Европа
+10
Фазлија
tHeJunKy
Болиглава
Џајко
Кирил
Mary Jane
комшивка
pankerishte
folder
Master
14 posters
Страна 1 of 1
Европа
Европа не е ниту датуми ниту рокови. Европа е начин за живеење. Европа е почитување на законите и грижа за вистинските вредности.
Да се влезе во семејството на Европа или не???
Да се влезе во семејството на Европа или не???
Master- Харатист!
Број на мислења : 957
Хоби(работа) : Вампир
Забавен? : тихххх
Re: Европа
folder напиша:Европаааааа, Европа, Европаа, Европааааааа, ЕЕевропаа, Еееееевропаааааа.... Фала
Педер не ми го расипви топиков
Master- Харатист!
Не.Кратко и јасно не за Европа.
Па ни сме Европа ус пат да ви НАГЛАСАМ.Законите и се што правиме ок,за наше добро ги правиме,за покорување на масата на луѓе.
Мн ме нервираат луѓе кои што влезот во ЕУ го гледаат како начин за укинување на визите.Ако влезиме во ЕУ некогаш визите ке си останат.Бидете сигурни.Тие зависат од економската стапка.Ако иаме силна Економоја тогаш самите ке ги укинат визите.
П.С А визите се нормално ставени не за Македонците кои што сме нешто повеќе од Милион туку поради националностите.
Самите увидите.
Па ни сме Европа ус пат да ви НАГЛАСАМ.Законите и се што правиме ок,за наше добро ги правиме,за покорување на масата на луѓе.
Мн ме нервираат луѓе кои што влезот во ЕУ го гледаат како начин за укинување на визите.Ако влезиме во ЕУ некогаш визите ке си останат.Бидете сигурни.Тие зависат од економската стапка.Ако иаме силна Економоја тогаш самите ке ги укинат визите.
П.С А визите се нормално ставени не за Македонците кои што сме нешто повеќе од Милион туку поради националностите.
Самите увидите.
Извини толку сум политичар не мислев лошоMaster напиша:folder напиша:Европаааааа, Европа, Европаа, Европааааааа, ЕЕевропаа, Еееееевропаааааа.... Фала
Педер не ми го расипви топиков
Кај не земале нас во Европа море шо си го мамите умот.. Зарем најголемиве сили западниве држави не растурија во минатото и ја поделија Македонија на тие конгресите, една Франција и незнам кој сега истите очеквите да си го погазат зборот и да ни помогнет? На крај краева, ни тие не сакет, а ни ние нив.. Само опсесија а и ние не знајме шо сакаме вистински..
комшивка- Адаптериште
Број на мислења : 846
И да влеземе во Европа, што потоа? Не сме созреани за таму. Ние првин треба да ги смениме менталитетот и уште повеќе да ја развиваме економијата.
Пример ви е Бугарија, како им возвраќа Унијата за нивните неодговорни постапки.
Пример ви е Бугарија, како им возвраќа Унијата за нивните неодговорни постапки.
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
Јас не сум за влез во Европа, чисто поради тоа што ако влеземе во Европа ќе треба да се однесуваме некако шаблонски, да почитуваме некои шаблонски закони и слично.
А тоа за визите јебига не зависит од влезот во Европа.
А тоа за визите јебига не зависит од влезот во Европа.
Master- Харатист!
Кај е вратата???
Џајко- addicted to beautiful days
Број на мислења : 950
Хоби(работа) : flying
Забавен? : можеби
а и реформиве европски се катастрофа(за државава), шо ги воведвиме во моментов...
тие закони се напраени за франција, англија, германија, кои шо се големи земји со силна економија и ти реков ми рече...исто ко да му дајш на некое племе компјутер и да очеквиш дека ќе фатет да програмирет...
тие закони се напраени за франција, англија, германија, кои шо се големи земји со силна економија и ти реков ми рече...исто ко да му дајш на некое племе компјутер и да очеквиш дека ќе фатет да програмирет...
tHeJunKy- Модератор
Број на мислења : 759
Хоби(работа) : Гитара, фотографирање, компонирање...
Забавен? : Сто.
Не е убо да му се пикаме на болниот в кревет
Фазлија- Солиден Адаптер
Број на мислења : 106
Znajtе шо? Никаква европска, заебете то, сеа дури можиме да им цицаме пари од фондојте европски, зш ко ќе станиме членка ќе донираме во тие фондој и ќе неаме ни за леб пари остај сеа за нигде шо сме
МаКсач- Адаптер во подем
Број на мислења : 82
Иначе според мене... требит да се менит менталитетот наш да престаниме за другите да гледаме туку да си гледаме за нас... да се издигниме на едно ниво за да заслужиме да сонуваме за Европа, а тек после да влезиме. ИНаче не сме спремни за Европска Унија.... казна за неносење појас при возење кола 300 евра.... некој имат плата од 150 евра пример.... како ќе платит казна 300 евра кога немат пари за бензин, масло, регистрација, јадеење, сметки доволно се зајмвит итн... нерационални и безмислени казни...
Па затоа ке носит ПОЈАС и нема да плати казна.Не гледам што е проблем.Bleak напиша:Иначе според мене... требит да се менит менталитетот наш да престаниме за другите да гледаме туку да си гледаме за нас... да се издигниме на едно ниво за да заслужиме да сонуваме за Европа, а тек после да влезиме. ИНаче не сме спремни за Европска Унија.... казна за неносење појас при возење кола 300 евра.... некој имат плата од 150 евра пример.... како ќе платит казна 300 евра кога немат пари за бензин, масло, регистрација, јадеење, сметки доволно се зајмвит итн... нерационални и безмислени казни...
Сите се жалевте пред некоја година немало закони,мн било нечисто,требело да се казнува,цела младина ни вози без појаси и слично.
Е сега сакавте закон и добивте.Јас викам 1000 еур нека е казна па да не му текне на никој да згреши.
Up up за законите.
Цар е Грујо!
Аабе лично сакам да влезиме, зш често патувам, годишно барем 4 пати излегвам од државава, а во европска унија нема визи и граници, има и некој други предности и негативи, ама нема да ги спомнувам, случајно да не згрешам
METALBOY- Адаптериште
Број на мислења : 992
Хоби(работа) : офтопик
Забавен? : Не, забрзан
Мислам дека НАТО е голем плус за нас посебно со шиптарскиве општини во северозападна Македонија шо се појке се стремет за автономија по примерот на Косово... Европска унија - земајки ги во предвит новиве членки е срање, ке имат само избегани македонци во странство а овде ке останет и просперирет само политички лопови... Реформиве шо ги прајме за влез се ок, ама мислам дек ке имаме проблеми после влезот исто ко Бугарија и Романија...
Страна 1 of 1