме родени еднакви.
Болиглава- Администратор
Број на мислења : 1166
Јас мислам дека и со самото раѓање не сме еднакви, некој се раѓа здрав прав, а некој со аномалии. Прв пример за нееднаквост при раѓање е полот.
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
Јас не сум роден еднаков, тринајс сантими подолг сум бил од сите врсници.
Fantom- Модератор
Број на мислења : 155
Па зато реков се е предодредено.Да не било општествово сите ке сни биле скоро еднакви.Болиглава напиша:Немат еднаков човек. Ни физички, ни никако... Едно е да се родиш ко син на кондураџија, а друго ко син на принц. Во никој случај не сме родени еднакви.
PhiLL * E- Набилдан Мултивитамин
Број на мислења : 350
Хоби(работа) : rabotam da....Zashto?
Забавен? : sekako deka sum zabaven...
јас најмногу го поддржвам мислењето на Џон Лок- за tabula rasa (ак се пишеше вака). Човекот се раѓа како ''неиспишана табла'', после следува искуството кое ни помага на сите да се развиеме во различни човечки суштества и на крај доаѓа околинана во која растеме , се она што не опкружува.
Master- Харатист!
на Лок заборајв бре јас...хухухх...кој човек е.Master напиша:јас најмногу го поддржвам мислењето на Џон Лок- за tabula rasa (ак се пишеше вака). Човекот се раѓа како ''неиспишана табла'', после следува искуството кое ни помага на сите да се развиеме во различни човечки суштества и на крај доаѓа околинана во која растеме , се она што не опкружува.
Читнете ја цела библија па ке видите дали сме сите еднакви ?
malina- Адаптериште
Број на мислења : 384
Хоби(работа) : .
Забавен? : понекогаш и зависи за кого
malina напиша:Читнете ја цела библија па ке видите дали сме сите еднакви ?
Јас строго би ја забранала, за сите оние кои би сакале некогаш интелектуално да се развијат.
Master- Харатист!
хахахахах....не почнувај со религии ок?Ако веруваш во тоа што го пишува стариот завет мора да си фанатичен евреин дефинитивно.malina напиша:Читнете ја цела библија па ке видите дали сме сите еднакви ?

А мојт и интелектуално да се развијаш и да ја читаш плус.Master напиша:malina напиша:Читнете ја цела библија па ке видите дали сме сите еднакви ?
Јас строго би ја забранала, за сите оние кои би сакале некогаш интелектуално да се развијат.
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
Запознај го непријателот темелно,па уништи го се викат то,на модерен јазик 

Ak poprimavme zivotnoorientaciono smenvecki vlijanija od sekoja kniga, daleku ke stignevme. Ednakvost vo sekoja smisla e utopija, ama pusto nogu ubo zvucit.
Marej- Модератор
Број на мислења : 986
Забавен? : ултра
kojgode напиша:А мојт и интелектуално да се развијаш и да ја читаш плус.Master напиша:malina напиша:Читнете ја цела библија па ке видите дали сме сите еднакви ?
Се согласвам со којгоде, ама не со малина.
Ако библијата пропагират еднаквост, тогаш самата се побиват. Уште со настанокот на Адам и Ева. Зошто Ева била таа што го пробала забранетото овошје? После со Каин и Авел. Зошто Каин го убил брат си? (ако го убил воопшто)
Иначе, јас вчера научив дека секој на светот идат со пределен коефициент на интелигенција шо значит дека дефинитивно секој е различен. Некој имат појќе потенцијал, некој помалце. АМА ако тој шо имат помалце потенцијал работит на свое издигнување на интелектуално ниво и на личноста, може да е подобар од тој поинтелигентниот.
Забавен? : е то би требало други да го кажат, иако сама си се сметам за луда и забавна (и нарцис)
T&T напиша:kojgode напиша:А мојт и интелектуално да се развијаш и да ја читаш плус.Master напиша:malina напиша:Читнете ја цела библија па ке видите дали сме сите еднакви ?
Се согласвам со којгоде, ама не со малина.
Ако библијата пропагират еднаквост, тогаш самата се побиват. Уште со настанокот на Адам и Ева. Зошто Ева била таа што го пробала забранетото овошје? После со Каин и Авел. Зошто Каин го убил брат си? (ако го убил воопшто)
Иначе, јас вчера научив дека секој на светот идат со пределен коефициент на интелигенција шо значит дека дефинитивно секој е различен. Некој имат појќе потенцијал, некој помалце. АМА ако тој шо имат помалце потенцијал работит на свое издигнување на интелектуално ниво и на личноста, може да е подобар од тој поинтелигентниот.
А шо мислиш стварно постоеле Адам, Ева, Каин и Авел?
Punk- Live fast!
Број на мислења : 505
Ај пак
Емилија во постот погоре се мислит дека библијата пропагира еднаквост а самата по себе е контрадикторна.Не дека постоеле овие шупациве

Емилија во постот погоре се мислит дека библијата пропагира еднаквост а самата по себе е контрадикторна.Не дека постоеле овие шупациве

Не дека сум против религиозното сфакање, ама не сум толкав верник за да ја прифатам целосно таа идеја. Според мене, научното тврдење има предност.
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
kojgode напиша:А мојт и интелектуално да се развијаш и да ја читаш плус.Master напиша:malina напиша:Читнете ја цела библија па ке видите дали сме сите еднакви ?
Ако мислиш на себе, во заблуда си.
Со самото то шо библијава си се побиват самата, ја губит интелектуалната вредност.
Шо сте научиле од библијава шо ви помогнало интелектуално да се издигнете?
Master- Харатист!
Библијава ќе ја читаш за духовно да се развијаш, а можда и подобар чоек да станиш, а за интелектуално да се развијаш други книги ќе читаш. А иначе ако цепидлачиме од секоја книга мојш по нешто да научиш па така и од библијава нешто паметно можда ќе научиш.
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
корун напиша:Напишите пак со помалку цитати
Аха љута сум сега. Брилијантна мисла беше избришана....

Епа баш зато ги избришав, зш место паметни мисли пирамиди оставет впечаток. 

Страна 1 of 4 • 1, 2, 3, 4

» Дали некогаш ви се засвиѓал/а другар/ка и дали би се осмелиле да му/и се пуштате,безразлика дали е зафатен/а?
» Мислење за Реал? Дали е тоа што треба да е? Дали се исплатќаат инвестициите?
» Дали би си верувале?
» Салвадор Дали
» Дали релативноста е апсолутна?
» Мислење за Реал? Дали е тоа што треба да е? Дали се исплатќаат инвестициите?
» Дали би си верувале?
» Салвадор Дали
» Дали релативноста е апсолутна?
Страна 1 of 4