Дали мислите дека луѓето се настанати со еволуција, настанати од Господ, или пак се креација?
+14
lela
Stefk0
Mary Jane
Punk
kojgode
Marej
T&T
Obibos
PhiLL * E
noviot
The Breaking Dawn
pankerishte
hollow
Bleak
18 posters
Страна 1 of 1
Дали мислите дека луѓето се настанати со еволуција, настанати од Господ, или пак се креација?
Јас не знам заш ама мислам дека сме некоја креација зш шо знам се рагаш плачиш бараш јадење, растиш ај мајкати таткоти ке те запишет нашкола, ќе се заљубиш деца ке створиш ова она а од каде то она баш да знајме шо да прајме во животот... да не реча.... ДАЛИ НАВИСТИНА СМЕ ПРОГРАМИРАНИ? btw јас вервам во Господ али не знам не ми е некако сватливо...
Re: Дали мислите дека луѓето се настанати со еволуција, настанати од Господ, или пак се креација?
Шо знајш мојт ванземаљци те имет напраено
hollow- Шуко утикач
Број на мислења : 348
Хоби(работа) : Бричење костени
Re: Дали мислите дека луѓето се настанати со еволуција, настанати од Господ, или пак се креација?
Со Еволуција.
не бре шо тие...програмирано сме како во играна СИМС.
хахахахахахах
хахахахахахах
pankerishte напиша:Со Еволуција.
хахахахахахах
ако сме настанати од еволуција од шо настанало то од кое сме се еволуирале??
The Breaking Dawn- Модератор
Број на мислења : 1107
Oд ништо нешто.The Breaking Dawn напиша:pankerishte напиша:Со Еволуција.
хахахахахахах
Ајде нека ме надополнит некој што се занимават со физика.
Иначе прашањево ти е филозофско на кое немат одговор.
а од што настанало то што настанало од кое сме еволуираме?
Мислам немат смисла со вакви критики и коментари пошто темава ке се сведит на 1 пост само.
Само мислења да даваме.
Пошто и за бог да речиш дека сни настанале од него,имат прашање,него кој го зоздал.
исто ти е
првите љуге пораснале на дрва и после почнале да садет уште дрва па растеле уште љуѓе па почнале да се "чуствувет" , зш мн долго требело дур пораснит на дрво чоек и зато почнале тие меѓусебно да си прает "нати го дај ми го" , и така напрајле уште луѓе
noviot- Чудотворецот
Број на мислења : 299
Хоби(работа) : meteorolog
тука сме биле ние одамна ... дури едно време сме заборавиле да памтиме од кога ... а денес се присеќаме ... но тешко е нели ?
Да се присетиш дека пред мн мн години некој како нас се движел на овие простори и подалеку....
Да се присетиш дека пред мн мн години некој како нас се движел на овие простори и подалеку....
PhiLL * E- Набилдан Мултивитамин
Број на мислења : 350
Хоби(работа) : rabotam da....Zashto?
Забавен? : sekako deka sum zabaven...
Јас во господ не вервам..Вервам во Чак Норис... И за Чак норис не постој еволуција....Тој све имат напраено и не туку се мислите шо е како е
Obibos- Рамбо со нож
Број на мислења : 262
Јас имам гледано емисија документарец дека човекот е програмиран исто и неговото време на живеење.
Ама не баш се согласвам со то. То за јадење, одење, мајчински инстикт, сексуална потреба итн се веќе вродени мотиви шо кај секој постоет. А останатото го учиме преку пат на социјализација.
А за прашањево.. Многу е дискутабилно. Јас вервам дека сме настанале по пат на еволуција зш фала Богу е пологично и научно поприфатливо. А од друга страна, самата себе се наоѓам во ситуации кај шо се користам со теоријата дека Бог не создал сите за некоја дискусија.:D
Ама не баш се согласвам со то. То за јадење, одење, мајчински инстикт, сексуална потреба итн се веќе вродени мотиви шо кај секој постоет. А останатото го учиме преку пат на социјализација.
А за прашањево.. Многу е дискутабилно. Јас вервам дека сме настанале по пат на еволуција зш фала Богу е пологично и научно поприфатливо. А од друга страна, самата себе се наоѓам во ситуации кај шо се користам со теоријата дека Бог не создал сите за некоја дискусија.:D
T&T- Шмизла со без наводници
Број на мислења : 663
Забавен? : е то би требало други да го кажат, иако сама си се сметам за луда и забавна (и нарцис)
Science without religion is lame, religion without science is blind
Marej- Модератор
Број на мислења : 986
Забавен? : ултра
Marej напиша:Science without religion is lame, religion without science is blind.
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
Marej напиша:Science without religion is lame, religion without science is blind
на постоф мојс копи пејст во паметни мисли да го стајш
Марина те обожавам!
Punk- Live fast!
Број на мислења : 505
И Алберт Ајнштајн напиши. (финтава е демек знам кој го имат кажано ова.)Bleak напиша:Marej напиша:Science without religion is lame, religion without science is blind
на постоф мојс копи пејст во паметни мисли да го стајш
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
Мене ми текна да го напишам така да јас најпаметна сум.
Marej- Модератор
Број на мислења : 986
Забавен? : ултра
The Breaking Dawn напиша:pankerishte напиша:Со Еволуција.
хахахахахахах
па си во право до негде...мислам моите ставови спрема то како сме се создале уште не се сосема дефинирани
наука vs религија...
ко ке видиш ни органската еволуција ко научна теорија според која сите растенија и живи суштества се
настанати по пат на еволутивен процес, ни креационизмот ко религиозна теорија според која сите растенија и живи суштества се настанати со акт на Творецот се само теории ништо појке...
ни една од нив не може да се докаже во некоја современа научна
лабараторија или преку научен експеримент, и затоа и двете теории
користат "факти" и "докази" од целата планета за да ја поткрепат и
докажат својата вистинитост.
Науката и философијата се обиди на човечкиот разум да ја осмислит реалноста.ние мојме долго да ја бараме смислата на животот, да градиме
теории, научни, философски и секакви и пак ке останиме на исто....
ко ке видиш...не знам шо се замараме
The Breaking Dawn- Модератор
Број на мислења : 1107
То е ко баби и жаби да мешаме.
За мене е поприфатливо второто, пошо искрено да си признам, не сум толкав верник за да сум за религиозното учење.
За мене е поприфатливо второто, пошо искрено да си признам, не сум толкав верник за да сум за религиозното учење.
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
Бе настанати сме од еволуција, а господ прднал и го започнал универзиумот.. . Мешаш 2 ин 1 и чаос.
Stefk0- Солиден Адаптер
Број на мислења : 113
Хоби(работа) : Pijandura
Забавен? : Веројатно?
Jaс мислам дека сме настанати по пат на еволутивен развиток, а еволуцијата ја предизвикал Господ!
lela- Адаптер во подем
Број на мислења : 85
Јас мисљам дека не сме настанати во никој случај од мајмун зш и сеа мајмуниве ке мутираја во љуге, ама не мисљам ни дек господ не створил.. Ми се напрај пасија сега ке истражвам ке читам за првпат во мојов живот...
Дефинитивно по пат на еволуција, според мене со мутации
METALBOY- Адаптериште
Број на мислења : 992
Хоби(работа) : офтопик
Забавен? : Не, забрзан
Неможам да речам дек од мајмуни сме настанати,ама од господ дефинитивно НЕ .
James Bomb- Адаптер4е
Број на мислења : 29
Хоби(работа) : Gradenje Brodoj
Забавен? : OOoO
I created the people... but the nature defined them as beings...
PhiLL * E- Набилдан Мултивитамин
Број на мислења : 350
Хоби(работа) : rabotam da....Zashto?
Забавен? : sekako deka sum zabaven...
Според мене Господ не' создал и точка (.)
Angelic- ex Rainbow*
Број на мислења : 713
Similar topics
» Господ.
» Кој е најјак кошарка во градов?
» Дали би се мувале со некој/а, доколку знаете дека тој/таа има девојка/дечко?
» Дали некогаш ви се засвиѓал/а другар/ка и дали би се осмелиле да му/и се пуштате,безразлика дали е зафатен/а?
» Мислење за Реал? Дали е тоа што треба да е? Дали се исплатќаат инвестициите?
» Кој е најјак кошарка во градов?
» Дали би се мувале со некој/а, доколку знаете дека тој/таа има девојка/дечко?
» Дали некогаш ви се засвиѓал/а другар/ка и дали би се осмелиле да му/и се пуштате,безразлика дали е зафатен/а?
» Мислење за Реал? Дали е тоа што треба да е? Дали се исплатќаат инвестициите?
Страна 1 of 1