Салвадор Дали
+6
kojgode
METALBOY
Master
Bleak
TONI
Mary Jane
10 posters
Страна 1 of 1
Салвадор Дали
Тој е еден од најконтроверзните сликари на сите времиња, Шпанец, надреалист. Својот талент ко комбинирал со прекрасната имагинација и психолошка анализа на своите дела. Карактеристична за него е симболиката на објектите во неговите дела, која е тесно поврзана со природата, но и со дотогашните научни достигања.
Тuna Fishing
Leda Atomica
Metamorphosis of Narcis
Логото на Чупа Чупс
Тuna Fishing
Leda Atomica
Metamorphosis of Narcis
Логото на Чупа Чупс
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
Re: Салвадор Дали
Интересна тема.Јас го засакав и разгледав поќе за него пред два-три месеци.Знам дека неговата жена Гали била болна за секс.На мн слики нејзе ја земал за пример(баш ете и на таа погоре Leda Atomica).
Овај машала бил забеган и баш една личност ми кажвеше дека све правел за да привлече внимание(на пример за некоја манифестација каде што бил повикан,се намачкал со измет и пошол)
Мн слики ми се јаки зш ко да не се цртани(ко компјутерски да се праени)
Овај машала бил забеган и баш една личност ми кажвеше дека све правел за да привлече внимание(на пример за некоја манифестација каде што бил повикан,се намачкал со измет и пошол)
Мн слики ми се јаки зш ко да не се цртани(ко компјутерски да се праени)
TONI- Модератор
Број на мислења : 466
Metamorphosis of Narcis
Посебно оваја слика... вау ефектон е нз во пхотосхоп не мојс она да го доловиш ... онај ефект лее обожавам вакви ствари
Посебно оваја слика... вау ефектон е нз во пхотосхоп не мојс она да го доловиш ... онај ефект лее обожавам вакви ствари
Многу ме потсеќат на Годен, а и нејверојатно е негов следбеник, пошо сите контроверзни надреалисти биле инспирирани од Годен.
Master- Харатист!
Број на мислења : 957
Хоби(работа) : Вампир
Забавен? : тихххх
Hehej овај го имав на тестон по ликовно
METALBOY- Адаптериште
Број на мислења : 992
Хоби(работа) : офтопик
Забавен? : Не, забрзан
Дали Салвадор ? кој го знае одговорот нека пишит овде (оххоох.)
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
хаха јас не го сакам искрено салвадор дали
надреализмот општо
...just because I don't know the meaning of my art, does not mean it has no meaning...
—Salvador Dalì
ова не ми се свиѓат.
надреализмот општо
...just because I don't know the meaning of my art, does not mean it has no meaning...
—Salvador Dalì
ова не ми се свиѓат.
The Breaking Dawn- Модератор
Број на мислења : 1107
The Breaking Dawn напиша:хаха јас не го сакам искрено салвадор дали
надреализмот општо
—Salvador Dalì
ова не ми се свиѓат.
А зш буквално го сфаќаш?
Marej- Модератор
Број на мислења : 986
Забавен? : ултра
Него не смејте буквално да го сфаќате.
Mary Jane- Адаптериште
Ништо во врска за Салвадор Дали не е разбирливо... па и не трудите се да го разбирате.... Некои нештаа се неразбирливи од едноставна причина шо можеби и не мора да ги разбереме... (туф туф туф филозофии... )
Неможат сите да се родат со око за уметност..посебно не за специфичната уметност на Дали..
The-Cleric- Адаптер4е
Број на мислења : 5
абе чоеков е неверојатен и неповторлив и најзабеган,али една работа колку шо е интересна толку е и досадна кај него- ко ке се запнел за една работа ,во 100 слики скици и склуптури му се повторвит после...ако се запулите по убо ке забележите...некој ситници се али мене ме нервирет хаха..иначе бев "приморана" да одам на изложбава од Дали во Скopje од страна на мојата "ценета" професорка по техники на цртање али не зажалив убо искуство беше...
Изложбата на Дали во Скопје одвај беше 25% од она што стварно е дали..Жими "Постојаност на Меморијата" што беше една од поглавните дела..Ама пак од друга страна ни циклусот графики/акварел "Божествена комедија"...Jaс открив многу интересна работа на Пеење 26: "Две похотни групи се среќаваат".Eден елемент шо се повторва најмалце 6 пати, а се наоѓа суптилно на графиката..
The-Cleric- Адаптер4е
^
ок ние го учевме него па на никој не ни се бендиса неговото повторување..а му ги имаш гледано почетните скици?? е од тука да не ти се вервит дека е Дали пошо е мн едноставен и секојдневен...зато појке го сакам од ко "забегал" хахаах
ок ние го учевме него па на никој не ни се бендиса неговото повторување..а му ги имаш гледано почетните скици?? е од тука да не ти се вервит дека е Дали пошо е мн едноставен и секојдневен...зато појке го сакам од ко "забегал" хахаах
Во право си, Дали како и секој надреалист има едноставен израз, кој е воочлив на сите дела, ама финтата е шо знај да го употреби и да стави некои елементи во таков длабок контекс како шо никој надреалист не можел.Друго шо го вади е нарцисоидноста..Речиси во секое негово дело се забележува..
The-Cleric- Адаптер4е
Секое негово дело е симболично. Сакам да ја посетам изложбава. Иам време уш еден месец. Ако не го напрам то, многу ќе зажалам.
Mary Jane- Адаптериште
Similar topics
» Дали некогаш ви се засвиѓал/а другар/ка и дали би се осмелиле да му/и се пуштате,безразлика дали е зафатен/а?
» Мислење за Реал? Дали е тоа што треба да е? Дали се исплатќаат инвестициите?
» Дали ве избркале од час и зш?
» Дали би си верувале?
» Дали го подржувате абортусот или не ?
» Мислење за Реал? Дали е тоа што треба да е? Дали се исплатќаат инвестициите?
» Дали ве избркале од час и зш?
» Дали би си верувале?
» Дали го подржувате абортусот или не ?
Страна 1 of 1