Учам за да добијам висока оценка или учам за мое добро?
+23
Наташа
Фазлија
The Breaking Dawn
lela
FalcoN eYe
Bleak
PhiLL * E
malina
xpert
Stefk0
REGINA
fairy
Alexandra
комшивка
T&T
Marej
Болиглава
A GiRL
grgrgr
Master
корун
Mary Jane
kojgode
27 posters
Страна 2 of 2
Страна 2 of 2 • 1, 2
Учам за да добијам висока оценка или учам за да научам за мое добро?
Re: Учам за да добијам висока оценка или учам за мое добро?
Zavisi po koj predmet!Ucam za super ocenka po site predmeti ama po nekoj predmeti ucam do testot ili ispituvanjeto, a po nekoj ucam za da naucam!
lela- Адаптер во подем
Број на мислења : 85
зависит по кој предмет..
она шо ме интересират го учам со задоволство
а она шо не го сакам ке ги научам професорине и само пред испитвење или нешто учам
а шо имат да учам за оценки ко и така не се реални :P:P
она шо ме интересират го учам со задоволство
а она шо не го сакам ке ги научам професорине и само пред испитвење или нешто учам
а шо имат да учам за оценки ко и така не се реални :P:P
The Breaking Dawn- Модератор
Број на мислења : 1107
Таков е системот, за да мојш на факултет да се запишиш (за ефтини пари) ти требет оцени. Оцени тешко се земет со учење за знаење.А учењето за знаење многу користит на факултет. Да не знајт чоек кој пат да го фатит. Јас читкав за знаење, и ми се исплатвит сега за сега.
Фазлија- Солиден Адаптер
Број на мислења : 106
Луѓе, шо лупате глупости? Како мојт да имаш знаење, а да немаш убај оценки? Ак знајш, ќе имаш и петки/четворки.
Наташа- Модератор
Број на мислења : 472
Мојт на пример ради карање со професори да имаш по слаби оценки. И плус то знаењето покасно се глеат. На пример овие бубалициве учет за 1 час све знает, а ако ги прашет за некоја постара тема нешто се бунет ам незнаев дек ми е за повторвење. А то шо го учиш за знаење сигурно те интересират и ќе го запамтиш и сватиш многу поубо.
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
Абе за дисциплина море битна е, и да учиш за оценка и да учиш за да знајш. не е битно то. Не мојш ти востанија да креваш секој час и да си зборвиш со професорине ко шо си зборвиш со другарти Спасе или комшијана ко ќе е пукнат в вена. Ова не ти држит вода.kojgode напиша:Мојт на пример ради карање со професори да имаш по слаби оценки. И плус то знаењето покасно се глеат. На пример овие бубалициве учет за 1 час све знает, а ако ги прашет за некоја постара тема нешто се бунет ам незнаев дек ми е за повторвење. А то шо го учиш за знаење сигурно те интересират и ќе го запамтиш и сватиш многу поубо.
А ова второво, баш не ме побиваш, туку ме поддржвиш. Викаш дек овие шо учеле напамет не знаеле после еден месец, а овие шо сфаќале знаеле и од пред не знам колку време лекција. Значит, пак ќе си имет убај оценки.
Наташа- Модератор
Шо не ми држит вода ко праша како мојш да имаш слаби оценки а да знајш, ево ти кажав, ак ја изнервираш профсеорката и за инает некој глупости да те прашвит. Некој работи шо ги немат ни во енциклопедии. А за тие вторите само то шо ги интересират го учет ваљда. На пример јас учам само кј е бубрегов и со функција имат, а не можам да го научам она глупоно бовманова чашка кј се наоѓат зш ме болит куроф. И то малку шо ќе го научам кј се наоѓат бубрегов зш само то једино го учам за знаење, не е доволно за да иам 5ка зш ќе ме прашат кј се наоѓат Бовманова чашка. То ми беше муабетоф.
Фак, требит да учам биологија.
Marej- Модератор
Број на мислења : 986
Забавен? : ултра
За твое добро или за висока оценка? Јас сум следен ме стана минатиот час абер немаф ѕвоното ме спаси.Marej напиша:Фак, требит да учам биологија.
Знам доволно за мое добро за темава, а требит да доучам само заради висока оценка. И одвај чекам да дојт 4та да немам ни биологија, ни хемија, ни физика.
Marej- Модератор
Број на мислења : 986
Забавен? : ултра
Убо ај за првово во право си.
А за второво, аку учиш за да знајш, значит предметов имат врска со факултетот шо сакаш да ојш. На пример, ќе се концентрираш појќе на јазици ак сакаш да ојш на филолошки. Морат да знајш голем процент од материјалов, за после за се надоградвиш на факултет, зш во спротивно работава ќе испаднит да учиш да трчаш, а да не знајш да ојш.
А ак учиш за општа култура, доволно ти е основното да го научиш и да го памтиш цел живот, а то другото ќе го научиш напамет ак го барет то од тебе и пак ќе си имаш петка, после ак сакаш и заборај го.
А за второво, аку учиш за да знајш, значит предметов имат врска со факултетот шо сакаш да ојш. На пример, ќе се концентрираш појќе на јазици ак сакаш да ојш на филолошки. Морат да знајш голем процент од материјалов, за после за се надоградвиш на факултет, зш во спротивно работава ќе испаднит да учиш да трчаш, а да не знајш да ојш.
А ак учиш за општа култура, доволно ти е основното да го научиш и да го памтиш цел живот, а то другото ќе го научиш напамет ак го барет то од тебе и пак ќе си имаш петка, после ак сакаш и заборај го.
Наташа- Модератор
Мојш да го научиш то напамет ама то е веќе за оценка не за знаење. Зато тој шо учит само за знаење со разбирање не морат да значит дека требит петка или четворка да имат, голема е можноста ама не е 100%. А иначе и јас прам ко шо имаш наведено погоре во примероф.Наташа напиша:
Aбе добро то море, ама тие шо учет за знаење, секако дека сакет и убај оценки, зш шо кур да учиш ак немаш просек за на факултет, да не мојш после да продолжиш, зш средно нишо не е денес, ветар во магла(освен ак нејќиш да чистиш клозети или да садиш компири). Значит, учет за да знает, ама сепак им се и оценките битни, и то шо го сфатиле, шо ќе им требит за понатака, го надополнвет со то шо ќе го научет напамет и ќе си имет убај оценки.kojgode напиша:Мојш да го научиш то напамет ама то е веќе за оценка не за знаење. Зато тој шо учит само за знаење со разбирање не морат да значит дека требит петка или четворка да имат, голема е можноста ама не е 100%. А иначе и јас прам ко шо имаш наведено погоре во примероф.Наташа напиша:
Наташа- Модератор
И истиов муабет го прајте и почвите да го тупите многу. Ај сеа реплицирај и` Пуре за уш еднаш да си вратите и така дур не ви се приспијат.
Болиглава- Администратор
Број на мислења : 1166
Некој на ФОН се запишвет не им требит некој просек. А некој и врски си имет на крај само си поправет. Сеа можда нешто построго е ќе требит малку учење на памет ама ќе вииме.Наташа напиша:Aбе добро то море, ама тие шо учет за знаење, секако дека сакет и убај оценки, зш шо кур да учиш ак немаш просек за на факултет, да не мојш после да продолжиш, зш средно нишо не е денес, ветар во магла(освен ак нејќиш да чистиш клозети или да садиш компири). Значит, учет за да знает, ама сепак им се и оценките битни, и то шо го сфатиле, шо ќе им требит за понатака, го надополнвет со то шо ќе го научет напамет и ќе си имет убај оценки.kojgode напиша:Мојш да го научиш то напамет ама то е веќе за оценка не за знаење. Зато тој шо учит само за знаење со разбирање не морат да значит дека требит петка или четворка да имат, голема е можноста ама не е 100%. А иначе и јас прам ко шо имаш наведено погоре во примероф.Наташа напиша:
Ок ај сеа да прекиниме зш ќе не банират лошиов.
Наташа- Модератор
Ај ак мојт нек ме банират да го видам.
Јас сум пример во спротивното од то што го велиш.Наташа напиша:Луѓе, шо лупате глупости? Како мојт да имаш знаење, а да немаш убај оценки? Ак знајш, ќе имаш и петки/четворки.
Јас знев поќе од професорките за некои работи, и заради то то ги поправав ко ќе згрешеа и слични работи, ги немав сите петки, една година и многу добар поминав, а можев да им сум професор на професорите по то што немав 5.
Фазлија- Солиден Адаптер
Ај прочитај го то шо зборвев со којгоде, стварно не ми се прајт истиов муабет по вторпат.
Наташа- Модератор
Се извиноом (ако преведиме по дебрчки)
Фазлија- Солиден Адаптер
јас учам то шо ме интересират за мене а другото за оценка.сега е побитна оценката иначе не мојме на факултет да се запишиме со низок просек.добро сега битно е и на матура како ке положиш ама оценките...иначе би било супер кога би имале тро пописмени професори и позаинтересирани ама то е...си гледет часот да им поминит и да си заминат...и да напоменам пак јас знам англиски многуууууууууу поќе од сузи
sweet- Адаптер4е
Број на мислења : 27
Хоби(работа) : чашитлама и исфрлање нервоза
Забавен? : пренајмногу
хм........ и за едното и за другото
Angelic- ex Rainbow*
Број на мислења : 713
Неколку предмети учам за мене лично, пошо едноставно, сакам да ги учам.
А другите предмети ги учам за оценка, за да можам да се запишам на факултет.
А другите предмети ги учам за оценка, за да можам да се запишам на факултет.
Рокси- Нејкам ништо
Број на мислења : 517
појке ко за оценка да учам
METALBOY- Адаптериште
Број на мислења : 992
Хоби(работа) : офтопик
Забавен? : Не, забрзан
Страна 2 of 2 • 1, 2
Страна 2 of 2