Подобро се учи од свои или од туѓи грешки?
+24
Angelic
Болиглава
METALBOY
ноунејм
Unforgettable
malina
*Rhythm Divine*
FalcoN eYe
nance
Bleak
pankerishte
REGINA
mitan
A GiRL
fairy
Mary Jane
Џајко
T&T
мирАл
Master
sokol
Alexandra
корун
kojgode
28 posters
Страна 2 of 2
Страна 2 of 2 • 1, 2
Re: Подобро се учи од свои или од туѓи грешки?
учам од други грешки ама во смисла ко ќе ми дојт на моја кожа знам како да реагирам, пошо ко ќе гледам и слушам за туѓа ргешка аку викам дека сваќам и слично...пак појќе ќе разберам ко ќе ми се десит.... значит и едното и другото...
Ivana- Солиден Адаптер
Број на мислења : 231
i od nasi i od tugi ama pojke mislam od nasi poso podrugo gi gledame greskite na drugite a podrugo nasite drugo e koke osetis na svoja koza
Ane- Солиден Адаптер
Број на мислења : 179
*Rhythm Divine* напиша:Сакам да се научам да учам од туѓи грешки..
невозможно е
Неможиш да учиш од туѓи грешки колку и да сакаш.. ќе си помислиш можеби ам ако него ова му се случи нема и мене..
затоа секогаш се учи од сопствените, но и од сопствените некогаш нема да можиш да научиш.. секогаш ќе постои некоја грешка која ќе ја повториш.
Така да, јас сум за тоа дека само треба да се живее животов и грешките нека се прават колку и да се.. посекако нема некоја посебна дефиниција ај сеа напрајв грешка, нема пак да ми текни.. несвесно ќе ја напрајш..
секоја грешка претставува пад, а секој пад почеток на нов успех или уште поголема грешка
потполно се согласувам......јас една грешка ја направив 2 пати, значи од сопствена грешка не научив,не пак од туѓа.Се надевам трет пат нема да има....па ќе видам колку сум научила....
RoTkViCa- Модератор
Број на мислења : 723
Хоби(работа) : Аеробик,возење ролери,слушање музика и дружење на форумчево :D
Забавен? : хм....оценете сами
Најубо е да се учит од туѓи грешки така ке знајш шо да прајш а шо не во животов односно нема да губиш време во искусвење на веке искусени работи ама од дуги луѓе. Ама некогаш е убо и на своја кожа да осетиш какви се работите, зошто така се веке појасни сите работи
*UnIqUe*- Солиден Адаптер
Број на мислења : 244
па нормално на тугите - да не осетиш болка на своја кожа, а да ако си анимал тогаш поубо на свој гршки, како шо рекол некој, човек се учи со збор, а мечка со стап! 

METALBOY- Адаптериште
Број на мислења : 992
Хоби(работа) : офтопик
Забавен? : Не, забрзан
Страна 2 of 2 • 1, 2
Страна 2 of 2