Памтило и злопамтило.
+3
REGINA
malina
kojgode
7 posters
Страна 1 of 1
Памтило и злопамтило.
Која е разликата помеѓу памтило и злопамтило? Дали некој знае? Или можеби зборот памтило е некој новосоздаден збор од младата македонска интелегенција?
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
Re: Памтило и злопамтило.
мислам дека е злопамтило е правиот збор,а сега зборот памтило се користит како збор со кој би објаснале како некој памтити се и ништо не мојт да му избегат иако не е најсоодветен
malina- Адаптериште
Број на мислења : 384
Хоби(работа) : .
Забавен? : понекогаш и зависи за кого
ам би требало злопамтило да е некој шо си му згрешил нешо, а ќе ти вратит дур од ко ќе заборајш шо си му напрајл.
а памтило е поширок поим, то би било некој со прејака меморија и за добро и за лошо. така да злопамтилото влегува во групата на памтило, со осврт на меморијата за лошите работи... хахах се сплеткав, изгуби смисла ова... ај јбг
а памтило е поширок поим, то би било некој со прејака меморија и за добро и за лошо. така да злопамтилото влегува во групата на памтило, со осврт на меморијата за лошите работи... хахах се сплеткав, изгуби смисла ова... ај јбг
REGINA- my way... or no way!
Број на мислења : 914
Хоби(работа) : Ваѓање луѓе од такт.
хахааааааа
Џајко- addicted to beautiful days
Број на мислења : 950
Хоби(работа) : flying
Забавен? : можеби
Колку смешно звучитREGINA напиша: така да злопамтилото влегува во групата на памтило

Иначе, ваљда памтило е чоек све шо памтит и убо и неубо, а злопамтило само неубо.

Наташа- Модератор
Број на мислења : 472
злопамтило е дел од памтило валда
злопамтило е негативно
а памтило е секакво
:P
злопамтило е негативно
а памтило е секакво

The Breaking Dawn- Модератор
Број на мислења : 1107
а добро памтило е позитивно?The Breaking Dawn напиша:злопамтило е дел од памтило валда
злопамтило е негативно
а памтило е секакво:P
Џајко- addicted to beautiful days
Број на мислења : 950
Хоби(работа) : flying
Забавен? : можеби
Многу добро памтило иам посебно ко ќе ми напрајт некој добро и секогаш со добро враќам... а лошо скоро секогаш заборавам.... да беше лошото наменето за да се памтит не ќе се викаше лошо... греота е дел од меморијава од мозокоф да ми зафаќат... 

Џајко напиша:а добро памтило е позитивно?
според мене памтило е општ израз за чоек со добро памтење... и така... јас можам да кажам дека сум памтило секакви глупости памтам...

Страна 1 of 1