Дали би сакале да имате можност да ги бришете спомените?
+16
Наташа
misticnata
lela
Lastojca
Odyssey
корун
Ludi Milojko
A GiRL
комшивка
The Breaking Dawn
sokol
hollow
Master
T&T
Mary Jane
kojgode
20 posters
Страна 1 of 2
Страна 1 of 2 • 1, 2
Дали би сакале да имате можност да ги бришете спомените?
Има една статија
која ја прочитав ,која вели дека наскоро би можело да се создадат
инекции кои ќе им помогнат на луѓето да ги забораваат непријатните
доживувања,спомени па и своите стравови.
Дали вие би се подложиле на такво нешто?
Дали посакувате некогаш да не се сеќавате на некои работи кои сте ги
направиле или кои ви се случиле?Дали би сакале да можете така како со
гума да избришете и заборавите работи/стравови или сепак не? Зашто
да/зашто не?
која ја прочитав ,која вели дека наскоро би можело да се создадат
инекции кои ќе им помогнат на луѓето да ги забораваат непријатните
доживувања,спомени па и своите стравови.
Дали вие би се подложиле на такво нешто?
Дали посакувате некогаш да не се сеќавате на некои работи кои сте ги
направиле или кои ви се случиле?Дали би сакале да можете така како со
гума да избришете и заборавите работи/стравови или сепак не? Зашто
да/зашто не?
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
Re: Дали би сакале да имате можност да ги бришете спомените?
Јас иам ужасно добра меморија (и многу ми е криво за то). Не сакам да памтам толку работи. Ама сакам да се сеќавам на битни нешта. Кој ќе сум ако не се сеќавам на минатото, то е ко да не постојам.
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
Моето мислење ќе го поткрепам со една позната изрека од Џон Лок
Личноста е како празна табла (tabula rasa) Што ќе напишеш на неа, тоа и ќе го прочиташ
Ако би ги избришале сите непријатности ќе станиме непознавачи на животот.
Единствено би го избришала мојот страв од темница шо никако не можам да го надвладеам
Личноста е како празна табла (tabula rasa) Што ќе напишеш на неа, тоа и ќе го прочиташ
Ако би ги избришале сите непријатности ќе станиме непознавачи на животот.
Единствено би го избришала мојот страв од темница шо никако не можам да го надвладеам
T&T- Шмизла со без наводници
Број на мислења : 663
Забавен? : е то би требало други да го кажат, иако сама си се сметам за луда и забавна (и нарцис)
Kупи си електрик, поефтино од инекцијата ќе е.T&T напиша: Ако би ги избришале сите непријатности ќе станиме непознавачи на животот.
kojgode напиша:Kупи си електрик, поефтино од инекцијата ќе е.T&T напиша: Ако би ги избришале сите непријатности ќе станиме непознавачи на животот.
И ко ќе ми изгаснит?
Забавен? : е то би требало други да го кажат, иако сама си се сметам за луда и забавна (и нарцис)
Duracell подолго трает. Ќе купиш и такви све на све поевтино ќе те фатит. А иначе тој стравот го имаш добијано на некој интересен начин во минатото, па то сеќавање ќе го избришиш или како планираш?
Да ти кажам изгледа толку го имам потискано во себе, шо појќе не се сеќавам од кај ми е. Ех да можев да го избришам.... Или да можев да го истам од мене и да го пљукнам :P
Иначе не е страв, ФОБИЈА е.....
Нека прекиниит :S
Иначе не е страв, ФОБИЈА е.....
Нека прекиниит :S
Пааххх.
Самата личност можит да се натерат да заборавит некои работи, јас тоа многу често го практикувам, ама не е добро.
Иначе јас би сакала да измислет нешо за незаборавање, зш јас имам едно глупо заборавање, шо никој друг во светов го немат
Самата личност можит да се натерат да заборавит некои работи, јас тоа многу често го практикувам, ама не е добро.
Иначе јас би сакала да измислет нешо за незаборавање, зш јас имам едно глупо заборавање, шо никој друг во светов го немат
Master- Харатист!
Број на мислења : 957
Хоби(работа) : Вампир
Забавен? : тихххх
Master напиша:Иначе јас би сакала да измислет нешо за незаборавање, зш јас имам едно глупо заборавање, шо никој друг во светов го немат
Ај жити се кажи да го практикуваме.
btw тебе ти требит нешто обратно од билобил
Едноставно со биофидбек на психички начин (не ми теквит сега зборот).
Ги потискаш работите шо не сакаш да ги памтиш, и ако си доволно вешт, ќе се натераш да поверуваш дека тоа никогаш не се случило.
Ги потискаш работите шо не сакаш да ги памтиш, и ако си доволно вешт, ќе се натераш да поверуваш дека тоа никогаш не се случило.
Master- Харатист!
Број на мислења : 957
Хоби(работа) : Вампир
Забавен? : тихххх
Како мене шо не ми теквит од кај ми е стравот од темница (не, не страв, клаустофобија од темница) :P:P:P:P
Па мислам дека е глупо да избришиме некој настан зш од грешките учиме па ако го напрајме то големи се шансите пак да ја напрајме истата грешка, а пак ако гледаме од друга страна убо е да мојме да избришиме некој страв
hollow- Шуко утикач
Број на мислења : 348
Хоби(работа) : Бричење костени
sokol- Адаптериште
Број на мислења : 397
не...
зш ак ги бришиме грешките шо сме ги праеле во минатото не ќе знајме за во иднината на шо да се огледвиме и од кои искуства да учиме....
едноставно ама во право сум мислам
зш ак ги бришиме грешките шо сме ги праеле во минатото не ќе знајме за во иднината на шо да се огледвиме и од кои искуства да учиме....
едноставно ама во право сум мислам
The Breaking Dawn- Модератор
Број на мислења : 1107
Јас имам слаба меморија.. И убави спомени и лоши, ама сепак не би бришела ништо, се случило тоа што се случило, секое лошо за добро, па терам само напред..
комшивка- Адаптериште
Број на мислења : 846
ХмМмМмМм...
Мислам јас та инекцијата би било добро да ја искористат оние со големи трауми во животот.Како на пример девојка што била силувана.Пошо мислам то нешто не е возможно да се заборајт и помалку или повеќе ќе и влијајт во понатамошниот живот.Пример потешко ке и е да дозволит некој да влезит во нејзиниот живот(колку и да имат искрени намери).Стравот да не биде пак повредена вечно ке ја кочи.Не сум психијатар и знам дека ова малце ко филм4е звучит,ама сепак постојт и во реалниов свет.И сепак е ова само мое мислење.
А во нормални случаи,мислам дека убаво е човек да има спомени...Од лошите учиме,а добрите...стимулација,дека сепак животот е убав
Мислам јас та инекцијата би било добро да ја искористат оние со големи трауми во животот.Како на пример девојка што била силувана.Пошо мислам то нешто не е возможно да се заборајт и помалку или повеќе ќе и влијајт во понатамошниот живот.Пример потешко ке и е да дозволит некој да влезит во нејзиниот живот(колку и да имат искрени намери).Стравот да не биде пак повредена вечно ке ја кочи.Не сум психијатар и знам дека ова малце ко филм4е звучит,ама сепак постојт и во реалниов свет.И сепак е ова само мое мислење.
А во нормални случаи,мислам дека убаво е човек да има спомени...Од лошите учиме,а добрите...стимулација,дека сепак животот е убав
A GiRL- Солиден Адаптер
Број на мислења : 169
zavisit koj spomeni postojat dobri koi ne bi gi izbrisal a postojat i loshi koi bi gi izbrisal
Ludi Milojko- Обезбедување на форумот
Број на мислења : 175
Хоби(работа) : siluvanje
Забавен? : Se nadevam xD
Ludi Milojko напиша:zavisit koj spomeni postojat dobri koi ne bi gi izbrisal a postojat i loshi koi bi gi izbrisal
несекојдневно
Никогаш не би сакал да избришам спомен, без разлика дали е добар или лош, сите спомени си имет своја корист во животот
Odyssey- Резидент ДискоЏокеј
Број на мислења : 594
Хоби(работа) : Dj
јас секогаш викам дека сакам да заборам некој работи ама да е можно то знам дека нема да го напрам
Lastojca- Адаптериште
Број на мислења : 847
losite spomeni sto ni aktiviraat rani od minatoto bi bilo dobro da gi zaboravime ama tie vo niv nosat, mozebi i mnogu pouki pa kako takvi ponekogas e dobro i da se vrezani vo nasata memorija
lela- Адаптер во подем
Број на мислења : 85
хахах.......би ви ја препорачала книгава.. ПАТОТ НА ЉУБОВТА..не е љубовен роман..туку е книга за духовно просветување...ке прочитате и се ќе ви станит јасно, а инекција не постојт за да ги избришеме лошите спомени или да заборавеме на стравот...се зависит од нас.....
misticnata- Солиден Адаптер
Број на мислења : 124
Хоби(работа) : peenje
Цк. Не би сакала да можам да бришам спомени, зш од се шо ќе ти се десит, та добро, та лошо, извлеквиш поука и си знајш за другиот пат.
А некој шо имаше речено... силување да си забораел... и то е убо да го памтиш, за да ти влезит веќе еднаш в гла дек то мојт на секого да му се десит, да не си викаш "не бе.. кај ќе ме најдет мене од сите" и да имаш појќе ум в гла за понатака.
А некој шо имаше речено... силување да си забораел... и то е убо да го памтиш, за да ти влезит веќе еднаш в гла дек то мојт на секого да му се десит, да не си викаш "не бе.. кај ќе ме најдет мене од сите" и да имаш појќе ум в гла за понатака.
Наташа- Модератор
Број на мислења : 472
Како и да е би сакал да можам да избришам некој спомени
METALBOY- Адаптериште
Број на мислења : 992
Хоби(работа) : офтопик
Забавен? : Не, забрзан
би сакал се да избришам и да почнам отпоново....
PhiLL * E- Набилдан Мултивитамин
Број на мислења : 350
Хоби(работа) : rabotam da....Zashto?
Забавен? : sekako deka sum zabaven...
Страна 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Животни што би сакале да ги имате
» Со кој од познатите фаци би сакале да имате секс?
» Доколку би биле во можност дали би му се посериле на ноќниот живот во нашиот град?
» Што би сакале да ви напишат на надгробната плоча?
» Дали можеби имате одговор на овие прашања? ‘о)
» Со кој од познатите фаци би сакале да имате секс?
» Доколку би биле во можност дали би му се посериле на ноќниот живот во нашиот град?
» Што би сакале да ви напишат на надгробната плоча?
» Дали можеби имате одговор на овие прашања? ‘о)
Страна 1 of 2