Шминка
+18
Ivana
fairy
Рокси
nice
Obibos
мирАл
The Breaking Dawn
malina
Наташа
TONI
корун
Master
REGINA
kojgode
Bleak
Mary Jane
folder
комшивка
22 posters
Адаптер Форум :: Општо :: Мода и убавина
Страна 1 of 2
Страна 1 of 2 • 1, 2
Шминка
Колку често употребувате, што употребувате, од кој производител.. Што употребувате кога сакате минимално да сте нашминкани? Некој совет или трик.. (по можност и некои идеи кои ви се допаѓаат)
Јас се шминкам за излегувања, ептен ретко за на школа (ако имам некоа потреба за тоа или имам појќе време). Обожавам маскара и во комбинација со не многу нападен сјај за усни = минимално нашминкана.
Јас се шминкам за излегувања, ептен ретко за на школа (ако имам некоа потреба за тоа или имам појќе време). Обожавам маскара и во комбинација со не многу нападен сјај за усни = минимално нашминкана.
комшивка- Адаптериште
Број на мислења : 846
Re: Шминка
И јас не сум некој тип шо сака малтер и такви работи. Иам другарка шо е зависна од шминка и не излегвит од дома ак не е нашминкана (знам дека не е единствена, ваквите појави се се почести).
Прописно се шминкам пред излегување.
Користам тоник за лице од Лореал, крем за лице Лореал, течна пудра од Дебора Милано, маскара Лореал, сјај за усни од Нивеа, сенки за очи од Авон и т.н.
Не користам многу тешка козметика, а сакам да е квалитетна па затоа препаратите за нега на кожата ми се од Лореал.
Прописно се шминкам пред излегување.
Користам тоник за лице од Лореал, крем за лице Лореал, течна пудра од Дебора Милано, маскара Лореал, сјај за усни од Нивеа, сенки за очи од Авон и т.н.
Не користам многу тешка козметика, а сакам да е квалитетна па затоа препаратите за нега на кожата ми се од Лореал.
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
Искрено мн ми се свиѓат кај женско ко ќе е минимално и убо нашминкана и да и одговарат со чите и облеката соодветно итн...
Јас користам маскара од лореал.
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
се шминкам за излегвење викенди... денски мнооогу мразам нашљакани женски... пошо грдо изгледат... особено ако сме од сабајле нашкола и ги глеаш не ја доразмачкале пудрата, од креонот се напрајле ко од тепачка излезени... маскарата на едното око појќе, на другото помалку... итн
а за мене.. користам камена пудра ESTEE LAUDER, преубо прекриват ако е искористена правилно, (користев течна од Oriflame ама шо фајде ко требаше на секој сат да редам наново)
маскара од Oriflame ама ова новава имат едно глупо четче така да немојш да ставиш без да се размачкаш
сенка за очи преферирам златна, бела, сребрена или некоја потемна нијанса од било која боја.
креонче преферирам црно, и признавам дека го користам почесто.
не дека е шминка... ама неможам без Nivea кремон... некогаш го користам и како подлога за пудра (т.е најчесто е така)
сакам светки за тело во нормална мера а не ко лампионче
За сјајчиња за усни... сакам секакви буквално хехех. Ги користам од Avon, Oriflame, некој и од Јувена шо сум ги купила некош.
то е то засега...
а за мене.. користам камена пудра ESTEE LAUDER, преубо прекриват ако е искористена правилно, (користев течна од Oriflame ама шо фајде ко требаше на секој сат да редам наново)
маскара од Oriflame ама ова новава имат едно глупо четче така да немојш да ставиш без да се размачкаш
сенка за очи преферирам златна, бела, сребрена или некоја потемна нијанса од било која боја.
креонче преферирам црно, и признавам дека го користам почесто.
не дека е шминка... ама неможам без Nivea кремон... некогаш го користам и како подлога за пудра (т.е најчесто е така)
сакам светки за тело во нормална мера а не ко лампионче
За сјајчиња за усни... сакам секакви буквално хехех. Ги користам од Avon, Oriflame, некој и од Јувена шо сум ги купила некош.
то е то засега...
REGINA- my way... or no way!
Број на мислења : 914
Хоби(работа) : Ваѓање луѓе од такт.
Многу многу мноооооогу ретко, скоро ич.
Master- Харатист!
Број на мислења : 957
Хоби(работа) : Вампир
Забавен? : тихххх
Женски од сабајле нашкола ко Матија Пауноски, ради предходната вечер - то не предпочитам, иначе сакам неекспонирачки бој и малу шминка...
Само лабело и нишо сегазасега(ак се смета за шминка)
TONI- Модератор
Број на мислења : 466
TONI напиша:Само лабело и нишо сегазасега(ак се смета за шминка)
појќе нега иако имат некој со сјај вакви такви нега + шминка..
комшивка- Адаптериште
REGINA напиша:маскара од Oriflame ама ова новава имат едно глупо четче така да немојш да ставиш без да се размачкаш
Купи со гумено четче, многу поголем волумен дава иако е тешко да се навикниш отпрвин.
Mary Jane- Адаптериште
A со пластично четче и уба плоштина давало.Mary Jane напиша:REGINA напиша:маскара од Oriflame ама ова новава имат едно глупо четче така да немојш да ставиш без да се размачкаш
Купи со гумено четче, многу поголем волумен дава иако е тешко да се навикниш отпрвин.
Се нервирам јас зш трепкиве на десново око ми забегвет на сите страни не можам убо да ги наместам никоаш. Иначе не се шминкам и јас ногу, само маскара и моливче, и лабело/сјај.
Наташа- Модератор
Број на мислења : 472
Наташа напиша:Се нервирам јас зш трепкиве на десново око ми забегвет на сите страни не можам убо да ги наместам никоаш. Иначе не се шминкам и јас ногу, само маскара и моливче, и лабело/сјај.
до четчето е значи и кај тебе хехехе по предлогот на мери џејн требит изглеа да пробаме онаа со гумено четче
REGINA- my way... or no way!
Број на мислења : 914
Хоби(работа) : Ваѓање луѓе од такт.
Се шминкам минимално без пудра,само коректор и римел,а понекогаш мојт и креон и толку.Иначе мразам сјај за усни
malina- Адаптериште
Број на мислења : 384
Хоби(работа) : .
Забавен? : понекогаш и зависи за кого
Јас само сјај за усни клавам, зш од ружон болчиња ми се појавјет.
Е јас Грожџева маст користам
мирАл- lec dudat again!
Број на мислења : 708
Хоби(работа) : едрење
Забавен? : најзабавен
Mary Jane- Адаптериште
хахахахахахахахахахахахаххаахахахахахахахахахаххахахахаааMary Jane напиша:
Obibos- Рамбо со нож
Број на мислења : 262
леле бе немораше.. ги засени сите овие погоре..
комшивка- Адаптериште
Obavezno sum nasminkana za vikend za navecer a za preku den samo maskara i sjaj ( skromno) a i kako so slusam i maskive mn ne saket mn nasminkani zenski pa aj ke ze zrtvuvam da im ugodam hahaha
nice- Адаптер во подем
Број на мислења : 57
Страна 1 of 2 • 1, 2
Адаптер Форум :: Општо :: Мода и убавина
Страна 1 of 2