Перење чорапи
+10
комшивка
Жбафта
T&T
Лана
Болиглава
Mary Jane
корун
kojgode
Lucybell
Marej
14 posters
Адаптер Форум :: Хоби :: Останати хобија
Страна 1 of 1
Перење чорапи
Ова хоби ми е особено драго и мислам дека е вклучена и голема доза на уметност во истото.
Дали на овој форум ќе најдам колеги?
Дали на овој форум ќе најдам колеги?
Marej- Модератор
Број на мислења : 986
Забавен? : ултра
Re: Перење чорапи
да да еве јас сеа сестра ми имат мали чорапчиња па и ги перам во омекнувач! многу е забавно
Lucybell- ~ѕвонулка~
Број на мислења : 102
Јас ретко перам чорапи. Бидејќи и кога одам на патување мама ми става во торбата 20 пара чорапи повеќе од потребното, а дома мама ми ги пере. Така да не сум осетил потреба за тоа и неможам да се развијам во тој правец на уметноста.
kojgode- Односи со јавноста
Број на мислења : 1938
Хоби(работа) : денгубец
Забавен? : party
Мислам дека ова хоби е последниот дел од нишката кој фали еден човек да се чувствува комплетно среќен.
Marej- Модератор
Ова ми е омиленото хоби после собирање маркици, најмногу сакам долго носени чорапи, сепак и некои по неусмрдени можат да ме задоволат. Јас како оптимист по природа сум секогаш среќен и ова не е дел од мојот синџир на задоволста, меѓутоа повеќе среќа никогаш не шкоди
Перењето чорапи многу ретко го практикувам, а зш да се мачам ко мама ќе уклучи машина за перење и готово, јас само за купвење чорапи сум задолжена...А од чисто уметнички аспект мислам дека кулминацијата е со пеглањето на чорапите...
Mary Jane- Адаптериште
Број на мислења : 1161
Хоби(работа) : чашитка
Забавен? : јес, оф секако
Перењето чорапи во класицизмот бил важен огранок во уметноста, поради причина што не постоеле детергенти за перење и при нивното носење повеќе од 5 дена, перењето на рака било доста отежнато поради лепливоста на истите.
По перењето, во моментот пред да се стават на жица за сушење, чорапите биле користени за создавање на прави уметнички дела сликани на платно.
По перењето, во моментот пред да се стават на жица за сушење, чорапите биле користени за создавање на прави уметнички дела сликани на платно.
Болиглава- Администратор
Број на мислења : 1166
Гледајќи како машината ми ги центрифугират чораБчината, до коска ме болит. Рачно му е мајката...
Јас прво ги натопвам во Мерино и чекам една недела сите бактерии да исчезнет. Ко ќе видам после дека на никој друг не му теквит да ми ги зажулит, а ќе ми се преполнит леѓенчето, немам избор него да ги оплакнам. Си сакат вешчина, а богами и пажљивост. Во цедењето особено. Некое друго искуство?
Јас прво ги натопвам во Мерино и чекам една недела сите бактерии да исчезнет. Ко ќе видам после дека на никој друг не му теквит да ми ги зажулит, а ќе ми се преполнит леѓенчето, немам избор него да ги оплакнам. Си сакат вешчина, а богами и пажљивост. Во цедењето особено. Некое друго искуство?
Лана- Адаптер4е
Број на мислења : 20
Хоби(работа) : Ем хоби, ем работа...
Забавен? : Нормално
Сакам да го поправам колегата, затоа што напротив, постоеле свински сапуни со кои се переле чорапите, и благодарение на тој сапун биле создадени најуникатни дела во овој период.
Јас перам хулахопки
T&T- Шмизла со без наводници
Број на мислења : 663
Забавен? : е то би требало други да го кажат, иако сама си се сметам за луда и забавна (и нарцис)
Не ми мешај баби жаби овде за то друга тема ќе си отвориш.
Marej- Модератор
јас ги сакам оние изнаносени....не сум многу по перењето
Жбафта- Фаундер'с систер
Број на мислења : 41
Забавен? : ууфф...
Перам градници и боди рачно.. А задоволството за чорапите и другите делови на долниот веш и го препуштам на мама и машинана фала Богу..
комшивка- Адаптериште
Број на мислења : 846
Ми стана секојдневие во студентскиве деној
Фазлија- Солиден Адаптер
Број на мислења : 106
јас не ги перам , ги оставам на тераса да се изветреет и пак ги облеквам другиот ден , најубо било така
noviot- Чудотворецот
Број на мислења : 299
Хоби(работа) : meteorolog
Абе зависит колку ти е далеку факултетот/школото. Ако гледаме летно време, ако ги остам на тераса, после ќе можам да тепам луѓе со ними
Фазлија- Солиден Адаптер
Број на мислења : 106
Не ми се вервит дек темава стигна до 2 страници...
Marej- Модератор
Јас не ги перам ... исто како и мој друг НОВИ ги оставам да се подизрачат па после на ноџињава пак ... а специјален третман доживуваат после летна журка кога ќе се испотени од цела вечер лудории и ги оставам така малце на сонце да се подзапечиТ малце ... и после терам со чорапики што пружаат мирис и неодоливо задоволство на бајата подзапечена ПОТ!
PhiLL * E- Набилдан Мултивитамин
Број на мислења : 350
Хоби(работа) : rabotam da....Zashto?
Забавен? : sekako deka sum zabaven...
јас пак ке купам еден пар и ги носам еден ден и после ги фрлам ..не ми е хигиенски иначе
Lastojca- Адаптериште
Број на мислења : 847
Адаптер Форум :: Хоби :: Останати хобија
Страна 1 of 1