Патриотизам и Национализам
+5
МаКсач
STIFLER
комшивка
mitan
pankerishte
9 posters
Страна 1 of 2
Страна 1 of 2 • 1, 2
Патриотизам и Национализам
Поради големата исфрустрираност,предизвикана од големиот број на "патриоти" на форумов решив да ја отворам темава и да ви дадам приказ и дефиниција што е патриотизам а што е национализам.
Под поимот патриотизам се подразбира изразување љубов,почитување спрема татковината не НАЦИЈАТА.
Под ова разбираме почитување на местата каде што живееме,почитување на културата и обичаите,традиционалната музика,хероите од минатото,запознавање со историјата и почитување на сите граѓани кои што го уживаат правото на слободно изразување во МАКЕДОНИЈА.
Потоа носење прешивачи,маици,капи,шалови со одредени културно историски симболи.
Под НАЦИОНАЛИЗАМ подразбираме величење на супериорноста на својата НАЦИЈА спрема инфериорните.Во случајов Македонци-албанци.
Потценување на определени народи во нивната не способност.
Носење прешивачи,маици,логоа со симболот на определени држави и нации ПРЕШКРТАНО.
Провокации кон малцинства и етничка нетолерантност.Слепо верување во херои од понов датум и не возприемање на нови идеи.
И нашиот случај мразење на Комшиите(Срби,Бугари,Грци,Албанци)
ВО овие 2 ТОЧКИ не спаѓаат луѓе со БУГАРСКИ ПАСОШИ и ПАТНИ ИСПРАВИ,анархисти и анти патриоти,малцинства,етнички заедници.
Благодарам однапред.
Епа сега коментирајте во која група се пронајдовте!
Под поимот патриотизам се подразбира изразување љубов,почитување спрема татковината не НАЦИЈАТА.
Под ова разбираме почитување на местата каде што живееме,почитување на културата и обичаите,традиционалната музика,хероите од минатото,запознавање со историјата и почитување на сите граѓани кои што го уживаат правото на слободно изразување во МАКЕДОНИЈА.
Потоа носење прешивачи,маици,капи,шалови со одредени културно историски симболи.
Под НАЦИОНАЛИЗАМ подразбираме величење на супериорноста на својата НАЦИЈА спрема инфериорните.Во случајов Македонци-албанци.
Потценување на определени народи во нивната не способност.
Носење прешивачи,маици,логоа со симболот на определени држави и нации ПРЕШКРТАНО.
Провокации кон малцинства и етничка нетолерантност.Слепо верување во херои од понов датум и не возприемање на нови идеи.
И нашиот случај мразење на Комшиите(Срби,Бугари,Грци,Албанци)
ВО овие 2 ТОЧКИ не спаѓаат луѓе со БУГАРСКИ ПАСОШИ и ПАТНИ ИСПРАВИ,анархисти и анти патриоти,малцинства,етнички заедници.
Благодарам однапред.
Епа сега коментирајте во која група се пронајдовте!
Re: Патриотизам и Национализам
Е Панкер алал да ти е за темава.... Баш сакам да видам колку се расположени луѓево за ваков разговор!!! Сите сме свесни дека во нашава држава ни е потребно едно партиско радикално националистички десно ориентирано крило кое ќе ги доведе работоте во најдобар ред!!! Македонија ЗАСЕКОГАШ!!!
??????- Гостин
Па правилната ориентација на ВМРО е таа. Партија за МАКЕДОНСКО Национално Единство.
Е сега што успеа еден Љубчо Георгиевски да ја заебит што е бугар по крф јбг.
Ке се средет работите за некое време.Пошто Ултра Десница е таа само кај нас.Неаме друга.
Ти знајш дека секогаш ке се бориме против луѓето што го изпревртија и излажираја името Македонско и плукаа по него.
Ultras Ultras Ultras Forever!!!
Вардар Егеј ПИРИН МАКЕДОНСКИ !!!
Е сега што успеа еден Љубчо Георгиевски да ја заебит што е бугар по крф јбг.
Ке се средет работите за некое време.Пошто Ултра Десница е таа само кај нас.Неаме друга.
Ти знајш дека секогаш ке се бориме против луѓето што го изпревртија и излажираја името Македонско и плукаа по него.
Ultras Ultras Ultras Forever!!!
Вардар Егеј ПИРИН МАКЕДОНСКИ !!!
Salute!! немам зборови за излагањево!!! камо сите да беа вака настроени! ULTRAS FORREVER!!!
??????- Гостин
ај зш ја заклучија другана тема кај шо фантом се тврдит како голем
патриот....ако си толку голем патриот сигурно ги мразиш другиве
малцинства во државава(да не ги набројвам) од доното на душата...епа
ако е така (шо би требало да е) слободно јави ми се и заедно ке ојме ке
тепаме (други малцинства) да го докажиме твојот патриотизам....ако си
патриот ке го напрајш то...или???!?!?!?!
mitan- Адаптериште
Број на мислења : 352
Хоби(работа) : spienje
Забавен? : za kogo kako
Епа јас си ја сакам и татковинава и нацијава.. И секогаш ќе го имам истото мислење (незнам чиво беше) - Македонија на Македонците!
комшивка- Адаптериште
Број на мислења : 846
то е бе ............. фантом ке си се докажит ........ некогаш.....
??????- Гостин
mitan напиша:ај зш ја заклучија другана тема кај шо фантом се тврдит како голем
Te молам прво прочитајте го насловот на темата. Има разлика Патриот-Националист.
Затоа и ја отворив.Ако е патриот има едно нешто ако си националист е друго нешто.
Да разграничиме во која категорија се наоѓаме.
Јас сум нешто измеѓу прва и втора категорија.Не пре екстремно
Daj Nie Sme Deca i Netrebit da ne zamaret vakvi raboti pa aj stajte ja temava fkorpa samo dovedvit do konflik nishto drugo a tebe panker izgleda to ti e celta...
STIFLER- Чомо
Број на мислења : 225
Абе ја прочита ти темата или?! Онака си коментираш на суво?!STIFLER напиша:Daj Nie Sme Deca i Netrebit da ne zamaret vakvi raboti pa aj stajte ja temava fkorpa samo dovedvit do konflik nishto drugo a tebe panker izgleda to ti e celta...
Прочитај ја и види за што се работи,за категорија на луѓе.Пишува исјаснете се,а не убите се.
Ева...да целта ми е да се испокарам сите тука и ко ке се видиме на улица да се бијаме до крв,и да не может луѓе да излегуваат надвор пошто определени луѓе ке седат на определени места...и така цело време насилство.
Ако беше така не ке имав БРЕ другари што се Анархисти и Анти Патриоти !
Ај преиспитај се и види кој греши.
Иначе да,дете си.Ондак што бараш на форум за адолесценти!18имаш бре еј...ти и јас ако не се мешаме во политика,пензионери нека се мешаат па ке свршиме работа !
И АКО ИМАШ НЕШТО ЛИЧНО ПРОТИВ МЕНЕ НЕМОЈ ДА МИ КЕНКАШ ПИШИ МИ ПРИВАТНА!
Bravo jak si(H) sekoja cestpankerishte напиша:Абе ја прочита ти темата или?! Онака си коментираш на суво?!STIFLER напиша:Daj Nie Sme Deca i Netrebit da ne zamaret vakvi raboti pa aj stajte ja temava fkorpa samo dovedvit do konflik nishto drugo a tebe panker izgleda to ti e celta...
Прочитај ја и види за што се работи,за категорија на луѓе.Пишува исјаснете се,а не убите се.
Ева...да целта ми е да се испокарам сите тука и ко ке се видиме на улица да се бијаме до крв,и да не может луѓе да излегуваат надвор пошто определени луѓе ке седат на определени места...и така цело време насилство.
Иначе да,дете си.Ондак што бараш на форум за адолесценти!18имаш бре еј...ти и јас ако не се мешаме во политика,пензионери нека се мешаат па ке свршиме работа !
STIFLER- Чомо
Па се гледа кој провоцира сега.STIFLER напиша:Bravo jak si(H) sekoja cestpankerishte напиша:Абе ја прочита ти темата или?! Онака си коментираш на суво?!STIFLER напиша:Daj Nie Sme Deca i Netrebit da ne zamaret vakvi raboti pa aj stajte ja temava fkorpa samo dovedvit do konflik nishto drugo a tebe panker izgleda to ti e celta...
Да јак сум и шо?(Х)
Се гледа по прекарот кој е паметен.(П) хохохохохохо...П бе!
Се гледа по прекарот кој е паметен.(П) хохохохохохо...П бе![/quote]
posle ova jasno e sve!
posle ova jasno e sve!
STIFLER- Чомо
posle ova jasno e sve![/quote]STIFLER напиша:Се гледа по прекарот кој е паметен.(П) хохохохохохо...П бе!
Па сфативме де нормално.
Па сфативме де нормално. [/quote]pankerishte напиша:posle ova jasno e sve!STIFLER напиша:Се гледа по прекарот кој е паметен.(П) хохохохохохо...П бе!
сфативме ? koj ste vie?
STIFLER- Чомо
Abe ti si bil epten ojden koj forum ne gledash deka so site se raspravash pak cel forum oh lelepankerishte напиша:Па цел форум!
STIFLER- Чомо
Не навредви!!! Лешпер еден!STIFLER напиша:Abe ti si bil epten ojden koj forum ne gledash deka so site se raspravash pak cel forum oh lelepankerishte напиша:Па цел форум!
Иначе се знам до голем дел луѓе од фоурмов !
Ако мислиш дека со некој сум се расправал прашај па ке вииш дека сум се заебавал!
национализам | како општествено-политичко и културно движење на граѓанската класа што се бори за будење на националната свест, за заштита на националните права и за создавање на национална држава; |
патриотизам | љубов кон татковината, родољубие. |
Две сродни чувства и важни за основа една држава
МаКсач- Адаптер во подем
Број на мислења : 82
јас сум националиста патриот.
Четкар- Шегамен
Број на мислења : 89
Хоби(работа) : неам. криза е.
Забавен? : најпојќе од сите на форумов.
прво, треба сериозно модерирање овде (мораФ)
второ, дефиницијата за национализам во почетниот пост е .... за греота. МаКсач некако поубо ја беше кажал работава.
не мешајте национализам со шовинизам, фашизам и таканатамунизам.
како што рече Горазд Чаповски, ќе го парафразирам:
`дали јас сум грешен што ја сакам и бранам мојата земја, мојата нација, традицијата, потеклото, корените? моето оружје се зборовите и музиката, со нив покажувам колку ја сакам земјата и дека ќе ја бранам од напади, од интернет војната што се води изминативе 5 години меѓу Грција и Македонија. Зошто сум нападнат оти го бранам своето? Па јас не напаѓам, не негирам туѓо! само реагирам...`
тврдокорен патриот и националист
Македонија вечна! Македонија обединета!
второ, дефиницијата за национализам во почетниот пост е .... за греота. МаКсач некако поубо ја беше кажал работава.
не мешајте национализам со шовинизам, фашизам и таканатамунизам.
како што рече Горазд Чаповски, ќе го парафразирам:
`дали јас сум грешен што ја сакам и бранам мојата земја, мојата нација, традицијата, потеклото, корените? моето оружје се зборовите и музиката, со нив покажувам колку ја сакам земјата и дека ќе ја бранам од напади, од интернет војната што се води изминативе 5 години меѓу Грција и Македонија. Зошто сум нападнат оти го бранам своето? Па јас не напаѓам, не негирам туѓо! само реагирам...`
тврдокорен патриот и националист
Македонија вечна! Македонија обединета!
Азра- Адаптер во подем
Број на мислења : 41
Хоби(работа) : мазохист
Забавен? : скроз
А знајте вие шо е МАКТЕОН?
Четкар- Шегамен
Број на мислења : 89
Хоби(работа) : неам. криза е.
Забавен? : најпојќе од сите на форумов.