Парите носат среќа
+14
lela
*UnIqUe*
grgrgr
корун
Mary Jane
Џајко
rihanna
kojgode
The Breaking Dawn
sokol
Рокси
Page
RoTkViCa
METALBOY
18 posters
Страна 2 of 2
Страна 2 of 2 • 1, 2
Re: Парите носат среќа
Да парите носат среќа. Многу. И не, не сум материјалист поради моево вакво мислење.
Ама исто така носат и несреќа.
Абе требит само да знајш како да манипулираш со кешот врака и то е то.
Ама исто така носат и несреќа.
Абе требит само да знајш како да манипулираш со кешот врака и то е то.
REGINA- my way... or no way!
Број на мислења : 914
Хоби(работа) : Ваѓање луѓе од такт.
Ништо од надвор неможе да ни донесе среќа или несреќа.
Среќата се наоѓа во нас, само од нас зависи дали ќе ја согледаме или не.
Никој и ништо неможе да не’ направи среќни ако самите не го постигниме тоа.
Среќата се наоѓа во нас, само од нас зависи дали ќе ја согледаме или не.
Никој и ништо неможе да не’ направи среќни ако самите не го постигниме тоа.
Рокси- Нејкам ништо
Број на мислења : 517
ова демек парите неможет да те напрат среќна?
и среќата шо се наоѓат во нас требит од време на време да бидит поттикната да се разбудит... еден од можните начини се парите, дан ти се слошит ак фатиш спортска некоја уба сума? или нешо слично.
значи еве сеа тро општо: мојш да си дозволиш да имаш се ако имаш пари, поточно мојш да си ги дозволиш материјалните работи и некои луксузи таму. и мојш дури да си дозволиш да поседуваш луѓе.
а ак немаш пари само би кукал цел живот, па ај сеа шо е пубо: луксузот или животното кукање по пари?
добро сеа среќата нормално мојт да се подразбудит и со пријателства, љубов, секс и слични срања... ама кај кого како.
парите носат среќа со то шо се обезбедуват едно семејство барем да имат да јајт, и то одвишок, па мојт и да поделит со другите. то би ги праело среќни, ама сепак, стартот е со пари.
и среќата шо се наоѓат во нас требит од време на време да бидит поттикната да се разбудит... еден од можните начини се парите, дан ти се слошит ак фатиш спортска некоја уба сума? или нешо слично.
значи еве сеа тро општо: мојш да си дозволиш да имаш се ако имаш пари, поточно мојш да си ги дозволиш материјалните работи и некои луксузи таму. и мојш дури да си дозволиш да поседуваш луѓе.
а ак немаш пари само би кукал цел живот, па ај сеа шо е пубо: луксузот или животното кукање по пари?
добро сеа среќата нормално мојт да се подразбудит и со пријателства, љубов, секс и слични срања... ама кај кого како.
парите носат среќа со то шо се обезбедуват едно семејство барем да имат да јајт, и то одвишок, па мојт и да поделит со другите. то би ги праело среќни, ама сепак, стартот е со пари.
Се согласувам со тебе, но што е всушност среќата?
Релативен поим си е, зато би биле залудни сите препукувачки дискусии околу неа.
Не велам дека не би била 3АДОВОЛНА ако добијам пари, но тоа е за мене само задоволство, краткорочно. Според мене, среќата е нешто многу поголемо и многу потешко да се достигне, а кога еднаш ќе се достигне потешко е да се изгуби што не е случај со задоволството.
Релативен поим си е, зато би биле залудни сите препукувачки дискусии околу неа.
Не велам дека не би била 3АДОВОЛНА ако добијам пари, но тоа е за мене само задоволство, краткорочно. Според мене, среќата е нешто многу поголемо и многу потешко да се достигне, а кога еднаш ќе се достигне потешко е да се изгуби што не е случај со задоволството.
Рокси- Нејкам ништо
^ баш на почетокот на книгана Патот на љубовта (мислам) многу добро имаше објаснато за внатрешната среќа и онаа надворешната/материјалната среќа. И убо си имаш кажано во постов над мене..
Angelic- ex Rainbow*
Број на мислења : 713
^да, од таа книга ми е оваа идеја. И потполно се согласувам со неа.
Рокси- Нејкам ништо
зш јас мислам дека Све однадвор мојт да ни донесит среќа или несреќа? мислам... факторите околу нас, па тие се главниот фактор за то дали ќе бидиме среќни или не.Рокси напиша:Ништо од надвор неможе да ни донесе среќа или несреќа.
ај биди среќна во африка или на сибир? (ова беше најпростиот пример шо ми теквит). таму немаш пари, немаш за јадење, болести колку и да сакаш, во африка ќе се прашвиш шо беше то вода, а на сибир ќе се прашвиш шо беше то сончев ден, луѓето се све подепресивни, такви пријатели не ти требат... итн.
испадвит дека всушност среќата е дефинирана од надворешните фактори. и пошо темава е за пари, со посебен акцент на парите. (ак беше друга тема посебниот акцент ќе беше на другото )
^3начи, да не се повторвам на секое, прочитај го постот погоре кај шо кажвам дека среќата секој различно ја сфаќа.
Ако си во Африка или во Сибир мојш да се преселиш ако до толку не го сакаш то место. Можит не е едноставно ама не е ни невозможно.
Ако си во Африка или во Сибир мојш да се преселиш ако до толку не го сакаш то место. Можит не е едноставно ама не е ни невозможно.
Рокси- Нејкам ништо
Страна 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Колку парите и колите ги привлекуваат девојчињата?
» Тип на денот
» Дали поседувате каков било предмет или долна облека кој што ви носи среќа или ви е доста битен?
» Тип на денот
» Дали поседувате каков било предмет или долна облека кој што ви носи среќа или ви е доста битен?
Страна 2 of 2