Шминка
+18
Ivana
fairy
Рокси
nice
Obibos
мирАл
The Breaking Dawn
malina
Наташа
TONI
корун
Master
REGINA
kojgode
Bleak
Mary Jane
folder
комшивка
22 posters
Адаптер Форум :: Општо :: Мода и убавина
Страна 2 of 2
Страна 2 of 2 • 1, 2
Re: Шминка
незнам дали да зеам едно од оние вижнс моливчињана за очи шо ги имат во три нијанси (во овој последниов каталог стр81)... ми е дан е ко претходното за да редам на секој 10 минути...
некоја од девојкиве на форумов ак знајте кажете
REGINA- my way... or no way!
Број на мислења : 914
Хоби(работа) : Ваѓање луѓе од такт.
Црн креон стално ставам... ко ќе излегвам - исто, ако не ме мрзит и ако не каснам (ко по обичај) ставам и маскара... пудра ногу ретко користам, веќе незнам ни кај ми е зафрлена.
Сјај за усни мразаааам.... argh! ме нервират... зато лабелце од росал мхм
И то е се’ ваљда
Сјај за усни мразаааам.... argh! ме нервират... зато лабелце од росал мхм
И то е се’ ваљда
Рокси- Нејкам ништо
Број на мислења : 517
REGINA напиша:незнам дали да зеам едно од оние вижнс моливчињана за очи шо ги имат во три нијанси (во овој последниов каталог стр81)... ми е дан е ко претходното за да редам на секој 10 минути...
Убај се, ак се тие шо мислам дек се, ама глеј шо помрсни да се, зш трает подолго.
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
The Breaking Dawn напиша:Mary Jane напиша:
идол за шминка
Мислам дек имат некој на школа шо почвит да го следит нејзиниот пример...
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
Абе се шминкам ко ке имам ќејф за такви работи... за нашкола никогаш не! А мн мразам ко ке видам некој неиск`пени ама битно 3 кила пудра имет на нив и остај то со линии се кај брАдана... то ми е одвратно знацит, и ако веќе се шминкет нека научет то веќе и како се прајт...
поздрав
поздрав
Ivana- Солиден Адаптер
Број на мислења : 231
Mary Jane напиша:
хаха Матија... во кулине живејт зад зградава моја... Еднаш ојдов посабајлечки да фрљам губре и ко ја видов... Ај бар ме расона.
Леле една типка по чаршија, дур сме на муабетов, клала потемна пудра од тенон нејзин и се познавет линии и од страна и кај вратон... Ужаси.
Наташа- Модератор
Број на мислења : 472
јас на пример сум цело време со сминка на мене..незнам зш ама така си се свикнав и то ми е прво насабајле шо го прам...
s...- Солиден Адаптер
Број на мислења : 114
s... напиша:јас на пример сум цело време со сминка на мене..незнам зш ама така си се свикнав и то ми е прво насабајле шо го прам...
аман бе... 15 год имаш, уште сега си го навикнала лицето на шминка? ам во иднина?
комшивка- Адаптериште
Број на мислења : 846
комшивка напиша:s... напиша:јас на пример сум цело време со сминка на мене..незнам зш ама така си се свикнав и то ми е прво насабајле шо го прам...
аман бе... 15 год имаш, уште сега си го навикнала лицето на шминка? ам во иднина?
во иднина ќе почнит со кремој за брчки, ваму таму, и на 30 години веќе ќе е баба
RoTkViCa- Модератор
Број на мислења : 723
Хоби(работа) : Аеробик,возење ролери,слушање музика и дружење на форумчево :D
Забавен? : хм....оценете сами
ќе си се свикнит и тогаш.. валда на пластични операции незнам..
комшивка- Адаптериште
хахаха може може, имало сега и топење на масти со ласер, и ова она ццц
RoTkViCa- Модератор
природно си е природно
RoTkViCa- Модератор
амии сеааа моја работа ак требит и на операции ке одам..си сакам шминки и си се шминкам со врска имат ак иам 15 години..
s...- Солиден Адаптер
без креон, маскара и сјај не излегавм од дома(ни за до напродавница).
сенка користам многу ретко.(пошо секогаш каснам за секаде и немам време да ставам)
пудра не користам воопшто.
сенка користам многу ретко.(пошо секогаш каснам за секаде и немам време да ставам)
пудра не користам воопшто.
rihanna- Адаптер во подем
Број на мислења : 53
Хоби(работа) : шминкање,шетане и најлошото шмизлање
Забавен? : па..да
RoTkViCa напиша:комшивка напиша:s... напиша:јас на пример сум цело време со сминка на мене..незнам зш ама така си се свикнав и то ми е прво насабајле шо го прам...
во иднина ќе почнит со кремој за брчки, ваму таму, и на 30 години веќе ќе е баба
ц ц ц леле бе како го нападнавте момичето. Нејзина работа си е дали ќе се шминкат или не.
Рокси- Нејкам ништо
се сложвам...ак сакам и цела пластична ке се напрам..и немат врска то на 30 години баба хх се изнасмеав..во некои случаи и шминката е добра за лицето...Рокси напиша:RoTkViCa напиша:комшивка напиша:s... напиша:јас на пример сум цело време со сминка на мене..незнам зш ама така си се свикнав и то ми е прво насабајле шо го прам...
ц ц ц леле бе како го нападнавте момичето. Нејзина работа си е дали ќе се шминкат или не.
s...- Солиден Адаптер
Абе колку е добра - незнам, ама ако ти поубо се осеќаш со шминка - шминкај си се, твое лице твои одлуки. Нормално.
А на 30 години старица? Не заебавајте, аман.
А на 30 години старица? Не заебавајте, аман.
Рокси- Нејкам ништо
мака ми е да коментирам....сепак чудно е на 15 години толку да се устручавате....остајте то за покасно , зш тогаш веќе нема да ви е интересно
RoTkViCa- Модератор
абе то факт е дека таја шо сакат то ќе си прајт. ние кој сме да и кажвиме. ние кажвиме наше мислење. за дека на 30 год. ќе е ко старица, не, ама дека освен ако не е квалитетна шминката, и штетит на кожата, не мојт никој да противречит. а не вервам дека и се давет над 500-600 ден. минимум за еден вид на пудра (баш она квалитетна) на пример или слично....
комшивка- Адаптериште
јас мислам муабетов ако им го прајте за едно дестина години покасно... ќе требит да им го речите само ова: Ви рековме. - нишо поќе.
и пак вистина ак сакет и цели пластични нек се напрат кој сме ние да им велиме не?
<<<<< еве ви шо е во мода последно.
или едноставно земите пример од мајкл џексон.
а за старица на 30 години поради шминка, познавам жив пример, за жал немам слики. ама нека не ве лажит никој дека немат да сте такви, ќе сте.
и пак вистина ак сакет и цели пластични нек се напрат кој сме ние да им велиме не?
<<<<< еве ви шо е во мода последно.
или едноставно земите пример од мајкл џексон.
а за старица на 30 години поради шминка, познавам жив пример, за жал немам слики. ама нека не ве лажит никој дека немат да сте такви, ќе сте.
REGINA- my way... or no way!
Број на мислења : 914
Хоби(работа) : Ваѓање луѓе од такт.
Страна 2 of 2 • 1, 2
Адаптер Форум :: Општо :: Мода и убавина
Страна 2 of 2