Иднина со уметност?
5 posters
Страна 1 of 1
Иднина со уметност?
Читав една книга за дете шо сакат да се занимават со уметност ама не ја добиват поддршката од родителите шо сметет дека уметноста е " срање" а желбата за да станит сликар е само глупа амбиција шо не го водит никаде само зш не носит пари и го принудвет да студират нешто шо не сакат само за да му е загарантирана иднината.
стајте се на неговото место, ако сте љубител на уметноста, би ризикувале да прајте во животот то шо го сакате незнаејќи дали то еден ден ќе се исплатит ама сепак го прајте со љубов, или би играле на сигурната страна, би работеле нешто шо знајте дека еден ден ќе ви обезбедит добар живот без разлика дали уживате во то шо го прајте?
стајте се на неговото место, ако сте љубител на уметноста, би ризикувале да прајте во животот то шо го сакате незнаејќи дали то еден ден ќе се исплатит ама сепак го прајте со љубов, или би играле на сигурната страна, би работеле нешто шо знајте дека еден ден ќе ви обезбедит добар живот без разлика дали уживате во то шо го прајте?
The Breaking Dawn- Модератор
Број на мислења : 1107
Re: Иднина со уметност?
Folow your dream. Ама не секогаш мојш да преживуваш од то шо сакаш да го работиш па така да би играла на посигурната страна и би се занимавала во слободно време со то шо стварно го сакам...Според мене вака
*UnIqUe*- Солиден Адаптер
Број на мислења : 244
Мене не ми требит да учам техника, историја на уметност, да соработвам со други и слично за да се занимавам со то цел живот. Капацитетов ми барат појќе од завршвење факултет за уметност, шо не значит дек вртам грб на то шо го сакам. Според мене уметноста и не ни требит да е нешо ко обврска, ај сеа некој ми порачал нешо да му нацртам па да седам до 6 сабајле и да чекам да ми дојт инспирација. Зато, ќе завршам друг факултет, а здравје боже ќе си набавам сопствено ателје ко ќе имам пари, сигурна иднина и слободно време шо требит да го претворам во нешо продуктивно.
Marej- Модератор
Број на мислења : 986
Забавен? : ултра
За уметноста ако ни е голема љубов значии и со страст цртаме и слично, вреди да се следи сонот. Значи да продолжиме да цтаме ако не бива. Подобро да иам факс и сигурна работа, а во слободно време да се релаксирам со цртање, отколку уметноста да ми е единствен избор за да преживувам.
Имат финансиска иднина за уметноста надвор од границите на нашата држава.
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
Similar topics
» Што би сакале да бидите во иднина!!
» Уметност, сликарство итн
» Модерна уметност
» Која уметност е најразвиена во Македонија според вас?
» Уметност, сликарство итн
» Модерна уметност
» Која уметност е најразвиена во Македонија според вас?
Страна 1 of 1