Верувате ли во живот после смртта?
+28
REGINA
Ivana
p4eli4ka
METALBOY
Рокси
Gallowsraven
kirce
Кирил
Punk
мирАл
PhiLL * E
malina
fairy
МаКсач
TONI
pankerishte
mitan
noviot
Obibos
Stefk0
L S D
Jas**
T&T
The Breaking Dawn
Mary Jane
folder
корун
kojgode
32 posters
Адаптер Форум :: Општо :: Мистерии
Страна 2 of 2
Страна 2 of 2 • 1, 2
Re: Верувате ли во живот после смртта?
АБЕ НЕЗНАМ ДАЛИ ВЕРВАМ ВО ТО НЕШО
АМА ГЛЕАМ ОВАЈ СЕГА ДА ГО ИСКОРИСТАМ ЈАКО ПА ЗА НАТАКА....
НИКОЈ НЕ СЕ ВРАТИЛ ЗА ДА КАЖИТ
АМА ГЛЕАМ ОВАЈ СЕГА ДА ГО ИСКОРИСТАМ ЈАКО ПА ЗА НАТАКА....
НИКОЈ НЕ СЕ ВРАТИЛ ЗА ДА КАЖИТ
kirce- Адаптер во подем
Број на мислења : 68
Хоби(работа) : скокач за водици
Gallowsraven напиша:Не, не, не. И немат живот после смртта.
од кај си толку сигурна ?
The Breaking Dawn- Модератор
Број на мислења : 1107
мирАл напиша:Св климент во црквана ојдовме еднуш од нашкола и Јана мислам се викаше таа и почна да ни објасвит демек добрите ке одет во рајот а лошите во пеколот (доста познато)
И дека во пеколот секој ден ќе ни ги сечеле нешо рацете и нозете и тие пак ке растеле и така до + бесконечност.... )
Тетка Јана е многу апстрактна, ве имат преплашено.
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
Не верувам во живот после смртта како реинкарнации, рај, пекол и такви глупости.
Верувам дека секој кога ќе умре, ќе скапа под земја, па ќе се претвори во хумус, ќе биде храна за растенијата, па за животните, па за луѓето и така вечно во круг. Всушност, то е барем и реално и докажано.
Верувам дека секој кога ќе умре, ќе скапа под земја, па ќе се претвори во хумус, ќе биде храна за растенијата, па за животните, па за луѓето и така вечно во круг. Всушност, то е барем и реално и докажано.
Рокси- Нејкам ништо
Број на мислења : 517
не знам колку е докажано ама имам слушнато дека некоја баба била прогласена клинички мртва и после некое време се враќат во нашиов свет и докториве и велет демек те спасивме, а таа викат дека дошле некој двајца и и рекле дека не била таја шо ја барале и после сат време или нешо така умират некој познаник од тато(некој) па можда имат живот после смрта, а можда бабава сонвела, вие одлучите.Рокси напиша:Не верувам во живот после смртта како реинкарнации, рај, пекол и такви глупости.
METALBOY- Адаптериште
Број на мислења : 992
Хоби(работа) : офтопик
Забавен? : Не, забрзан
јас вервам незнам зш....ама сигурно е нешто точно во то дека постојт живот после смрта.
p4eli4ka- Адаптер во подем
Број на мислења : 44
METALBOY напиша:Рокси напиша:Не верувам во живот после смртта како реинкарнации, рај, пекол и такви глупости.
не знам колку е докажано ама имам слушнато дека некоја баба била прогласена клинички мртва и после некое време се враќат во нашиов свет и докториве и велет демек те спасивме, а таа викат дека дошле некој двајца и и рекле дека не била таја шо ја барале и после сат време или нешо така умират некој познаник од тато(некој) па можда имат живот после смрта, а можда бабава сонвела, вие одлучите.
Ти учиш биологија?
А то со бабата... не бери гајле, имат уште многу такви приказни
Рокси- Нејкам ништо
Незнам како поврза баш биологија (нема врска продолжвиме) иначе мразам биологија , а за бабата онака искоментирав (да се земи во предвид)бла бла бла...
Онтопик - Се двоумам, сепак ко појке да сум за то дека има, ама дека нема врска со овој сегашниов
Онтопик - Се двоумам, сепак ко појке да сум за то дека има, ама дека нема врска со овој сегашниов
METALBOY- Адаптериште
Број на мислења : 992
Хоби(работа) : офтопик
Забавен? : Не, забрзан
METALBOY напиша:Незнам како поврза баш биологија (нема врска продолжвиме) иначе мразам биологија , а за бабата онака искоментирав (да се земи во предвид)бла бла бла...
Имат врска биологија, пошо по НЕКОЈА СЛУЧАЈНОСТ по биологија го учевме тој процес на умирање, распаѓање, претворање во неоргански материи (на лешот) итн итн.
се извинувам за офтопик, појако беше од мене
Рокси- Нејкам ништо
искрено незнам дал да вервам ил не...
Ivana- Солиден Адаптер
Број на мислења : 231
незнам дали вервам во живот после смртта. не сум се заинтересирала. дур сум меѓу живите ќе размислувам за овој живот... потака за другиот.
Имат само Еден кој шо знајт шо следвит после смртта.
... и замислете та личност шо го знајт одговорот не сум јас.
та работа за животот после смртта само Исус си ја знајт. и мислам дека така требит да си останит.
Имат само Еден кој шо знајт шо следвит после смртта.
... и замислете та личност шо го знајт одговорот не сум јас.
та работа за животот после смртта само Исус си ја знајт. и мислам дека така требит да си останит.
REGINA- my way... or no way!
Број на мислења : 914
Хоби(работа) : Ваѓање луѓе од такт.
Па шо знам имам некое чудно вервење односно дек после смрт се ојт во некоја друга димензија и друго време и дек валда сега околу мене шетет мн умрени луѓе шо имет нов живот и не се сеќавет на претходниот а ние не ни мојме да ги видиме ни тие нас...
Знам..бујна фантазија ама некако логично ми е
Знам..бујна фантазија ама некако логично ми е
*UnIqUe*- Солиден Адаптер
Број на мислења : 244
unique да ти кажам право и мене понекогаш така ми се чинит.
имам онака размислувано на темава, ама досеа неам седнато да си ја тупам глава дали од коќе умрам ќе одам негде или не
имам онака размислувано на темава, ама досеа неам седнато да си ја тупам глава дали од коќе умрам ќе одам негде или не
katusch- Нострадамус
Број на мислења : 148
Хоби(работа) : спиење
ќе ојте нормално под земја
Punk- Live fast!
Број на мислења : 505
Вервам.
Иначе, би имал смисла овој земски живот? Да тргниме од една обична работа шо ја прает луѓево. Некој се умират од работа да стигнит до парче леб, некој трошит пари на обични задоволства.. и на крај сите исто завршет, 6 стапки под земја, гнијат, се претвораат во ништо? епа не баш. Животот е мистерија. Некој веруваат во инкарнација (без она ре!), малце ми е чудно, се' да се вртит во земјава.
Иначе, би имал смисла овој земски живот? Да тргниме од една обична работа шо ја прает луѓево. Некој се умират од работа да стигнит до парче леб, некој трошит пари на обични задоволства.. и на крај сите исто завршет, 6 стапки под земја, гнијат, се претвораат во ништо? епа не баш. Животот е мистерија. Некој веруваат во инкарнација (без она ре!), малце ми е чудно, се' да се вртит во земјава.
Angelic- ex Rainbow*
Број на мислења : 713
Ако вервет во инкарнација или реинкарнација whatever, би требало да памтиме нешто од нашиот претходен живот во тој следен живот нели? Инаку сите горенаведни теории ти паѓет во вода. Испаѓат според тебе дека и вака и така, џабе се мачиме.Rainbow* напиша:Некој веруваат во инкарнација (без она ре!), малце ми е чудно, се' да се вртит во земјава.
Болиглава- Администратор
Број на мислења : 1166
То шо си го посеал, то ќе го пожнејш.
Angelic- ex Rainbow*
Број на мислења : 713
абре живејме за да постигниме нешчо шо ќе им е корисно на љуѓево во иднина, живејме за нас не за животот после смртта кој секако не постојт. зато не си ја тупите глата и живејте дур мојте а после ќе ви идет сите на пчејнца ама немат да глеате и ќе барате црви под земја.
Punk- Live fast!
Број на мислења : 505
Страна 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Живот
» Верувате ли во СОВРШЕНСТВО?
» Кој смер после втора и зш?
» Дали верувате во духови?
» Модератор на Ноќен живот?
» Верувате ли во СОВРШЕНСТВО?
» Кој смер после втора и зш?
» Дали верувате во духови?