Медитација,јога и све шо ќе ви паднит на памет
+8
Bleak
Master
Alexandra
Mary Jane
корун
мирАл
kojgode
T&T
12 posters
Страна 1 of 2
Страна 1 of 2 • 1, 2
Медитација,јога и све шо ќе ви паднит на памет
Па ајде кажете нешто. Сте пробале некогаш да медитирате? Вежбате јога?
Јас сум пробала да медитирам, ама за жал беше неуспешно. Мислам дека сум преокупирана за да се сосредочам на то..
Ако знајте напишете и нешто за овие термини.
Јас сум пробала да медитирам, ама за жал беше неуспешно. Мислам дека сум преокупирана за да се сосредочам на то..
Ако знајте напишете и нешто за овие термини.
T&T- Шмизла со без наводници
Број на мислења : 663
Забавен? : е то би требало други да го кажат, иако сама си се сметам за луда и забавна (и нарцис)
Re: Медитација,јога и све шо ќе ви паднит на памет
Јога неам пробано, али медитирам прилично успешно, ама не во некој лотус положби и такви срања.
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
Јас пробвев Јога на нинтендоно Wii Fit!!! Мн јако мислам знајте со нинтендо е?
Иначе првите пати е тешко, и кажвит како да дишиш дџа бу нешо!!! То дур беа брачедине ох!
Иначе првите пати е тешко, и кажвит како да дишиш дџа бу нешо!!! То дур беа брачедине ох!
мирАл- lec dudat again!
Број на мислења : 708
Хоби(работа) : едрење
Забавен? : најзабавен
Да бе, и јас сакам такво нинтендо
Забавен? : е то би требало други да го кажат, иако сама си се сметам за луда и забавна (и нарцис)
Ко ќе дојдет пак, сеа требит брзо да дојдет ќе те викнам и заедно ќе вежбаме одговаратT&T напиша:Да бе, и јас сакам такво нинтендо

мирАл- lec dudat again!
Број на мислења : 708
Хоби(работа) : едрење
Забавен? : најзабавен
мирАл напиша:Ко ќе дојдет пак, сеа требит брзо да дојдет ќе те викнам и заедно ќе вежбаме одговаратT&T напиша:Да бе, и јас сакам такво нинтендо
Yeaaaaaah
Да, на тренинг сезам ко ќе прајме...
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
Imam probano joga ama glupo mi e...neznam zsh,a meditiranje mi e interesno ama ne vo nekoj bla polozhbi ko sho kazha kojgode pogore.
Alexandra- Секретарка на форумот
Број на мислења : 176
Забавен? : Prilichno.
Mary Jane напиша:Да, на тренинг сезам ко ќе прајме...
Не е сезам
сензан е!
Најдобра положба за почетници е хоризонтална, т.е. додека лежите....
Master- Харатист!
Број на мислења : 957
Хоби(работа) : Вампир
Забавен? : тихххх
Иначе медитација да... некогаш и со отворени очи ќе се усредоточам на нешо во мозокоф и немат врска дали се отворени очиве или затворени. Значи точка во мозокоф замислувам пример црна и не мислам на нишо или скрос не мислам на нишо а иначе и те одмарат психички медитацијата 

Поентата на медитацијата не е во тоа да не мислите на ништо........
Master- Харатист!
Број на мислења : 957
Хоби(работа) : Вампир
Забавен? : тихххх
Bleak напиша:Иначе медитација да... некогаш и со отворени очи ќе се усредоточам на нешо во мозокоф и немат врска дали се отворени очиве или затворени. Значи точка во мозокоф замислувам пример црна и не мислам на нишо или скрос не мислам на нишо а иначе и те одмарат психички медитацијата
Сакаш да кажиш дека го прајш она шо го может можда 10 луѓе се на се во светов? Сакаш да кажиш дека имаш постигнато нирвана???????
Јас мислам грешка си..

Јас само Металика иам успеано да постигнам.T&T напиша:Bleak напиша:Иначе медитација да... некогаш и со отворени очи ќе се усредоточам на нешо во мозокоф и немат врска дали се отворени очиве или затворени. Значи точка во мозокоф замислувам пример црна и не мислам на нишо или скрос не мислам на нишо а иначе и те одмарат психички медитацијата
Сакаш да кажиш дека го прајш она шо го может можда 10 луѓе се на се во светов? Сакаш да кажиш дека имаш постигнато нирвана???????
Јас мислам грешка си..
Ако успејш да медитираш значит дека си достигнал нирвана?T&T напиша:Bleak напиша:Иначе медитација да... некогаш и со отворени очи ќе се усредоточам на нешо во мозокоф и немат врска дали се отворени очиве или затворени. Значи точка во мозокоф замислувам пример црна и не мислам на нишо или скрос не мислам на нишо а иначе и те одмарат психички медитацијата
Јас мислам грешка си..

Marej- Модератор
Број на мислења : 986
Забавен? : ултра
Воопшто не... Не мислев така, ситуацијата со Блеак ме потсети зш трдеше дека успеал да не мислит на ништо, шо ме асоцираше на издвојување на духот од телото.
Pa to e vsusnost meditacija, i jas praktikuvam sekoja vecer nekolku min da ne mislam na niso, za relaksacija, bez nikakvi sveki ili mirizlivi stapcinja
Marej- Модератор
Убо е да практикуваш, друго е да постигниш. Малку луѓе на светов имет постигнато да не мислет на ништо, без помагала ко шо се стапчиња или свеќи...
Јас за жал, немам пробано како шо требит. Се имам потрудено, ама бев недоволно смирена и сконцентрирана. Ко ќе сум спремна, пак ќе прбам
Јас за жал, немам пробано како шо требит. Се имам потрудено, ама бев недоволно смирена и сконцентрирана. Ко ќе сум спремна, пак ќе прбам
Како мојт нешо да ти паднит на памет?? Од кај ќе паднит?? Ќе те удрит силно? Ќе те болит после???
Џајко- addicted to beautiful days
Број на мислења : 950
Хоби(работа) : flying
Забавен? : можеби
Ак ти паднит нешо помеко и понежно немат да те болит... на пример ко медитација. А ак ти паднит клавир на гла да речиме... тоаш ќе те болит.Џајко напиша:Како мојт нешо да ти паднит на памет?? Од кај ќе паднит?? Ќе те удрит силно? Ќе те болит после???
Болиглава- Администратор
Број на мислења : 1166
Благодарам, сега се ми е јасно, сега го гледам светот поинаку со очи широко отворени и мозок пуштен на пасење. Уште еднаш, благодарам!Болиглава напиша:Ак ти паднит нешо помеко и понежно немат да те болит... на пример ко медитација. А ак ти паднит клавир на гла да речиме... тоаш ќе те болит.Џајко напиша:Како мојт нешо да ти паднит на памет?? Од кај ќе паднит?? Ќе те удрит силно? Ќе те болит после???
Џајко- addicted to beautiful days
Број на мислења : 950
Хоби(работа) : flying
Забавен? : можеби
Sh... aj niso. Baj d vej ako nekoja rabota praktikuvas da ja prajs znacit si uspeal da ja izvrsis.
Marej- Модератор
Вторпат истата финта.Marej напиша:Sh... aj niso. Baj d vej ako nekoja rabota praktikuvas da ja prajs znacit si uspeal da ja izvrsis.

Marej- Модератор
Страна 1 of 2 • 1, 2
Страна 1 of 2