Сон
+20
PhiLL * E
Punk
Џајко
комшивка
L S D
Alexandra
Наташа
hollow
sokol
Mary Jane
корун
kojgode
Lastojca
A GiRL
мирАл
mitan
Болиглава
Master
Marej
T&T
24 posters
Страна 2 of 3
Страна 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Сон
или од користење на протеини- ова го слшнав на тв на дисковериMaster напиша:sokol напиша:јас имам влажни соништа
тоа е затоа што неможеш да имаш секс во ралноста, а си опседнат со тоа. Или можеби се наоѓаш во период кога твојата потсвест одговара на твоите физички потреби.
Не се нервирајте сега, само му објаснав на чоеков шо можат да значатн неговите соништа. логично е.
мирАл- lec dudat again!
Број на мислења : 708
Хоби(работа) : едрење
Забавен? : најзабавен
Хахаха!!!!На двајцата!
Master- Харатист!
Број на мислења : 957
Хоби(работа) : Вампир
Забавен? : тихххх
не ни почнав да читам ама ак иам нешо писмена за соној ке го зеам есејов 100%Master напиша:Ај и јас да се потрескам малце...
Сонот е посебна состојба на на многу сложена активност и изменета свесност.
Можеби сите мислевте дека додека сонуваме мозокот се одмора, ама не е така.
Во соништата реалноста не постои, чувството за логика, време и простор се губи, а соништата најчесто се необјасливи. Сопред Фројд соништата често имаат и прикриени значења (гледано од психолошки аспект овие значења се многу поважни од површинските значена на сонот).
Ние по психологија учевме дека човекот ги потиска сите непријатни чувства, она од што се плаши, некои работи кои сака да ги скрие од општеството, некои од нив кои не се општевствено прифатени во некоја посебна "преграда" во мозокот, каде тие трајно се вкопуваат во нашата потсвест. Така, овие потиснати работи подоцна се појавуваат во нашите соништа.
Од друга страна пак Јунг тврдел дека преку соништата можеме да ја определиме нашата иднина.
Јас лично се согласувам со двете тврдења.
Тврдењето на Фројд дека сонот ја представува нашата подсвест во моментот и тврдењено на јунг дека соновите ја представуваат нашата иднина.
На пример, дали некогаш ви се случило да имате тест по некој предмет и да сте чувствувале голем страв заради тоа?(овај пример прв ми текна) Дали подоцна сте ја сонувале таа ситуација онака како што сте се плашеле дека ќе испадне?
Верувам дека скоро сите сте го имале тоа чувство, барем еднаш во животот.
Па да видиме, ако го анализираме овој сон водејќи се дека сонот не представува нас во моментот, воочуваме дека Фројдовото тврдење е точно. Ние во моментот го потискаме тој страв и возбуда поради предстојниот тест и тој се јавува во нашите соништа.
Она што го тврдел Јунг се јавува како последица на потиснатите чувства. На пример, сигурно сме сонувале дека сме добиле лоша отценка или се случила некоја незгода или слично. Значи, последицата тука представуват иднина. Но, нашата потсвест работи толку интересно што кај нас после ваквиот сон се јавуваат размислувања за она што треба да го превземеме за да ја спрешиме таквата ситуација.
Сигурно некои од вас после ваквите сонови се трудат да поднаучат нешто, за да не се брукаат на тестот.(или превземаат некои други акции, на пример препишување).
Па мислам дека е доволно сега за сега,се надевам дека некој ќе се потрудит да прочитат.
И луѓе, не држете ме за збор, бидејќи ова е мое ЛИЧНО зармислување за соништата. Многу сум фасцинирана од Фројд и ги имам прочитано Толкување на Соништата, па така сега си оформив еден мал есеј за она што јас го мислам.
Ако нешто ве интересира слободно прашајте.
mitan- Адаптериште
Број на мислења : 352
Хоби(работа) : spienje
Забавен? : za kogo kako
Master напиша:Ај и јас да се потрескам малце...
Во соништата реалноста не постои, чувството за логика, време и простор се губи, а соништата најчесто се необјасливи. Сопред Фројд соништата често имаат и прикриени значења (гледано од психолошки аспект овие значења се многу поважни од површинските значена на сонот).
Ние по психологија учевме дека човекот ги потиска сите непријатни чувства, она од што се плаши, некои работи кои сака да ги скрие од општеството, некои од нив кои не се општевствено прифатени во некоја посебна "преграда" во мозокот, каде тие трајно се вкопуваат во нашата потсвест. Така, овие потиснати работи подоцна се појавуваат во нашите соништа.
Од друга страна пак Јунг тврдел дека преку соништата можеме да ја определиме нашата иднина.
Тврдењето на Фројд дека сонот ја представува нашата подсвест во моментот и тврдењено на јунг дека соновите ја представуваат нашата иднина.
На пример, дали некогаш ви се случило да имате тест по некој предмет и да сте чувствувале голем страв заради тоа?(овај пример прв ми текна) Дали подоцна сте ја сонувале таа ситуација онака како што сте се плашеле дека ќе испадне?
Па да видиме, ако го анализираме овој сон водејќи се дека сонот не представува нас во моментот, воочуваме дека Фројдовото тврдење е точно. Ние во моментот го потискаме тој страв и возбуда поради предстојниот тест и тој се јавува во нашите соништа.
Она што го тврдел Јунг се јавува како последица на потиснатите чувства. На пример, сигурно сме сонувале дека сме добиле лоша отценка или се случила некоја незгода или слично. Значи, последицата тука представуват иднина. Но, нашата потсвест работи толку интересно што кај нас после ваквиот сон се јавуваат размислувања за она што треба да го превземеме за да ја спрешиме таквата ситуација.
Сигурно некои од вас после ваквите сонови се трудат да поднаучат нешто, за да не се брукаат на тестот.(или превземаат некои други акции, на пример препишување).
Па мислам дека е доволно сега за сега,се надевам дека некој ќе се потрудит да прочитат.
И луѓе, не држете ме за збор, бидејќи ова е мое ЛИЧНО зармислување за соништата. Многу сум фасцинирана од Фројд и ги имам прочитано Толкување на Соништата, па така сега си оформив еден мал есеј за она што јас го мислам.
Ова нешто како дежа ву јас го доживувам. А дали нешо каратето влијае на контрола на потсвеста? Затоа што откако тренирам, овие дежа ву ситуации се многу почести. Шо мислиш?
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
хахаххаах
јас мислам дека знам зш од ко почнавме на карате тие дежа ву ситуации ти се мнооогу мнооогу почести
ама кај и да е,мислам ке дојт до голема превртница на тематиката со ја сонвиш.Морат!Си знајш ти
Сонот е потсвест и нишо друго.....за жал не бираме шо ќе ни е во подсвеста
јас мислам дека знам зш од ко почнавме на карате тие дежа ву ситуации ти се мнооогу мнооогу почести

ама кај и да е,мислам ке дојт до голема превртница на тематиката со ја сонвиш.Морат!Си знајш ти

A GiRL- Солиден Адаптер
Број на мислења : 169
хахаххаах
Мary Jane,јас мислам дека знам зш од ко почнавме на карате тие дежа ву ситуации ти се мнооогу мнооогу почести
Мary Jane,јас мислам дека знам зш од ко почнавме на карате тие дежа ву ситуации ти се мнооогу мнооогу почести

A GiRL- Солиден Адаптер
Број на мислења : 169
Mojме да одбериме шо ќе ни е во подсвеста со повторвење на истото нешто секојдневно или нешто слично, ама друга тема е то.A GiRL напиша:
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
kojgode напиша:Mojме да одбериме шо ќе ни е во подсвеста со повторвење на истото нешто секојдневно или нешто слично, ама друга тема е то.A GiRL напиша:
Епа зато сакав да ја прашам Мастер, за овие работи, таа ќе сфатит, зато шо карате е збир на две филозофии зен и бушидо, кои длабоко навлегуваат во свеста и подсвеста...
Последната промена е направена од Mary Jane на Чет Јан 22, 2009 12:48 am. Мислењето е променето 1 пати (Reason for editing : Сфаќа требаше, а не сваќа...)
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
По подолго време сонвев кошмар вчера вечер. Сигурно ова ве интересираше.
Болиглава- Администратор
Број на мислења : 1166
Раскажи го својот сон јас ќе ти го протолкувам.Болиглава напиша:По подолго време сонвев кошмар вчера вечер. Сигурно ова ве интересираше.
kojgode напиша:Раскажи го својот сон јас ќе ти го протолкувам.Болиглава напиша:По подолго време сонвев кошмар вчера вечер. Сигурно ова ве интересираше.
Се роди маѓката баба ванѓа..

T&T- Шмизла со без наводници
Број на мислења : 663
Забавен? : е то би требало други да го кажат, иако сама си се сметам за луда и забавна (и нарцис)
Одев по улица и двајца зборвеја и место зборој да излегвет им излегвеја цифри низ уста и цифрите им се праеја згради и зградите се рушеа на мене, а јас бегав ко избезумен.kojgode напиша:Раскажи го својот сон јас ќе ти го протолкувам.Болиглава напиша:По подолго време сонвев кошмар вчера вечер. Сигурно ова ве интересираше.
Болиглава- Администратор
Болиглава напиша:Одев по улица и двајца зборвеја и место зборој да излегвет им излегвеја цифри низ уста и цифрите им се праеја згради и зградите се рушеа на мене, а јас бегав ко избезумен.kojgode напиша:Раскажи го својот сон јас ќе ти го протолкувам.Болиглава напиша:По подолго време сонвев кошмар вчера вечер. Сигурно ова ве интересираше.
Wow, не знам шо значел сонов, и сугурно никој не знајт освен ти, ама многу е содржаен............
Секогаш сонвиш вакви соној?
T&T- Шмизла со без наводници
Број на мислења : 663
Забавен? : е то би требало други да го кажат, иако сама си се сметам за луда и забавна (и нарцис)
Не. Многу ретко.T&T напиша:Wow, не знам шо значел сонов, и сугурно никој не знајт освен ти, ама многу е содржаен............
Болиглава- Администратор
Имаш влезено во светот на матриксБолиглава напиша:Не. Многу ретко.T&T напиша:Wow, не знам шо значел сонов, и сугурно никој не знајт освен ти, ама многу е содржаен............

мирАл- lec dudat again!
Број на мислења : 708
Хоби(работа) : едрење
Забавен? : најзабавен
Не оди на писи една недела мојт ке ти поминит
hollow- Шуко утикач
Број на мислења : 348
Хоби(работа) : Бричење костени
Не сум била сама, добро е. И јас така, то шо нејќам да го сонвам, без разлика дал е нешо страшно, глупо, или едноставно не можам будна да го глеам, а не пак на сон, мислам на него пред спање и свршена работа.корун напиша:Будала сум права. Иначе убо ми е после хорор филм, една ретроспекција си прам и немат шанси да го сонвам...

Наташа- Модератор
Број на мислења : 472
Ама неубо е после порнич ретроспекција ко ќе напрајш.корун напиша:Будала сум права. Иначе убо ми е после хорор филм, една ретроспекција си прам и немат шанси да го сонвам...
Глупости сонвам.
Alexandra- Секретарка на форумот
Број на мислења : 176
Забавен? : Prilichno.
kojgode напиша:Раскажи го својот сон јас ќе ти го протолкувам.Болиглава напиша:По подолго време сонвев кошмар вчера вечер. Сигурно ова ве интересираше.
ја сонвев професоркана Сања на едно место бевме....
L S D- underground homosapiens
Број на мислења : 184
Забавен? : normalno :D
L S D напиша:ја сонвев професоркана Сања на едно место бевме....
Ова значит дека наредниов месец ке имаш проблеми со здравјето, во областа на љубовта можни се расправии со партнерот, со пријателите ке се однесуваш исто како да не ги познаваш. Најсреќен ден : Среда.
ех санња сања само проблеми прајт :S:S
L S D- underground homosapiens
Број на мислења : 184
Забавен? : normalno :D
mitan напиша:не ни почнав да читам ама ак иам нешо писмена за соној ке го зеам есејов 100%Master напиша:Ај и јас да се потрескам малце...
хахаахах исто и јас

комшивка- Адаптериште
Број на мислења : 846
Болиглава напиша:Одев по улица и двајца зборвеја и место зборој да излегвет им излегвеја цифри низ уста и цифрите им се праеја згради и зградите се рушеа на мене, а јас бегав ко избезумен.kojgode напиша:Раскажи го својот сон јас ќе ти го протолкувам.Болиглава напиша:По подолго време сонвев кошмар вчера вечер. Сигурно ова ве интересираше.
Moжда значит дек некој нешо шо ќе речит тебе ќе те повредит...
Наташа- Модератор
Број на мислења : 472
Страна 2 of 3 • 1, 2, 3
Страна 2 of 3