Самоубиство
+30
ноунејм
корун
Angelic
Џими
METALBOY
folder
FalcoN eYe
lost girl
noviot
PhiLL * E
misticnata
TONI
tHeJunKy
Marej
REGINA
harms
Obibos
Master
Mary Jane
malina
The Breaking Dawn
Mule
kojgode
Болиглава
Bleak
Punk
Наташа
hollow
мирАл
T&T
34 posters
Страна 1 of 3
Страна 1 of 3 • 1, 2, 3
Самоубиство
Што мислите? Го оправдувате самоубиството? Дали можеби тој шо се решил на то е кукавица или само со смртта ќе ги реши сите земски проблеми и ќе најде мир и спокојтство? Колку мислите дека е исфрустрирана една личност за да си го одземе животот? И ако би го направиле тоа, кој начин би го одбрале?
Многу прашања.....
Многу прашања.....
T&T- Шмизла со без наводници
Број на мислења : 663
Забавен? : е то би требало други да го кажат, иако сама си се сметам за луда и забавна (и нарцис)
Re: Самоубиство
За сеа не сум размислувал за самоубиство, едноставно нели хх, мил ми е животов за сеа
А ако воопшто би се самоубивал би се отрул
или со кофа
Сепак не се самоубивам хехе

А ако воопшто би се самоубивал би се отрул

Сепак не се самоубивам хехе

мирАл- lec dudat again!
Број на мислења : 708
Хоби(работа) : едрење
Забавен? : најзабавен
Незнам едниствено би го оправдал ако е некој многу болен да му немат спас
hollow- Шуко утикач
Број на мислења : 348
Хоби(работа) : Бричење костени
Не сум во форма сеа и не можам убо да се изразам зато ќе цитирам некој шо бил, а потполно се согласвам со него.
Едно е самоубиство за да не те наденат на сабја непријателите, за да не те сечат парче по парче, за да не те измачуваат или за да не паднеш во искушение да го предадеш народот.
А, друго е самоубиство затоа што си бил шмокле и девојка ти се ебела со некој друг или ти раскинала.
Едното е храброст, а другото го прават плачипичките кои бегаат од реалноста и проблемите кои таа ги носи во секојдневието. Проблеми со кои се соочува секој втор човек, па и покрај тоа не одлучува да си посегне по животот.
Едно е самоубиство за да не те наденат на сабја непријателите, за да не те сечат парче по парче, за да не те измачуваат или за да не паднеш во искушение да го предадеш народот.
А, друго е самоубиство затоа што си бил шмокле и девојка ти се ебела со некој друг или ти раскинала.
Едното е храброст, а другото го прават плачипичките кои бегаат од реалноста и проблемите кои таа ги носи во секојдневието. Проблеми со кои се соочува секој втор човек, па и покрај тоа не одлучува да си посегне по животот.
Последната промена е направена од Наташа на Нед Фед 15, 2009 8:40 pm. Мислењето е променето 2 пати.
Наташа- Модератор
Број на мислења : 472
колку време ми заштедиНаташа напиша:Не сум во форма сеа и не можам убо да се изразам зато ќе цитирам некој шо бил, а потполно се согласвам со него.
Punk- Live fast!
Број на мислења : 505
Вака сеа самоубиство заради женска или ради нешо друго е срамно али да се самоубијас за да не бидиш предавник е храброст и пример некој ми ја ебавал женската или нешо слично не вредит да се самоубијаш... пубо него да го убијаш... дур да плачит мама нек плачит мајка му иначе за самоубиство поддржвам само ако причината е избегнување на предавство ко шо напрајл Мите Богоевски и уш некои други
Јас не би го убил ак се исклецал со жена ми, ама не е то темава.Bleak напиша:Вака сеа самоубиство заради женска или ради нешо друго е срамно али да се самоубијас за да не бидиш предавник е храброст и пример некој ми ја ебавал женската или нешо слично не вредит да се самоубијаш... пубо него да го убијаш... дур да плачит мама нек плачит мајка му иначе за самоубиство поддржвам само ако причината е избегнување на предавство ко шо напрајл Мите Богоевски и уш некои други
Болиглава- Администратор
Број на мислења : 1166
hollow напиша:Незнам едниствено би го оправдал ако е некој многу болен да му немат спас
Не е решение то. Мое мислење: Не дај господ да сум болен од мултиплекс склероза ќе живеам докрај со моите последни сили од секој атом во моето тело. Зошто? Ти се самоубиваш и твојот живот завршвит тука ама можит да влијат трауматично на други блиски околу тебе. Можит да поттикнит друго самоубиство.
Јас никакво самоубиство не оправдвам. И засеа мислам дека никоаш не би се самоубил.
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
самоубиството е најлесно решение на земските проблеми на чоекот....не оправдувам самоубиство...
;)

The Breaking Dawn- Модератор
Број на мислења : 1107
Не го оправдувам ама мислам дека само луѓето кои се решиле да го направат тоа знаат што ги натерало и како се чуствувале и не можам да речам дека јас никогаш не би го напрајла то зошто не можам да си ја предвидам иднинава и среќата и љубовта и сите тие работи за кои мислам дека се единствените кривци за самоубиствата.
malina- Адаптериште
Број на мислења : 384
Хоби(работа) : .
Забавен? : понекогаш и зависи за кого
И јас не оправдувам самоубиство, има и други начини за решавање на проблемите. Само жал ми е што не се сите доволно силни и храбри на светов за да ги пребродат разочарувањата.
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
Јас имам една многу луда замисла за то како сакам да си го завршам животов ко ќе ми дојт време....
Master- Харатист!
Број на мислења : 957
Хоби(работа) : Вампир
Забавен? : тихххх
Јас би се самоубил еднаш...доста ми е ...да видам како е 

Obibos- Рамбо со нож
Број на мислења : 262
ako chuck norris probat da se samoubijat ke nastanit golema zbunka:SSS:)))... inace samoubijcite gorat vo pekolot
harms- Адаптер4е
Број на мислења : 21
да се самоубијам и да пропуштам се шо пружат животов???
но веј!
си имат и неубај моменти ама не е то начин да ги скратиш со самоубивање.
но веј!
си имат и неубај моменти ама не е то начин да ги скратиш со самоубивање.
REGINA- my way... or no way!
Број на мислења : 914
Хоби(работа) : Ваѓање луѓе од такт.
Иначе според мене за да извршиш таков чин требит да имаш и то како храброст и да си одлучен, а самиот избор за завршвење на м`ките е прав кукавичлак.
Marej- Модератор
Број на мислења : 986
Забавен? : ултра
ако имаш храброст ќе се спротиставиш на проблемите, а немат да избегаш од ниф со самоубиство...недајбоже во африка да се најме, таму ни храна ни вода, сите ќе се испоСамоубијаме.
tHeJunKy- Модератор
Број на мислења : 759
Хоби(работа) : Гитара, фотографирање, компонирање...
Забавен? : Сто.
Ако го кажам моето мислење за мене,сигурно ќе сум мн критикуван.Така да си останувам воздржан сега за сега...
TONI- Модератор
Број на мислења : 466
да де ќе станиме канибалци и самите со себе ќе си се јајме..tHeJunKy напиша:ако имаш храброст ќе се спротиставиш на проблемите, а немат да избегаш од ниф со самоубиство...недајбоже во африка да се најме, таму ни храна ни вода, сите ќе се испоСамоубијаме.
misticnata- Солиден Адаптер
Број на мислења : 124
Хоби(работа) : peenje
tHeJunKy напиша:ако имаш храброст ќе се спротиставиш на проблемите, а немат да избегаш од ниф со самоубиство...недајбоже во африка да се најме, таму ни храна ни вода, сите ќе се испоСамоубијаме.
tHeJunKy- Модератор
Број на мислења : 759
Хоби(работа) : Гитара, фотографирање, компонирање...
Забавен? : Сто.
Пробај да се пресечиш барем, да си удриш бокс, да си нанесиш болка. Раката нема да ти летат, ќе ти кочит. Само болен чоек мојт без проблем да се самоубијат, зато требит храброст да се натераш себеси да го напрајш то и да го победиш инстинктот, шо е ногу тешко.tHeJunKy напиша:ако имаш храброст ќе се спротиставиш на проблемите, а немат да избегаш од ниф со самоубиство...недајбоже во африка да се најме, таму ни храна ни вода, сите ќе се испоСамоубијаме.
Marej- Модератор
Број на мислења : 986
Забавен? : ултра
Да во право сте само најхрабрите можат да се самоубијат. Одсеа и за народни херои ќе ги прогласвеле.
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
Сааш да кажиш дек за да се соочиш со егзистенцијалниве проблеми и да согледаш како мојш да ги решиш и да истрпиш, не ти требит храброст?Marej напиша:Пробај да се пресечиш барем, да си удриш бокс, да си нанесиш болка. Раката нема да ти летат, ќе ти кочит. Само болен чоек мојт без проблем да се самоубијат, зато требит храброст да се натераш себеси да го напрајш то и да го победиш инстинктот, шо е ногу тешко.tHeJunKy напиша:ако имаш храброст ќе се спротиставиш на проблемите, а немат да избегаш од ниф со самоубиство...недајбоже во африка да се најме, таму ни храна ни вода, сите ќе се испоСамоубијаме.
А то шо велиш, не е храброст то шо ојш против инстинктиве... не ми теквит соодветен збор, ама храброст не ќе да е.
Наташа- Модератор
Број на мислења : 472
Страна 1 of 3 • 1, 2, 3
Страна 1 of 3