Договорен брак
+13
Наташа
Болиглава
REGINA
Mary Jane
Џими
METALBOY
zzz
RoTkViCa
Bleak
The Breaking Dawn
PhiLL * E
TONI
Master
17 posters
Адаптер Форум :: Општо :: Љубов и секс
Страна 1 of 2
Страна 1 of 2 • 1, 2
Договорен брак
Какво мислење имате за договорените бракови
Master- Харатист!
Број на мислења : 957
Хоби(работа) : Вампир
Забавен? : тихххх
Re: Договорен брак
Па зависит за што договорени.Има случаи за заминување и земање државјанство во друга држава.
И во врска со темава...
давам оглас...БАРАМ ЖЕНА НА 28 ГОДИНИ АКО ОСТАНАМ САМ ЗА ДА НЕ ПЛАЌАМ 12000 ДЕНАРИ ГОДИШНО.ЗАИНТЕРЕСИРАНИ УШТЕ СЕГА ДАН ИМАТ ЗА ПРЕД ДОГОВОР ДА НАПРАЈМЕ КОЈ ЌЕ СТАНИТ ВАЛИДЕН ЗА ТОЧНО ЕДНА ДЕЦЕНИЈА?
И во врска со темава...
давам оглас...БАРАМ ЖЕНА НА 28 ГОДИНИ АКО ОСТАНАМ САМ ЗА ДА НЕ ПЛАЌАМ 12000 ДЕНАРИ ГОДИШНО.ЗАИНТЕРЕСИРАНИ УШТЕ СЕГА ДАН ИМАТ ЗА ПРЕД ДОГОВОР ДА НАПРАЈМЕ КОЈ ЌЕ СТАНИТ ВАЛИДЕН ЗА ТОЧНО ЕДНА ДЕЦЕНИЈА?
TONI- Модератор
Број на мислења : 466
ама ти отракан мн си бил а ?
PhiLL * E- Набилдан Мултивитамин
Број на мислења : 350
Хоби(работа) : rabotam da....Zashto?
Забавен? : sekako deka sum zabaven...
TONI напиша:Па зависит за што договорени.Има случаи за заминување и земање државјанство во друга држава.
И во врска со темава...
е тек сеа сите ке ја одбегвет темава
The Breaking Dawn- Модератор
Број на мислења : 1107
Е бе ТОНИ не сум заинтересиран јас штета... хех... иначе за договорен брак шо знам... некогаш помагат то... али со мене никоја не би се фатила а камоли да се договорит да ме трпит цел живот... Ак се најт некоја храбра би требало да е... едно 50-60 ордени за храброст да имат...
Bleak напиша:Е бе ТОНИ не сум заинтересиран јас штета... хех... иначе за договорен брак шо знам... некогаш помагат то... али со мене никоја не би се фатила а камоли да се договорит да ме трпит цел живот... Ак се најт некоја храбра би требало да е... едно 50-60 ордени за храброст да имат...
блажо сфакам дек ова е последица од твоево љубовно разочарување ама те молам во иднина не трескај вакви глупости
јас те сакам
The Breaking Dawn- Модератор
Број на мислења : 1107
The Breaking Dawn напиша:Bleak напиша:Е бе ТОНИ не сум заинтересиран јас штета... хех... иначе за договорен брак шо знам... некогаш помагат то... али со мене никоја не би се фатила а камоли да се договорит да ме трпит цел живот... Ак се најт некоја храбра би требало да е... едно 50-60 ордени за храброст да имат...
блажо сфакам дек ова е последица од твоево љубовно разочарување ама те молам во иднина не трескај вакви глупости
јас те сакам
Хел Јеах...
Абе не за љубов тук за пари е работава .Ама се чудам шо вака никој пријавен на огласов..The Breaking Dawn напиша:TONI напиша:Па зависит за што договорени.Има случаи за заминување и земање државјанство во друга држава.
И во врска со темава...
TONI- Модератор
TONI напиша:Абе не за љубов тук за пари е работава .Ама се чудам шо вака никој пријавен на огласов..The Breaking Dawn напиша:TONI напиша:Па зависит за што договорени.Има случаи за заминување и земање државјанство во друга држава.
И во врска со темава...
хахха зш ми се чинит дека за една деценија сите ке сме веќе мажени хахаха
RoTkViCa- Модератор
Број на мислења : 723
Хоби(работа) : Аеробик,возење ролери,слушање музика и дружење на форумчево :D
Забавен? : хм....оценете сами
јас си договориф уште летото за 7 години хух
zzz- Солиден Адаптер
Број на мислења : 174
RoTkViCa напиша:
хахха зш ми се чинит дека за една деценија сите ке сме веќе мажени хахаха
ми се чинит дека за една деценија(а и поќе) јас сигурно нема да се мажам(никош) зш не сум од модерниве
TONI- Модератор
Ке договорам негде на дваесдве-три години
METALBOY- Адаптериште
Број на мислења : 992
Хоби(работа) : офтопик
Забавен? : Не, забрзан
METALBOY напиша:Ке договорам негде на дваесдве-три години
Со кој сакаш? Одма посредувам.
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
сум против договорен брак. Поголема глупост од то немат. Со кое право некој да ми договарат со кој да го поминвам животов?
пффф.
пффф.
REGINA- my way... or no way!
Број на мислења : 914
Хоби(работа) : Ваѓање луѓе од такт.
Значит да потенцирам: ДОГОВОР.REGINA напиша:сум против договорен брак. Поголема глупост од то немат. Со кое право некој да ми договарат со кој да го поминвам животов?
пффф.
А ко шо знам договор значит взаемен компромис на 2 личности. Дотичниот не мојт сам да си се договорит, а со то да ти го управуват животот, нали?
Болиглава- Администратор
Број на мислења : 1166
Па мојт мајка ти или татка ти да ти договорит ак не.
Наташа- Модератор
Број на мислења : 472
Наташа фала. на то мислев.
договорот се однесуват на то родителите да ти договарет, а фактички ти не ни ја имаш видено личноста. Така беше со Жаде
болиглава ок бе, пишав претходно за таков вид на договор каде се договараат родители од едната страна со родители од другата страна, овој твојов вид договор е инаков, ама сеедно. неприфатлив.
договорот се однесуват на то родителите да ти договарет, а фактички ти не ни ја имаш видено личноста. Така беше со Жаде
болиглава ок бе, пишав претходно за таков вид на договор каде се договараат родители од едната страна со родители од другата страна, овој твојов вид договор е инаков, ама сеедно. неприфатлив.
Да, а Игнасио ко ја прободи Касандра како беше? Или Ранду беше то.REGINA напиша:Наташа фала. на то мислев.
Во денешно време ретко кој мојт да ти договорит брак во ова општество во кое живејме, а ако твоите родители или на твојот партнер се толку ограничени, тешко тебе. Ево ти реплика за таквиот брак кој иначе и јас не го поддржвам. А вториов пасус ти е напишан колку да зафаќат место.
Болиглава- Администратор
се зезав море аман.. цц
Дидиди ај сеа признај дек ти го рековме и мене купи ми точак од собим а на реџина тротинет.
Ти рече дек за договорен брак одредвеле тие шо ќе се венчавет, ама мојт и родителите да договорет, така да немат врска, и убо си рече реџина дек нејќит некој да и го одредвит животот. А то дек биле заостанати, за пари газон ќе си го продает луѓево ак требит.
Ти рече дек за договорен брак одредвеле тие шо ќе се венчавет, ама мојт и родителите да договорет, така да немат врска, и убо си рече реџина дек нејќит некој да и го одредвит животот. А то дек биле заостанати, за пари газон ќе си го продает луѓево ак требит.
Наташа- Модератор
Nese nerviray. Двајцава, уствари тројцава рековме дек сме за против договорени бракови од страна на родители, незнам шо се запнавте? Или докажвите дека женската популација на форумов е поинтелигентна.Наташа напиша:Дидиди ај сеа признај дек ти го рековме и мене купи ми точак од собим а на реџина тротинет.
Реџина шала. Наташа ти ме сфати ваљда.
Болиглава- Администратор
Леле како рече ко дете со пречки во развојот да е, а јас ко на пат да сум да ја наследам. Ај доста сеа, не носит нигде дискусијава. Секако ја вртиш ко шо ќе ти текнит.
А шо мислите за договорен брак меѓу тие шо ќе се венчавет? Добро то во секој момент мојт да се премислет, ама ќе им служит на честа...
А шо мислите за договорен брак меѓу тие шо ќе се венчавет? Добро то во секој момент мојт да се премислет, ама ќе им служит на честа...
Наташа- Модератор
ау фуј бљак . никако договорен брак.шо имат мама или тато да ми одредвет со кој ќе го поминам животчево најмило
sweet- Адаптер4е
Број на мислења : 27
Хоби(работа) : чашитлама и исфрлање нервоза
Забавен? : пренајмногу
Страна 1 of 2 • 1, 2
Адаптер Форум :: Општо :: Љубов и секс
Страна 1 of 2